Πάλι σε ρόλο προβοκάτορα ο ΛΑ.Ο.Σ.

Πάλι σε ρόλο προβοκάτορα ο ΛΑ.Ο.Σ.



Διαβάστε την ανακοίνωση του ΛΑ.Ο.Σ. για την σημερινή τρομοκρατική επίθεση και βγάλτε συμπέρασμα:
«Οδηγούμαστε ως χώρα σε μια γενικευμένη αναρχία, με καλπάζουσες τρομοκρατικές ενέργειες, εγκληματικότητα και πολιτική απαξίωση», με την κυβέρνηση να «δείχνει παγωμένη και πελαγωμένη». «Οι αντιστάσεις της κοινωνίας και το που, τελικώς, θα γείρει είναι το ζητούμενο». «Οι κομματικές “Κίρκες” της αριστεράς προσπαθούν να πλανέψουν τις βαλλόμενες και προσβαλλόμενες ευπαθείς κοινωνικές τάξεις, τροφοδοτώντας καθημερινά το φυτίλι της εξέγερσης». «Το 2010 γλιτώσαμε τα χειρότερα. Για το 2011 δεν είναι σίγουρο»
Σε μια στιγμή που η κοινωνία αφυπνίζεται και όλοι εξεγείρονται εναντίον της αντιλαϊκής καταιγίδας μέτρων, βγαίνει το ΛΑ.Ο.Σ του γνωστού εξαπτέρυγου της κυβέρνησης και όχι............... μόνο χρεώνει την κοινωνική διαμαρτυρία στην αριστερά, αλλά και την κατηγορεί εμμέσως πλην σαφέστατα ότι αυτή βρίσκεται πίσω απο την Τρομοκρατία. Την στιγμή που και ο τελευταίος πολίτης έχει καταλάβει ότι οι τρομοκρατικές πράξεις μόνον το σύστημα ΔΝΤ εξυπηρετούν σε αυτήν την συγκυρία.

Άλλες αντιδράσεις
Την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης για την τρομοκρατική επίθεση εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. «Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα κάθε ενέργεια, που χωρίς καμία ηθική ή λαϊκή νομιμοποίηση, επιχειρεί να αμφισβητήσει τη Δημοκρατία και να τρομοκρατήσει τους πολίτες», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση σχετικά με τις με το γεγονός ότι πραγματοποιούνται τέτοιες ενέργειες παρά το γεγονός ότι γίνονται απανωτές συλλήψεις ατόμων που κατηγορούνται για συμμετοχή σε οργανώσεις, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής απάντησε:

“Αυτό είναι προς αξιολόγηση και είναι στοιχείο της έρευνας την οποία διεξάγει η αντιτρομοκρατική, η οποία συνεχίζει και βρίσκεται  σε επιφυλακή έτσι κι αλλιώς. Παρακολουθεί όλες τις υποθέσεις, όλες τις εξελίξεις και εμείς περιμένουμε να δούμε ποια είναι τα συμπεράσματα των ερευνών τους”.
Η ΝΔ καταδικάζει την επίθεση, ασκεί έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της πάταξης της τρομοκρατίας και υπογραμμίζει: Η ΝΔ «με αίσθημα ευθύνης, δεν θα μιμηθεί τις κραυγές σημερινών κυβερνητικών στελεχών που μιλούσαν για “Καμπούλ”, σε συγκριτικά μικρότερης σημασίας περιστατικά, όταν το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην αξιωματική αντιπολίτευση».
ΚΚΕ: Ο λαός έχει εμπειρία για να βγάζει τα απαραίτητα συμπεράσματα
«Τέτοιες ενέργειες δεν τρομάζουν την εξουσία των μονοπωλίων, αντίθετα αξιοποιούνται από αυτή για τον εκφοβισμό και τον αποπροσανατολισμό του λαού, για να δικαιολογούν τρομονόμους, νέους μηχανισμούς παρακολούθησης, φακελώματος και καταστολής σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος», σχολιάσε από την πλευρά του το ΚΚΕ
«Ο λαός», σημείωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα, «έχει συσσωρευμένη πια εμπειρία και για να βγάζει τα απαραίτητα συμπεράσματα».
ΣΥΝ: Ιστορικά ατελέσφορος και καταδικαστέος ο δρόμος της τρομοκρατίας
«Πέρα από την καταδίκη μας απέναντι στην συγκεκριμένη ενέργεια θέλουμε για άλλη μια φορά να πούμε πως ο δρόμος της τρομοκρατίας είναι ιστορικά ατελέσφορος και καταδικαστέος», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο Συνασπισμός και συνεχίζει:
«Δρώντας στο όνομα των λαϊκών συμφερόντων αλλά πάντα ερήμην του λαού αποτελεί το καλύτερο άλλοθι για την κρατική καταστολή και την αυταρχικοποίηση της κοινωνίας, πολύ δε περισσότερο στις μέρες μας, όπου υλοποιείται η πιο αντικοινωνική και ταξική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών και επιβάλλεται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντίσταση του κόσμου της εργασίας, τέτοιου είδους ενέργειες εξυπηρετούν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκουν».
Καταλήγοντας, ο ΣΥΝ υπογραμμίζει: «Σε κάθε περίπτωση η δημοκρατική θωράκιση της κοινωνίας προϋποθέτει την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και όχι τη συρρίκνωση τους».
Αμεση ήταν η αντίδραση της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ). Σε ανακοίνωσή της η ΟΔΥΕ καταδικάζει «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο επιθέσεις και πρακτικές τυφλής βίας που στοχεύουν κατά των εργαζομένων και των διεκδικήσεων τους».
«Δυστυχώς σε μια εποχή εργατικών διεκδικήσεων που ο παλλαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΔΝΤ δυνάμεις που αρέσκονται στην τυφλή βία, δυνάμεις με ξεκάθαρα αντιδημοκρατική και αντικοινωνική στόχευση και συμπεριφορά έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων στο Δικαστικό Μέγαρο του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθήνας τοποθετώντας βόμβα και προκαλώντας καταστροφές και ανησυχία σε εργαζομένους», τονίζεται στην ανακοίνωση της ΟΔΥΕ, προς τους πρωτοβάθμιους συλλόγους.
Τον αποτροπιασμό του για τη βομβιστική ενέργεια εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Γ. Φαλτσέτος, τονίζοντας πως «θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων, αλλά και οποιουδήποτε διερχόμενου πολίτη».
Ο κ. Φαλτσέτος χαρακτήρισε πλημμελή τη φρούρηση των δικαστηρίων, επισημαίνοντας πως σήμερα υπάρχει μόνο ένας φρουρός ανάμεσα στα δύο δικαστικά κτίρια, ο οποίος δεν μπορεί να παρέχει ουσιαστική κάλυψη.
Όπως είπε, η διοίκηση των Διοικητικών Δικαστηρίων έχει ζητήσει και τη φρούρηση, αλλά και τη τοποθέτηση καμερών, η έλλειψη των οποίων -όπως σημείωσε- δημιουργεί ανασφάλεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ