«Ενδεχομένως καρκινογόνα» η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων

«Ενδεχομένως καρκινογόνα» η ακτινοβολία ρ
αδιοσυχνοτήτων

Η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων που εκπέμπουν τα κινητά τηλέφωνα συμπεριλήφθηκε από την IARC πέρσι την άνοιξη στους «ενδεχομένως καρκινογόνους για τον άνθρωπο» παράγοντες. Υψηλές συχνότητες δε, όπως αυτές που εκπέμπονται από κεραίες θεωρούνται μεγάλης επικινδυνότητας.
H Διεθνής Επιτροπή Έρευνας για τον Καρκίνο IARC που ταξινομεί χημικούς, φυσικούς και βιολογικούς παράγοντες σε κατηγορίες ανάλογα με τη δυνατότητα τους για καρκινογένεση, συμπεριέλαβε στις ενδεχομένως καρκινογόνες την ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων και ειδικά αυτών που εκπέμπονται από τα .......
κινητά τηλέφωνα.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», στην κατηγορία 2Β βρίσκονται επίσης εκτός από ηλεκτρομαγνητικά πεδία χαμηλών συχνοτήτων και ραδιοσυχνοτήτων και παράγοντες όπως ναφθαλίνη, βενζίνη, αλλά και ο καφές και τα τουρσιά λαχανικών.
Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, η νόμιμη εγκατάσταση και λειτουργία μιας κεραίας απαιτεί 3 χρόνια και σωρό αδειών από την εκάστοτε Περιφέρεια, από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ), την Ελληνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), την αρμόδια πολεοδομία ενώ για περιοχές ειδικής προστασίας απαιτείται η γνωμοδότηση εφορειών αρχαιοτήτων, υπηρεσιών Δασών, της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) κ.ά.
Τα όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία ελέγχει η ΕΕΑΕ που από το 2000 μέχρι σήμερα, έχει πραγματοποιήσει αυτοψίες και επί τόπου μετρήσεις στο περιβάλλον περίπου 3.900 κεραιών σε όλη την Ελλάδα και περίπου 270 στο Νομό Θεσσαλονίκης. Στην περίπτωση των παράνομων κεραιών υπεύθυνη για την απομάκρυνσή τους σε διάστημα 6-8 μηνών είναι η εκάστοτε Πολεοδομία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ