Πύρινη κόλαση σε φυλακή της Χιλής


Πύρινη κόλαση σε φυλακή της Χιλής

 

Μαρτυρικό θάνατο στις φλόγες βρήκαν τουλάχιστον 83 κρατούµενοι στις φυλακές Σαν Μιγκέλ της Χιλής... Η τραγωδία έγινε αφορµή για να έρθουν στην επιφάνεια οι άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά καταστήµατα της χώρας.
Ολόκληρη η Χιλή άκουγε χθες τις κραυγές πόνου και αγωνίας που έβγαζαν οι εγκλωβισµένοι στις φλόγες κρατούµενοι, καθώς ένας φυλακισµένος χρησιµοποίησε το κινητό του τηλέφωνο προκειµένου να καλέσει την κρατική τηλεόραση για βοήθεια. Ο τηλεοπτικός φακός κατέγραψε τις φλόγες να τυλίγουν τη ....φυλακή στο Σαντιάγο και πυκνούς καπνούς να αναδύονται από το κτίριο. Η πυρκαγιά φαίνεται ότι ξέσπασε έπειτα από καβγά µεταξύ κρατουµένων σε ένα από τα πέντε πολυπληθή κτίρια των φυλακών Σαν Μιγκέλ. Μέλη συµµοριών πυρπόλησαν στρώµατα έπειτα από τη συµπλοκή, µε αποτέλεσµα να επεκταθεί η πυρκαγιά σε όλο το κτίριο, παγιδεύοντας πολλούς κρατούµενους. Η Πυροσβεστική κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά µόνο έπειτα από τρίωρη µάχη µε τις φλόγες. Στο µεταξύ, εκατοντάδες συγγενείς κρατουµένων κατέφθαναν έξω από το σωφρονιστικό κατάστηµα φοβούµενοι για την τύχη των δικών τους ανθρώπων. Κάποιοι από αυτούς κατήγγειλαν στα τοπικά µέσα ενηµέρωσης ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εµπόδισαν αρχικά την είσοδο στην Πυροσβεστική, προκαλώντας σηµαντική καθυστέρηση στο έργο της κατάσβεσης. Αντιθέτως, ο διευθυντής των φυλακών υποστήριξε ότι η Αστυνοµία έδρασε έγκαιρα, παρά το γεγονός ότι είχε να αντιµετωπίσει 1.700

κρατούµενους σε ένα κτίριο που έχει χτιστεί για να φιλοξενεί 700 κρατούµενους. «Οι συνθήκες µέσα σε αυτές τις φυλακές είναι απολύτως απάνθρωπες», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της χώρας Σεµπάστιαν Πινέρα, ο οποίος επισκέφθηκε ένα κέντρο επειγόντων περιστατικών όπου νοσηλεύονται οι 14 τραυµατίες, πολλοί από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση. «Είναι µια τεράστια και επώδυνη τραγωδία, µια τραγωδία από την οποία πρέπει να πάρουµε µαθήµατα. ∆εν µπορούµε να συνεχίσουµε µε ένα απάνθρωπο σωφρονιστικό σύστηµα», πρόσθεσε. Ο χιλιανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι µόνο 6 υπάλληλοι φρουρούσαν εντός του κτιρίου όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, ενώ 26 ήταν στον περίβολο της φυλακής. Σύµφωνα µε την Πυροσβεστική, τα περισσότερα θύµατα έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ