Μικρός σε όλα του....O απογοητευμένος Νικήτας «εκδικείται» την Αθήνα...

O απογοητευμένος Νικήτας «εκδικείται» τ

ην Αθήνα...

 

Τα σκουπίδια που έπνιξαν την πρωτεύουσα επανέφεραν στο επίκεντρο της κριτικής τον κ. Κακλαμάνη...
«Ηλθε, είδε και απήλθε» σχολίαζε κεντρικό στέλεχος της ΝΔ την προ ημερών αποχώρηση του κ. Ν.Κακλαμάνη από σύσκεψη που είχε ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντ. Σαμαράς με αποτυχόντες δημάρχους στη Ρηγίλλης. Ο απερχόμενος δήμαρχος Αθηναίων πήγε στη
σύσκεψη, είδε πολλά «γαλάζια» στελέχη με τα οποία δεν είχε και ιδιαίτερη διάθεση να συζητήσει, άκουσε τον κ. Σαμαρά να μιλάει και έφυγε από την αίθουσα χωρίς να τοποθετηθεί και προτού ολοκληρωθεί η κομματική διαδικασία.
Πολλά κομματικά στελέχη και βουλευτές λένε ότι η ψυχολογία του δεν είναι και στα καλύτερα επίπεδά της. Η ήττα του στον Δήμο Αθηναίων από τον κ. Γ.Καμίνη, τον οποίο θεωρούσε εξαρχής εύκολο αντίπαλο, τον έχει επηρεάσει αρκετά, ενώ ηχηρή είναι η αποδοκιμασία του από το «γαλάζιο» σύστημα του Κολωνακίου, όπως ...........φάνηκε και στις κάλπες.
Τα σκουπίδια που έχουν αντικαταστήσει τα χριστουγεννιάτικα στολίδια τις τελευταίες ημέρες τον έφεραν και πάλι στο επίκεντρο της κριτικής και έγινε «κόκκινο πανί» για πολλούς. Δεν ήταν λίγοι όσοι έλεγαν ότι η πρωτεύουσα τιμωρείται γιορτινές ημέρες από το «πείσμα του Νικήτα». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης δεν δίστασε σε πρόσφατη συνάντησή του να εκθειάσει τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο, σε αντίθεση με τον κ. Κακλαμάνη, που, όπως είπε, άφησε την Αθήνα στην τύχη της, με αποτέλεσμα τα γνωστά βουνά από σκουπίδια.
Η πραγματικότητα είναι σκληρή για τον κ. Κακλαμάνη και μόνο ένα τμήμα της στον τομέα καθαριότητας του δήμου ανέδειξε το πόρισμα των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με το οποίο μεγάλος αριθμός υπαλλήλων της συγκεκριμένης διεύθυνσης διατέθηκε σε άλλες υπηρεσίες. Η κατάσταση που υπάρχει στον δήμο και τα τεράστια προβλήματα που κληρονομεί ο νέος δήμαρχος έκαναν την κριτική κατά του κ. Κακλαμάνη να συνεχιστεί και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η πορεία του: θα εγκαταλείψει την ενεργό πολιτική ή θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη; Οσοι τον γνωρίζουν και συνομιλούν μαζί του λένε ότι «δεν πρόκειται να τα παρατήσει εύκολα», παρά το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για τον ίδιο.
Η ήττα του στην Αθήνα εξακολουθεί και αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στους κύκλους των νεοδημοκρατών. Πολλοί από αυτούς αποδοκίμασαν την πολιτική του στον Δήμο, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την κριτική που του άσκησε η χήρα του Γεωργίου Ράλλη, η κυρία Λένα Ράλλη, η οποία στήριξε τον κ. Καμίνη. Μαζί της ήταν πολλοί κάτοικοι του Κολωνακίου, «κάστρου της Δεξιάς», που κατηγορούσαν τον κ. Κακλαμάνη για την εικόνα εγκατάλειψης της πόλης και για άλλες του κινήσεις.
Πολλοί «γαλάζιοι» τού καταμαρτυρούν ότι δεν επιδίωξε ποτέ να εξασφαλίσει την ουσιαστική στήριξη της Ρηγίλλης, καθώς δεν ήρθε ποτέ σε απευθείας επικοινωνία με το σύστημα της ΝΔ, ώστε να κάνει και ένα βήμα και να τοποθετήσει στο ψηφοδέλτιό του κομματικά στελέχη αναγνωρισμένης αξίας και νέα πρόσωπα. Γι΄ αυτό επικρίνεται με σφοδρότητα, αφού πλέον η δημοτική του ομάδα έχει επωνύμους, όπως π.χ. ο κ. Ηλ. Ψινάκης, που αποτελούσε «κόκκινο πανί» για πολλούς συντηρητικούς ψηφοφόρους.
ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗΝ «ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ» ΤΗΣ Α΄ ΑΘΗΝΩΝ
Ο απερχόμενος δήμαρχος το τελευταίο διάστημα είναι πολιτικά απομονωμένος και αποφεύγει τις πολλές πολιτικές συζητήσεις.Η παρέα του είναι συγκεκριμένη,με ελάχιστες διαφοροποιήσεις στη σύνθεση, και,όπως λέγεται,«μετράει τους φίλους του»,αρκετοί εκ των οποίων τον εγκατέλειψαν μετά την ήττα. Στο ερώτημα αν θα πολιτευθεί κανείς δεν μπορεί να δώσει απάντηση με βεβαιότητα,από τη στιγμή που και στη Ρηγίλλης δεν υπάρχει μείζον ενδιαφέρον,καθώς η ψυχρότητα στις σχέσεις του κ.Κακλαμάνη με τον κ.Σαμαρά παραμένει και δεν έχουν συναντηθεί μετά την ήττα.
Ολοι αναμένουν την αντίδραση του κ.Κακλαμάνη,συνεργάτες του οποίου αρχίζουν εκτός από τη Ρηγίλλης πλέον να στοχεύουν και στο επιτελείο της κυρίαςΝτόρας Μπακογιάννηλέγοντας ότι δεν τον βοήθησε στις εκλογές.Ως εκ τούτου η ένταξη του κ.Κακλαμάνη στη Δημοκρατική Συμμαχία θεωρείται αδύνατη και όλα θα εξαρτηθούν από την απόφαση του κ.Σαμαρά και κυρίως από το αν θα ανάψει το «πράσινο φως» στον ηττημένο δήμαρχο για να είναι υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών.Εξάλλου προ ημερών άφησε μια χαραμάδα ανοικτή λέγοντας ότι μερικοί από τους ηττημένους θα είναι στις λίστες του κόμματος αλλά προσωπική αναφορά δεν έγινε...

ΤΟ ΒΗΜΑ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ