ΠΑΟΚ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 3-2 – Αυτός είναι... άλλος ΠΑΟΚ!




Ο ΠΑΟΚ του Παύλου Δερμιτζάκη! Ο δικέφαλος του βορρά κατάφερε απέναντι στον εξαιρετικά στημένο Πανσερραϊκό που είχε σε απίστευτη μέρα τον Νίκολα Μπέλιτς (πέτυχε δύο γκολ, το ένα φανταστικό) να νικήσει με 3-2, επιτυγχάνοντας μία ανατροπή (από 0-1, 2-1), ενώ δεν “λύγισε” ψυχολογικά όταν ισοφαρίστηκε σε 2-2. Σίγουρα, διαφορετική ομάδα σε σχέση με αυτή του Φερνάντο Σάντος ο ΠΑΟΚ ενθουσιάζοντας τον κόσμο που μετά από χρόνια φώναζε και πάλι “κι άλλο γκολ”.
Η Ανάλυση

Ας γνωρίσουμε πρώτα λίγο τις ομάδες. Πρεμιέρα είναι άλλωστε, αν και τον ΠΑΟΚ τον είδαμε σε τέσσερα ευρωπαϊκά ματς ως τώρα... Για τον δικέφαλο του βορρά, λοιπόν, ο Παύλος Δερμιτζάκης επέλεξε και πάλι το 4-2-3-1 με τους Λίνο και Μπουσαΐντι στα άκρα της άμυνας να ανεβαίνουν αρκετές φορές πολύ ψηλά, τους Βιτόλο και Γκαρσία στο γνωστό τους ρόλο να ηρεμούν το παιχνίδι της ομάδας τους. Ο Σαλπιγγίδης ήταν ο μοναδικός προωθημένος, έχοντας, όμως, πολύ κοντά τους Βιεϊρίνια (δεξιά), Ίβιτς (κέντρο) και Σορλέν (αριστερά).

Παρόμοια πλάνα και για τον Πανσερραϊκό που η... μοίρα του ήταν να “καταστρέψει” τις προσπάθειες ανάπτυξης των γηπεδούχων. Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς εμπιστεύτηκε αυτή τη δουλειά στους Κάστρο-Αμπουμπακάρι αλλά και Λεοζίνιο, Τάντιτς, Μπέλιτς, γεμίζοντας αρκετά τον άξονα του. Ο Βρούτσινα είχε τον επίσης δύσκολο ρόλο να κρατήσει την αντίπαλη άμυνα χαμηλά.

Φαίνεται πως τα παθήματα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ήχησαν ως... καμπανάκι στον ΠΑΟΚ, αφού ήταν εμφανές πως αν και οι παίκτες του Δερμιτζάκη προσπάθησαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά να πιέσουν τους αντιπάλους τους, όταν είδαν πως ο άξονας είναι γεμάτος και δυσκολεύονταν να αναπτυχθούν, δεν ρίσκαραν. Δεν άφησαν σε καμία περίπτωση στα πρώτα 15-20 λεπτά τον Πανσερραϊκό να απειλήσει, ενώ στην αντίπαλη εστία, ο Ράντμαν είδε δύο φορές τη μπάλα να περνά επικίνδυνα μπροστά του, ενώ άλλη μία μπλόκαρε ευχαριστώντας τον... Σαλπιγγίδη που δεν μπήκε στη φάση.

Κι όμως! Τελικά, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Μπέλιτς έκανε ότι δεν κατάφερε σε δύο 90λεπτα... ολόκληρη Φενερμπαχτσέ και πέρασε τη... μισή άμυνα του ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας ένα καταπληκτικό γκολ.

Ο Δερμιτζάκης βλέποντας αυτή την εξέλιξη αλλά και το γεγονός πως χρειαζόταν ένα πιο ψηλό κορμί μέσα στην περιοχή, ανακάτεψε λίγο την τράπουλα και έβαλε στο ματς τον Παπάζογλου, με τον Βιεϊρίνια να πηγαίνει αριστερά και τον Σαλπιγγίδη στα δεξιά. Και πάλι, όμως, ο Πανσερραϊκός ήταν πολύ καλά στημένος και ο ΠΑΟΚ δεν μετέτρεψε σε γκολ δύο στιγμές που φαινόταν πως δύσκολα θα του ξαναπαρουσιαστούν. Τη λύση τελικά έδωσε ο Βιεϊρίνια με προσωπική ενέργεια όπως μόνο αυτός ξέρει να κάνει. Να τονιστεί, κλείνοντας για το πρώτο ημίχρονο, η πολύ καλή παρουσία όποτε χρειάστηκε του Ράντμαν. Ε, στη φάση του γκολ, ήταν σχεδόν αφύλακτος...

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους και μετά από τα γνωστά στημένα του Γκαρσία, ο Τσιρίλο έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ που δεν έριξε το ρυθμό της και πίεσε για ένα τρίτο γκολ. Ένα ακόμα στοιχείο που άλλαξε με τον ερχομό του Δερμιτζάκη.

Αυτή η φιλοσοφία, βέβαια, εμπεριέχει και κινδύνους. Κάτι που αποδείχτηκε στο 56ο λεπτό με τον Μπέλιτς να βρίσκει λίγο χώρο και με τη βοήθεια της τύχης να ισοφαρίζει εκ νέου σε 2-2. Είχε έρθει η ώρα να αντικατασταθεί ο κουρασμένος Ίβιτς, ο Φιλόμενο μπήκε στο ματς, ο Κοκότοβιτς “πέταξε” τον Σουμπίνιο και ο Πανσερραϊκός άρχισε να πιέζει πλέον πιο ψηλά “καταστρέφοντας” εξ ολοκλήρου το παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Αυτό, ταυτόχρονα, όμως, έδωσε χώρο και στον ΠΑΟΚ, με τον Φιλόμενο να τον εκμεταλλεύεται ιδανικά στο τρίτο γκολ του δικεφάλου, αν και η αλήθεια είναι πως ο Παπάζογλου ήταν αρκετά τυχερός. Ο Δερμιτζάκης έβαλε τον Σνάουτσνερ στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του επιρρεπή σε λάθη Λίνο και “κλείδωσε” το ματς.

Άλλος ΠΑΟΚ, γενικά, σε σχέση με αυτόν που είχαμε συνηθίσει την προηγούμενη σεζόν επί Σάντος. Σίγουρα πιο επίφοβη στα μετόπισθεν, αλλά αφού ενθουσιάστηκε ο κόσμος και δόθηκαν τα διαπιστευτήρια πως υπάρχει προοπτική για καλύτερο ποδόσφαιρο στο μέλλον, εμείς πάμε πάσο!

Ο Πρωταγωνιστής

Είναι αλήθεια πως έχουν παρατηρηθεί κάποια αμυντικά προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Αλλά με εξαίρεση τον Άγιαξ μέσα στην Τούμπα, στα άλλα τρία ματς, η άμυνα του δικεφάλου δεν είχε συναντήσει κανέναν... Μπέλιτς! Πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ που θα μας απασχολήσει και στην παρακάτω κατηγορία και ακόμα ένα τυχερό, αλλά ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Η Φάση

Ο μεσοεπιθετικός του Πανσερραϊκού βρήκε ένα διάδρομο έξω από τη μεγάλη περιοχή, δημιούργησε άλλον ένα μέσα σε αυτή και ξεπερνώντας τέσσερις-πέντε παίκτες κεραυνοβόλησε από τα δεξιά του Κρέσιτς. Σπάνιο γκολ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ