Για να μη χάνουν τα λαχανικά τη θρεπτική τους αξία

Για να μη χάνουν τα λαχανικά τη θρεπτική το
υς αξία

 
troktiko    Για να μη χάνουν τα λαχανικά τη θρεπτική τους αξία
Όταν πλένετε τα λαχανικά δε χρειάζεται να τα μουλιάζετε μέσα στο νερό, καθώς χάνονται πολύτιμες υδατοδιαλυτές βιταμίνες που περιέχονται … σε αυτά. Προσοχή χρειάζεται ακόμη και στο κόψιμο των λαχανικών. Είναι προτιμότερο να τα κόβετε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα κομμάτια και κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος να χρησιμοποιείτε λίγη ποσότητα νερού, ή να τα μαγειρεύετε στον ατμό. Ο χρόνος μαγειρέματος παίζει σημαντικό ρόλο στο ποσοστό της απώλειας των θρεπτικών συστατικών. Όσο ταχύτερα γίνεται το μαγείρεμα, τόσο το καλύτερο ως προς την θρεπτική αξία. Κλείστε καλά λοιπόν το καπάκι της κατσαρόλας, έτσι ώστε να μειώσετε το χρόνο μαγειρέματος.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Θεσσαλονίκη: Εξάρθρωση σπείρας που διέπραττε ληστείες σε σπίτια, καταστήματα και οχήματα

Μπράβο στο ΠΑΣΟΚ..τα κατάφερε και ανέστησε τον πεθαμένο !!!! Μεγάλο προβάδισμα Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις!