«Τσουνάμι» κακών ειδήσεων από Ιαπωνία

«Τσουνάμι» κακών ειδήσεων από Ιαπωνία


 
troktiko    «Τσουνάμι» κακών ειδήσεων από Ιαπωνία
Πλουτώνιο βρέθηκε σε πέντε σημεία στο έδαφος στην κατεστραμμένη πυρηνική μονάδα Φουκουσίμα Νταϊίτσι της Ιαπωνίας, που όμως «δεν παρουσιάζει κίνδυνο» για την ανθρώπινη υγεία, ανακοίνωσε σήμερα η ηλεκτρική εταιρεία Tokyo Electric Power Co. (Tepco) που διαχειρίζεται τη μονάδα. Ο αντιπρόεδρος της Tepco, Σακάε Μούτο, δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την τελευταία ενημέρωση της εταιρείας ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών αποδεικνύουν ότι το πλουτώνιο προήλθε από δείγματα που ελήφθησαν πριν από μία εβδομάδα.
Ήταν τα τελευταία άσχημα νέα από τη μονάδα αυτή, όπου........ τα στοιχεία για εκπομπή ραδιενέργειας αυξάνονται και οι μηχανικοί έχουν επιδοθεί σε μια παρατεταμένη μάχη για τον έλεγχο των αντιδραστήρων που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από σεισμό και το τσουνάμι στις 11 Μαρτίου.
Στη Βιέννη ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Γιουκίγια Αμάνο, δήλωσε σήμερα ότι θέλει να πραγματοποιηθεί μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου πιθανότατα τον Ιούνιο, για να συζητηθούν ερωτήματα σχετικά με την πυρηνική ασφάλεια μετά την καταστροφή στην Ιαπωνία.
Ο Αμάνο είπε ότι θα ήθελε να παρευρεθούν υπουργοί από τα κράτη μέλη.
«Το πολιτικό επίπεδο είναι απαραίτητο, είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα, αυτό δεν είναι μόνο για ειδικούς ή τεχνικούς», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.
Τέλος, χαρακτήρισε την κατάσταση στην κατεστραμμένη ιαπωνική πυρηνική μονάδα ως «πολύ σοβαρή», και σημείωσε ότι ανησυχεί για τα επίπεδα της ραδιενέργειας που καταγράφηκαν στα τρόφιμα και στο νερό εκεί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ