"Καθένας από εμάς μπορεί να γίνουμε Χοντορκόφσκι"

"Καθένας από εμάς μπορεί ν
α γίνουμε Χοντορκόφσκι"

"Καθένας από εμάς μπορεί να γίνουμε Χοντορκόφσκι"

Σε συνέχεια της απόφασης για τη δίκη με τις κατηγορίες υπεξαίρεσης εναντίον του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι, ο  δικαστής έδωσε εντολή να αποχωρήσουν οι εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης από την αίθουσα του δικαστηρίου, χωρίς να προβεί σε εξηγήσεις, πριν από την έναρξη της ανάγνωσης της μακροσκελούς δικαστικής απόφασης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων «Ιντερφάξ».
Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπόρις Νεμζόφ, μέλος της ρωσικής αντιπολίτευσης, καταδίκασε την απόφαση του δικαστηρίου και χαρακτήρισε τη σημερινή μέρα «θλιβερή για τη Ρωσία». Δεκάδες δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο είχαν συρρεύσει στο δικαστήριο, για να........ παρίστανται στην ανάγνωση της ετυμηγορίας, η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετές ημέρες.
Οι συνήγοροι του 47χρονου Χοντορκόφσκι, αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, δήλωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση. Έξω από το δικαστικό μέγαρο έχουν συγκεντρωθεί αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι και διαδηλώνουν υπέρ της απελευθέρωσης του Χοντορκόφσκι. Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τουλάχιστον 20 διαδηλωτών, ανάμεσά τους γυναίκες και ηλικιωμένοι.
Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου ήταν γραμμένο το σύνθημα «Καθένας από εμάς ή και όλοι μας μπορεί να γίνουμε Χοντορκόφσκι».
Η υπόθεση Χοντορκόφσκι έχει προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον και θεωρείται ως μία ουσιαστική δοκιμασία για την ανεξαρτησία της ρωσικής Δικαιοσύνης και την πίστη της χώρας στο συνταγματικό δίκαιο. Η δίκη διεξήχθη εν μέσω καταγγελιών από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ότι η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα, καθώς ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, θέλει να θέσει τον πλούσιο και πρώην ισχυρό επιχειρηματία στο περιθώριο εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2012.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως ο εισαγγελέας δεν έχει ανακοινώσει ακόμα την ποινή που θα επιβληθεί στον Χοντορκόφσκι, κάτι που αναμένεται να συμβεί αργότερα σήμερα ή τις αμέσως επόμενες ημέρες. Η πολιτική αγωγή ζήτησε την επιβολή 6ετούς κάθειρξης, ενώ αρχικά είχε ζητήσει την ποινή της 15ετούς κάθειρξης.

Εν τω μεταξύ, ο Μιχαήλ Χοντορκόφσκι εκτίει ήδη ποινή 8ετούς κάθειρξης για φοροδιαφυγή, ενώ η  αποφυλάκισή του είχε προγραμματιστεί για το 2011.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ