Επιστολή στον Κώστα Μπακογιανομητσοτάκη

 

 

Δημοσιεύθηκε από olympiada στο Αυγούστου 29, 2010
http://www.myworld.gr/assets/media/Top/news/86406.jpgΦίλτατε Κώστα Μπακογιάννη, υποψήφιε δήμαρχε Καρπενησίου, υιέ Ντόρας, εγγονέ Μητσοτάκη, ανηψιέ Κούλη κλπ κλπ.
Γράφει ο JZ
Με καθόλου έκπληξη έμαθα από τα μέσα πως θέλεις να γίνεις δήμαρχος και δικαίωμά σου. Όλοι οι πολίτες σ’ αυτή τη χώρα – σε λίγο ακόμα και οι αλλοδαποί, ίσως και οι εξωγήινοι – έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν δημόσιους αιρετούς θώκους. Σαν ψηφοφόρος κι εγώ έκανα το χρέος μου να ψάξω για σένα πριν σου δώσω την ψήφο μου. Βάζοντας το όνομά σου στο google λοιπόν ήθελα να μάθω τι είναι αυτά τα σημαντικά που έχεις κάνει στη ζωή σου και θέλεις να “σώσεις” το Καρπενήσι. Στη “μηχανή” έβαλα τους όρους έρευνας : “βιογραφικό Κώστα Μπακογιάννη” και τι λέτε να βγήκε πρώτο; Αυτό: http://www.dorabak.gr/db/gr/33/viografiko.html  το οποίο είναι και το site της μητρός σου.  Αλλά και πολλές – πολλές σελίδες ακόμα δεν αναφέρουν κάτι σχετικό με το έργο σου. Με τα πολλά και με τα λίγα, κάπου στην ¨ελευθεροτυπία” και σ’ ένα άρθρο για τους “γόνους”, το νεποτισμό και την οικογενειοκρατία διάβασα πως σπούδασες Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Μπράουν και μεταπτυχιακό (Δημ. Διοίκηση) στο “καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου”, το Χάρβαρντ. Ομολογουμένως πολύ φανταχτερό, όσο και απλησίαστο ακόμα και για το γιό του φίλου μου του Σπύρου που “βγάζει”  διακόσια χιλιάρικα το χρόνο και η κόρη του είναι αριστούχος.
Να σ΄ ενημερώσω με την ευκαιρία πως αυτά τα πτυχεία έχουν γίνει “σούπα”… ακόμα και το στερνοπαίδι του τελευταίου πολιτικάντη έχει περάσει από το Χάρβαρντ. Ματαιοδοξία; Όχι. Έχει να κάνει με την σκεπτικό του έλληνα πως το χαρτί από ένα πανεπιστήμιο τέτοιου βάρους (!) ισοδυναμεί και με αξιοσύνη. Όμως αν τσεκάρεις θα δεις πως όλοι οι μέγιστοι καταστροφείς της ελλάδας, και μιλώ για τους πολιτικάντηδες πρωθυπουργούς, υπουργουφυπουργούς και τους παρατρεχάμενούς τους, είχανε τέτοια πτυχεία με το τσουβάλι. Ταπετσαρίες ολόκληρες ο Αλογοσκούφης, καθηγηταράς ο γερμανόφιλος Σιμήτης, μάστερ επι μάστερ οι “τζούνιορ” της τελευταίας περιόδου. Κι όμως, παρ όλα τα κολώχαρτα από τα Χάρβαρντ την οικονομία – και όχι μόνο – της χώρας την κάνανε σαν τα μούτρα του Σιμήτη. Τυχαίο; Έλλειψη γνώσεων; Δε νομίζεις… ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ. Στο Χάρβαρντ σου μαθαίνουν πως να γίνεις καλός υπάλληλος της Γκόλντμαν Σακς και των λοιπών φάουντς… σιγά μη σου μάθουν πως να σώσεις το Καρπενήσι. Άντε το πολύ πολύ να σου μάθουν πως να στήσεις μια σύμβαση παραχώρησής του Καρπενησίου για τετρακόσια  χρόνια σε  “επενδυτικά σχήματα”.
Περ’ απ’ όλ’ αυτά, ξέρεις εδώ στην ελλάδα, υπάρχουν ακόμα δύο σημαντικές για τη ζωή μας έννοιες.Το φιλότιμο και η “τσίπα”. Δεν ξέρω πως θα το πάρεις, αλλά αν είχα τις δικές σου ικανότητες και πτυχεία κλπ κλπ, και μου γίνονταν η πρόταση να εκλεγώ σε αιρετό αξίομα, δεν θα το έκανα. Θα ντρεπόμουν όταν θα μου λέγανε πως βγήκα με τις πλάτες της μαμάς, πολύ περισσότερο όταν όλο μου το σόι από Βενιζέλο και δώθε είναι πανταχού παρόντες στο πολιτικό σκηνικό. Δηλαδή έχει κάτι το dna του Μητσοτακέϊκου και παράγει σωτήρες; Όχι βεβαίως, θα ήταν ρατσιστικό να το ισχυριζόμαστε. Τι έχει όμως και όλα τους πάνε όλα “δεξιά”; Μα φυσικά τους μηχανισμούς! Το Μητσοτακέϊκο αν ήταν Πανεπιστήμιο θα έδινε το master “michanismon”. Βλέπεις δεν ήταν καθόλου δύσκολο να μάθουν την υποψηφιότητά σου ακόμα και στην ανταρκτική του Άρη, φρόντισαν γι αυτό τα ραβασάκια του σογιού στα υποτακτικά του αέρα (του ραδιοτηλεοπτικού) και τους κιτρινιάρηδες του τύπου.
Μετά το “ντόρο” (σύμπτωση ε;) που έγινε με την ανακοίνωση της απόφασής σου, είδαμε τη Νου-Δου να λέει πως αν και είναι κατά της “οικογενειοκρατίας”, στην περίπτωσή σου θα κάνει μια εξαίρεση λόγους μνήμης προς τον πατέρα σου. Για να μην παρεξηγηθώ, οι περισσότεροι έλληνες γνωρίζουν καλά ποιός ήταν ο Μπακογιάννης και στη σημερινή μας κατάντια είναι αυτός που μας υπενθυμίζει την τραγική ανεπάρκεια του πολιτικού υλικού της χώρας. Μας είπαν λοιπόν πως “για συμβολικούς λόγους” θα έχεις τη στήριξη του κόματος του παππού, του πατέρα, της μητέρας, του θείου και δεν ξέρω ποιου άλλου. Εμένα σαν οικογενειακή ταβέρνα μου ακούγεται, και η μνήμη ενός πολιτικού της ποιότητας του Παύλου δεν τιμάται έτσι. Ξέρεις Κώστα, εδώ στην Ελλάδα οι πολιτικοί πιστεύουν πως μπορούν να διαβιβάζουν το αξίωμά τους στα παιδιά τους όπως οι κτηματίες τα χωράφια τους, κάτι που αυτόματα κατατάσσει τη χώρα στον τρίτο κόσμο. Εξ΄αιτίας σας είμαστε οι μόνοι τριτοκοσμικοί ευρωπαίοι. Δεν υπάρχουν άλλοι ικανοί στο Καρπενήσι να προταθούν για το αξίομα; Φυσικά και ναι, αλλά το παιδί του φαρμακοποιού δεν έχει τα τηλέφωνα του μέγκα να του κάνουν θεματάκι… Έτσι γίνεται, έχετε χρυσά χτένια ακόμη κι αν είστε θεόσπανοι.
Κώστα Μπακογιάννη ίσως να είσαι πράγματι ο ικανότερος των Καρπενησιοτών. Ίσως πράγματι να είσαι η καλύτερη επιλογή γι αυτή τη θέση, ας μή κοροϊδευόμαστε όμως. Όλοι καταλαβαίνουμε πως το σόϊ σου έχει το σχέδιό του για σένα και θα κάνει το παν να σε βάλει στη Βουλή. Απλώς από κάπου πρέπει να ξεκινήσει γι αυτό και το σενάριο περι δημαρχίας. Το έχουμε ξαναδεί το έργο σε νομαρχίες, δημαρχίες, υπουργίες, πρωθυπουργίες. Βαρεθήκαμε, κουραστήκαμε, σιχαθήκαμε.
Προτείνω λοιπόν για καθαρά συμβολικούς λόγους ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗΣ και να μη δώσει το δικαίωμα στο σύστημα να μας ξαναπεί μαλάκες και πρόβατα. Χωρίς καμία προσωπική εμπάθεια, χωρίς να έχω κάτι προσωπικό μαζί σου Κώστα σου λεω πως αν αγαπάς την πατρίδα σου, κάνε τόπο ν΄ αναπνεύσει και κανείς άλλος. Κάνε τόπο και θα δεις πως θα εμφανιστούν οι διάνοιες που όλοι χρειαζόμαστε. Εσύ με πτυχείο από το Χάρβαρντ δε θα χαθείς, είμαι σίγουρος, αλλά κι εσύ το ξέρεις.
Να είσαι καλά, ένας φίλος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ