Ηλίθιοι ή «κερδοσκόποι»; H μήπως και τα δύο;

Ηλίθιοι ή «κερδοσκόποι»; H μήπως και τα δύο;

 
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ είδηση των ημερών είναι ότι σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο αυτή τη βδομάδα γίνεται το roll over των CDS που λήγουν τέλος Σεπτέμβρη. Μιλάμε για τεράστια ποσά…
Και για να μην τρελαθείτε:
ΟΥΤΕ «χρεωκοπία της Ελλάδας» επρόκειτο να συμβεί το Σαββατοκύριακο, ούτε πρόκειται να γίνει πριν το Δεκέμβρη,
ΟΥΤΕ «στάση πληρωμών», ΟΥΤΕ έξοδος από το Ευρώ πριν το Μάρτη του 2012
ΟΥΤΕ στο ECOFIN o Βενιζέλος την Παρασκευή «έφαγε ξύλο» πιο πολύ απ΄οτι συνήθως …
ΟΥΤΕ κάτι «πιο επείγον» από ότι ζούμε τα........

τελευταία 2 χρόνια συνέβη!
(δες τη 1η παραπομπή)
Αντίθετα οι «ηλίθιοι» λένε τώρα, ότι είχαν σκεφτεί να μην αφήσουν τους «πανηλίθιους» να μονοπωλήσουν τη δημοσιότητα του Σαββατοκύριακου με την ομιλία/συνέντευξη/βόλτα κλπ. στη Θεσσαλονίκη, μέτρησαν και τη διάσταση που παίρνει το «δεν πληρώνουμε» μετά την προσχώρηση και του ΚΚΕ στην τακτική απέναντι στο έκτακτο τέλος για τα ακίνητα μαζί με τα άλλα συνδικάτα τύπου ΓΕΝΟΠ, και θεώρησαν σκόπιμο να κάνουν μια «άσκηση» στο πλαίσιο της επικοινωνιακής στρατηγικής του «Σοκ και Δέος»! Τσίμπησαν και τα «παπαγαλάκια» της τρομολαγνείας της Ελληνικής… δημοσιογραφίας (μη χέσω, τώρα) και δήθεν εξ αυτού του λόγου, ζήσαμε όσα ζήσαμε!

Αποτέλεσμα; ΟΛΑ τα διεθνή Πρακορεία και ΜΜΕ το Σαββατοκύριακο και σήμερα αναμεταδίδουν και πολλαπλασιάζουν σενάρια καταστροφής για τη χώρα μ΄αφορμή τη… «δραματική επιστροφή» του Πρωθυπουργού από τον πηγαιμό στις ΗΠΑ! Τα hedge funds κάνουν πάρτυ!
Και υποτίθεται ότι την ίδια στιγμή εμείς συζητάμε να πείσουμε κάποιους να επενδύσουν στην Ελλάδα…

ΑΝ επρόκειτο για «επικείμενη χρεωκοπία», το πρώτο «επικοινωνιακό μήνυμα» του Παπανδρέου θά ‘πρεπε νά ‘ναι προς τους «βαψομαλλιάδες» και την «κυρούλα» των Ευρωπαϊκών ηγεσιών με σαφές περιεχόμενο: ΑΝ ΒΟΥΛΙΑΞΩ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΩ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ!
ΑΝ επρόκειτο για πρωτοφανείς πιέσεις, εκβιασμό κλπ των Ευρωπαίων, ΘΑ ΠΡΕΠΕ να ανακοινώσει αντί για «επιστροφή στην Αθήνα» οτι πάει εκτάκτως στη ΜΟΣΧΑ το Σ/Κ, τη Δευτέρα στο ΠΕΚΙΝΟ και επιστρέφοντας θα κάνει και μια στάση στην Αγκυρα (δες την τακτική των Κύπριων στο 4ο συνημμένο και το παρασκήνιο στο 3ο συνημμένο). Να δεις που μετά όλοι θα τον έγλειφαν.
ΑΝ επρόκειτο για ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ της 6ης δόσης, το πρώτο που σκέφτεται μια κυβέρνηση είναι η ενεργειακή επάρκεια της χώρας. Απλή η λύση: ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΔΕΠΑ , ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΗ GAZPROM ENANTI CASH (για μισθούς, συντάξεις) ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΕΡΙΟΥ/ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ. Να δείς ποιοι θα …έτρεχαν μετά!
ΑΝ είναι ανάγκη για «κάλυψη άμεσου Δημοσιονομικού ελλείμματος 2 δις» η λύση είναι απλή: ΑΝΤΙ να ψάχνουν για ανεφάρμοστες πρακτικές σαν το χαράτσι στα ακίνητα ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΣΤΟ 50% ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2011 . Να μην πληρωθούν οι κομματαρχαίοι τους αντι οι συνταξιούχοι.
Κι εν πάσει περιπτώσει αν θέλει με ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ να πληρώσει τα χρέη (υπάρχει κι ο αντίλογος) ας βρει πηγές απ΄οσους «κέρδισαν» απ΄τα δάνεια αντι για «νέα εισπρακτικά μέτρα»:

1. ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΜΕΧΡΙ 2ου ΒΑΘΜΟΥ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΔΙΑΤΕΛΕΣΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ,ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ κλπ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ. Για το «δίκαιο» του πράγματος να δοθούν «ομόλογα» ισόποσης αξίας, να επιτραπεί 1 κατοικία/οικογένεια, και να διασφαλιστεί βασική σύνταξη Δημοσίου υπαλλήλου. Κάποιος δεν πρέπει να πληρώσει από Βουλγαράκηδες, Τσοχατζόπουλους, Μαντέληδες και Λιάπηδες (περιλαμβανομένων και των συγκυβερνήσεων του 1989-90);
2. ΝΑ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΣ «ΦΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΞΙΑΣ» (Capital Gain Tax) στα κέρδη επιχειρήσεων και ιδιωτών τα τελευταια 30 χρόνια που ΔΕΝ επανεπενδύθηκαν.
3. ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (καπιταλιστικής, οχι τίποτα άλλο) με κρατικό έλεγχο του Τραπεζικού τομέα η στρατηγικών κλάδων οπως ενέργεια, Διυλιστήρια κλπ ακόμα κι αν έχουν δοθεί σε ιδιώτες. (δες στο 2ο συνημμένο τι λέει ένας δικός τους, ο Steve Forbes – ανατριχιαστικό…)

Και για να μην τρελαθούμε, ΟΛΑ αυτά ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΛΙΓΟ-ΠΟΛΥ σ’ ολες τις χώρες BRICS (Brazil, Russia, India, China, South Africa)! Αλλά και στην Τουρκία… (Με την ευκαιρία γιατί να μην εφαρμοστεί ΚΑΙ με την Τουρκία το ίδιο μοντέλο συν εξερεύνησης στα «γειτονεύοντα οικόπεδα» όπως με το Ισραήλ? Η μήπως νομίζετε οτι το Τελ Αβιβ είναι πιο αξιόπιστος εταίρος απ΄τον Ερντογάν;)
Γι’ αυτό αναρωτιέμαι ξανά, έστω στα πλαίσια της καπιταλιστικής αγοράς: «Ηλίθιοι ή κάτι άλλο»;
Θερσίτης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ