Οι "βασιλιάδες" του real estate είναι Ελληνες



Οι "βασιλιάδες" του real estate είναι Ελλ

ηνες

 

Οικιακοί βοηθοί που φροντίζουν όλα να είναι στην εντέλεια, ομάδα βραβευμένων σεφ έτοιμη να δώσει τη λύση σε κάθε γαστριμαργική απαίτηση και, φυσικά, ένα κελάρι με τα καλύτερα κρασιά που θα συνοδεύσουν ένa γκουρμέ γεύμα.  spa, δωμάτιο πανικού και φυσικά ακόμα και ο άνθρωπος που θα πλύνει τη λιμουζίνα είναι στον στάνταρ εξοπλισμό. Καλώς ήρθατε στο One Hyde Park, το ακριβότερο συγκρότημα κατοικιών σε όλον τον κόσμο, που, όπως μαρτυράει το όνομά του, βρίσκεται στοΛονδίνο. Ανέσεις τύπου...
Εκείνο που δεν «πιάνει» κανείς με την πρώτη είναι ότι πίσω από το συγκρότημα One Hyde Park, που κάποτε ήταν στρατώνας, κρύβεται το ελληνικό δαιμόνιο των αδελφών Νικ και Κρίστιαν Κάντι, που με αυτήν τη δουλειά τους δίκαια θεωρούνται πια οι «βασιλιάδες» του real estate.
Ολα ξεκίνησαν για τον Νικ και τον Κρίστιαν Κάντι με τη βοήθεια της Ελληνοκύπριας γιαγιάς τους, η οποία διατηρούσε εστιατόριο. Η δαιμόνια μαγείρισσα κατάλαβε ότι οι εγγονοί της ήταν φτιαγμένοι για μεγάλες μπίζνες. Αφού τελείωσαν το γυμνάσιο και το λύκειο -ιδιωτικά και τα δύο, πληρωμένα από...... τη γιαγιά- και ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους, η γιαγιά τούς χορήγησε το πρώτο τους δάνειο για να ξεκινήσουν τη δουλειά.
Ο Κρις ήταν ακόμα φοιτητής στο Λονδίνο το 1995, όταν βρήκαν το πρώτο διαμέρισμα. Το αγόρασαν με τη βοήθεια των γονιών τους, αλλά το ανακαίνισαν με τις 6.000 λίρες που τους δάνεισε η γιαγιά. Ενάμιση χρόνο αργότερα, πούλησαν το διαμέρισμα με κέρδος 50.000 λίρες. Η μία δουλειά έφερε την άλλη και το 1999 έστησαν την εταιρεία τους Candy & Candy. Η κεντρική ιδέα ήταν απλή: αγόραζαν και εξακολουθούν να αγοράσουν ακίνητα, τα οποία ανακαινίζουν και στη συνέχεια τα πωλούν σε πολλαπλάσια τιμή. Και αν αυτό μοιάζει απλώς με real estate, είναι κάτι πολύ περισσότερο, μιας και η εταιρεία διαφημίζεται ως επιχείρησηη εσωτερικής διακόσμησης. Φυσικά, απευθύνονται σε βαθύπλουτους πελάτες, δεδομένου ότι ανακαίνιση σημαίνει γι’ αυτούς απόλυτη πολυτέλεια. Και αν κανείς αναρωτηθεί τι να εννοούν, ο Νικ ως μεγαλύτερος απαντά ότι στα σπίτια που πωλούν φροντίζουν ώστε ο ένοικος να νιώθει βασιλιάς. Καθρέφτες 360 μοιρών, οθόνες προβολής που εκτείνονται σε ολόκληρους τοίχους και multimedia που αφήνουν άφωνο και τον μεγαλύτερο gadget maniac.
Πολυτέλεια στα άκρα!
Και οι ίδιοι όμως δεν έχουν αφήσει τους εαυτούς τους παραπονεμένους. Εκτός από τη χλιδή που βιώνουν στα σπίτια τους, φρόντισαν ώστε τόσο στο προσωπικό τους τζετ όσο και στο σκάφος τους «Candyscape II» η πολυτέλεια να έχει τον πρώτο λόγο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως στο σαλόνι του υπάρχει ένα γυάλινο πιάνο που παίζει μόνο του με τηλεχειρισμό. Στις ντουζιέρες υπάρχουν τηλεοράσεις plasma ενσωματωμένες στους μαρμάρινους τοίχους και με ειδική προστασία για το νερό, ενώ στο δωμάτιο-γκαρνταρόμπα, που είναι επενδυμένο με δέρμα χελιού, ο καθρέφτης διαθέτει κάμερα, ώστε όποιος ντύνεται να βλέπει σε οθόνη τον εαυτό του από διάφορες οπτικές γωνίες, για να είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα.
Ο ορισμός όμως της χλιδής είναι το έκτασης 1.626 τετραγωνικών μέτρων σπίτι-σοφίτα που είχαν μέχρι πέρυσι στο Μονακό. Το πούλησαν πριν από μερικούς μήνες και πληροφορίες αναφέρουν πως αγοραστής ήταν μέλος της οικογένειας Γουλανδρή. Μεταξύ των πελατών τους είναι ακόμα ο Μπόρις Μπερεζόφσκι, η Κάιλι Μινόγκ, η Γκουίνεθ Πάλτροου, αλλά και η Βανίσα Μιτάλ, κόρη του βασιλιά του χάλυβα Λακσμί Μιτάλ.
Και επειδή ξέρουν με ποιους έχουν να κάνουν, έχουν αποκτήσει αυτό που κάθε επιχειρηματίας χρειάζεται, έστω και αν κάποιοι διαφωνούν. Ο Νικ και ο Κρις είναι σκληροί στα παζάρια τους, αυστηροί με τους συνεργάτες τους αλλά και μεταξύ τους. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να τσακωθούν για τη δουλειά, ωστόσο όλες οι μεγάλες αποφάσεις λαμβάνονται από κοινού.
Οταν δεν είναι μαζί, τηλεφωνεί ο ένας στον άλλον περίπου είκοσι φορές την ημέρα. Και αυτό συμβαίνει συχνά, αφού ο ένας ζει μόνιμα στη Βρετανία και ο άλλος μόνιμα στο Μονακό.
Σε ό,τι αφορά την προσωπική τους ζωή και την καθημερινότητά τους, ο Κρις είναι ο εργασιομανής. Ξυπνά στις πεντέμισι το πρωί και εργάζεται για τουλάχιστον εννέα ώρες και τις επτά ημέρες της εβδομάδας. Οταν δεν δουλεύει, περνά τον καιρό του με τη σύζυγό του Εμιλι και τα σκυλιά τους. Το ζευγάρι μένει μόνιμα στο Μονακό για φορολογικούς λόγους. Ο Νικ, πάλι, παραμένει ακόμα στο κλαμπ των εργένηδων. Απολαμβάνει να τρώει πρωινό, γεύμα και δείπνο έξω, ενώ είναι σαφώς πιο κοινωνικός. Μεταξύ των φίλων του είναι ο Σάιμον Κάουελ, ο Μπέρνι Εκλεστον, αλλά και οι πρίγκιπες Αλβέρτος του Μονακό και Αντρέας. Οσο για την επίσημη αγαπημένη του, είναι η ηθοποιός Χόλι Βάλενς.
160 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η... ΣΟΦΙΤΑ, 7,5 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ... ΔΥΑΡΙ
Εκατόν εξήντα εκατομμύρια ευρώ είναι πάρα πολλά χρήματα, ιδίως αν τόσα χρειάζεται κάποιος για να αποκτήσει μία από τις τέσσερις… σοφίτες που βρίσκονται στο One Hyde Park με τα ογδόντα έξι διαμερίσματα, τα οποία απευθύνονται μόνο σε πάμπλουτους. Τώρα, αν κάποιος δεν έχει τόσα, μπορεί να αγοράσει ένα δυάρι με περίπου εφτάμισι εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτό το ποσό βεβαίως δεν περιλαμβάνονται μόνον οι υπηρεσίες φαγητού και καθαριότητας. Οσοι μένουν σε κάποιο από τα διαμερίσματα που έφτιαξαν οι δαιμόνιοι αδελφοί Κάντι θα απολαμβάνουν ασφάλεια, αφού τα τζάμια στα παράθυρα αντέχουν ακόμα και σε σφαίρες πολυβόλων, ενώ οι ανιχνευτές ίριδας στα ασανσέρ εξασφαλίζουν ότι δεν πρόκειται να περνούν στον χώρο πρόσωπα χωρίς να είναι γνωστή η ταυτότητά τους.
Τέλος, στο γυμναστήριο, όπου θα εκπονούνται ατομικά προγράμματα, τους ενοίκους των διαμερισμάτων περιμένει μία πισίνα είκοσι ενός μέτρων με όζον, ώστε να είναι εξασφαλισμένη η υγεία τους. Αν πάλι δεν θέλουν κολύμπι, βάρη και διάδρομο, υπάρχει εγκατάσταση προσομοίωσης γηπέδου γκολφ, καθώς και σάουνα για να χαλαρώνουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ