Ο κατάλογος των προστίμων στα καφέ της Πλατείας Αριστοτέλους


Ο κατάλογος των προστίμων στα                                                              καφέ

 


Μετά τη δημοσίευση των οφειλετών Ν.Π. από το Υπουργείο Οικονομικών, δείτε τη λίστα οφειλετών του Δήμου Θεσσαλονίκης, από πρόστιμα που..
 επέβαλλε η διεύθυνση προσόδων του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, που εδρεύουν πέριξ της πλατείας Αριστοτέλους.
Σημειώνεται ότι ο κατάλογος είναι της 4-5-2011 και περιέχει τα ποσά για τα οποία έγινε μνεία στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6-9-2011, κατά τη συζήτηση του 27ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.
Στη συζήτηση έγινε αναφορά στον παρακάτω κατάλογο, ζητήθηκε από παρατάξεις της αντιπολίτευσης η είσπραξη των..........

ποσών αυτών ή κάποιο ανταποδοτικό σύστημα, το οποίο θα επιτρέψει τη μείωσή τους, με παράλληλη απόσυρση τραπεζοκαθισμάτων.
Η διοίκηση του δήμου ανέφερε απλά ότι "η είσπραξη των προστίμων αυτών είναι δύσκολη λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των καταστηματαρχών".
Εμείς στο taxalia, πιστεύουμε ότι η διαδικασία επιβολής προστίμων είναι ατελέσφορη, καθώς όντως τα περισσότερα μαγαζιά δεν μπορούν να σταθούν αν δεν παρανομήσουν, ωθούνται εκ των πραγμάτων σε αυτό,
το ότι δεν μπορούν να σταθούν, οφείλεται στον αθέμιτο ανταγωνισμό από έναν έστω παραβάτη,
άρα,
θα πρέπει να αποτρέπεται η παρανομία με "φυσικές μεθόδους" (διαχωριστικά, κατασχέσεις καθισμάτων, "μανιταριών", συλλήψεις κλπ) κι όχι με πρόστιμα (τα οποία δεν πρόκειται ποτέ να εισπραχθούν)

και κυρίως
να υπάρχει άμεση, αυθημερόν, επέμβαση του Δήμου σε κάθε παρανομία, ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα μιμητισμού ("γιατί να μη βάλω εγώ καθίσματα, αφού βάζει ο διπλανός μου και οι αστυνομικοί κάνουν τα στραβά μάτια;").
Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο για την επιχειρηματικότητα, από τη γενικευμένη αίσθηση ότι κάποιοι "έχουν άκρες στο σύστημα". Αυτό, πρέπει να τελειώσει οριστικά και αμετάκλητα.

Ο κατάλογος (κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση):





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ