Απόχη για τα απλήρωτα τέλη ΙΧ

Απόχη για τα απλήρωτα τέλη ΙΧ
  
 
 
Οι φορολογούμενοι που θα εντοπιστούν να μην έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να προσέλθουν στην Εφορία τους εντός 5 ημερών
Φοροκυνηγητό εξαπολύει η Εφορία, βάζοντας στο μάτι τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων...
που δεν πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας.
Το υπουργείο Οικονομικών έστειλε εγκύκλιο στις Εφορίες, με την οποία ζητεί να προχωρήσουν σε διασταυρώσεις και έλεγχο στοιχείων για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας μέχρι το 2010.
Με βάση τους ΑΦΜ θα αναζητηθούν όχι μόνο οι φορολογούμενοι που «ξέχασαν» να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα, αλλά και όσοι απέφυγαν να δηλώσουν στη φορολογική τους δήλωση τα οχήματα που έχουν στην κατοχή τους.
Οι φορολογούμενοι που θα................ εντοπιστούν να μην έχουν πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να προσέλθουν στην Εφορία τους εντός 5 ημερών, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις, προσκομίζοντας την άδεια κυκλοφορίας και οποιοδήποτε δικαιολογητικό διαθέτουν, με το οποίο θα αποδεικνύεται ο λόγος που δεν οφείλονται ή έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας.
Σε περίπτωση που οι φορολογούμενοι αγνοήσουν την πρόσκληση, τότε η Εφορία θα προχωρεί στον καταλογισμό των οφειλόμενων ποσών μαζί με τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα μπορούν να καταβληθούν σε έξι ίσες μηνιαίες δόσεις.
Η πρώτη δόση καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες ημέρα του επόμενου μήνα από τη βεβαίωση της οφειλής και κάθε μία από τις επόμενες, την τελευταία εργάσιμη για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα των αντιστοίχων μηνών που ακολουθούν.
Αν η συνολική οφειλή που προκύπτει από τη βεβαίωση είναι μέχρι 150 ευρώ, τότε καταβάλλεται εφάπαξ.
Τα πρόστιμα για τα Ι.Χ. επιβατικά και μοτοσικλέτες, καθώς και τα τύπου Jeep:
α) Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας κατώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται σε 30 ευρώ.
β) Για οχήματα στα οποία αναλογούν τέλη κυκλοφορίας ανώτερα των 30 ευρώ, το πρόστιμο ανέρχεται στο ύψος των τελών κυκλοφορίας που αντιστοιχούν στον κυλινδρισμό του κινητήρα του οχήματος ή στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.
γ) Σε περίπτωση μη καταβολής ή εκπρόθεσμης καταβολής του ειδικού φόρου αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, το πρόστιμο ανέρχεται σε 1% επί του οφειλόμενου ειδικού φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης ή μη καταβολής του φόρου αυτού.
δ) Στην περίπτωση που το όχημα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο για την εκπρόθεσμη προμήθεια του ειδικού σήματος είναι ίσο με το ένα δεύτερο (1/2) των τελών κυκλοφορίας.
Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, για τα τέλη κυκλοφορίας και το πρόστιμο ευθύνονται όλοι οι συνιδιοκτήτες.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ