Τ.Ερντογάν: "Εμείς δεν διευθύνουμε μπακάλικο"

Τ.Ερντογάν: "Εμείς δεν διευθύνουμε μπακ
άλικο"

 

Με τη φράση αυτή απάντησε ο Ταγίπ Ερντογάν στις επικρίσεις της τουρκικής αντιπολίτευσης περί υπερβολικά ήπιων τόνων από τη πλευρά της Άγκυρας στο θέμα της στρατιωτικής επιχείρησης στη Λιβύη.
"Υψώνουμε", είπε, "τη φωνή μας και δείχνουμε την αντίδρασή μας με τρόπο"...
Ο Τούρκος πρωθυπουργός χαρακτήρισε δίκαιη την ανησυχία της Άγκυρας για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Λιβύη, επικαλούμενος παρόμοιες επιχειρήσεις που, όπως είπε, δεν αποφέρουν αποτέλεσμα και καταλήγουν σε κατοχή.
Μιλώντας σήμερα στην........... κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης ο Τούρκος πρωθυπουργός εμφανίστηκε επικριτικός για τη συνάντηση στο Παρίσι, αναφερόμενος στη συνάντηση που πήραν μέρος η ΕΕ, οι ΗΠΑ και ο Αραβικός Σύνδεσμος και μετά από την οποία ξεκίνησε η επιχείρηση, λέγοντας: «Η επιχείρηση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λιβύη μπορεί να γίνει μόνο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Με τον τρόπο αυτό πρέπει να ερμηνευθεί και το πλαίσιο που χαράσσουν τα ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ».
Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι το θέμα ήταν να γίνει η αλλαγή στη Λιβύη δίχως να υπάρξει εμφύλιος και χάος. Η Λιβύη έπρεπε να αντιμετωπίσει τα ζητήματα της όχι με εξωτερικές επεμβάσεις, αλλά η ίδια. «Να επιλέξει η ίδια την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει της», τόνισε.

Ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στη σύλληψη και απελευθέρωση ξένων δημοσιογράφων στη Λιβύη λέγοντας:

«Όταν συνελήφθη ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Guardian, ζητήθηκε η παρέμβαση της Τουρκίας. Ο δημοσιογράφος αφέθηκε ελεύθερος μετά από την παρέμβασή μας. Όταν συνελήφθησαν οι τέσσερις δημοσιογράφοι των New York Times, αφέθηκαν ελεύθεροι με δική μας παρέμβαση και στο έγγραφο που τους δόθηκε από τις αρχές της Λιβύης, υπάρχει η σημείωση ότι αφέθηκαν ελεύθεροι χάρη στην Τουρκία».

Ο Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα θα γνωστοποιήσει τις θέσεις της ενόψει της σημερινής συνεδρίασης στο ΝΑΤΟ. Είπε επίσης ότι θα πραγματοποιηθεί στην τουρκική εθνοσυνέλευση εκτός ημερησίας διάταξης συνεδρίαση με θέμα τις εξελίξεις στη Λιβύη.

«Η Τουρκία δεν θα στρέψει ποτέ τα όπλα εναντίον του λαού της Λιβύης», κατέληξε ο Ερντογάν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ