ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑ

ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΣΤΗΝ ΙΡΛΑΝΔΙΑ

 

Το ιρλανδικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα τη μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και εκείνη της αποζημίωσης των μελών της κυβέρνησης, μέτρα που περιλαμβάνονται στον προϋπολογισμό του 2011 που παρουσιάστηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, τον πιο αυστηρό στην ιστορία της χώρας. Τα μέτρα αυτά, που περιλαμβάνονται στο νόμο για τα «επείγοντα οικονομικά μέτρα» εγκρίθηκαν από την Dail, κάτω βουλή του Κοινοβουλίου, με άνετη πλειοψηφία (79 ψήφοι έναντι 74).
Το ελάχιστο ωρομίσθιο, το οποίο λαμβάνουν περίπου 50.000 άτομα στην Ιρλανδία, θα μειωθεί κατά 1 ευρώ, στα 7,65 ευρώ. Επιπλέον, ο νόμος επιβάλει μείωση κατά 6% των μισθών του πρωθυπουργού και των άλλων μελών του υπουργικού συμβουλίου, σε 214.000 και 181.000 ευρώ το χρόνο, αντίστοιχα.
Η ψήφιση αυτού του νέου νόμου, που αποτελεί συνέχεια της έγκρισης διαφόρων άλλων μέτρων του προϋπολογισμού αυτήν την εβδομάδα, επιτρέπει ...........στον προϋπολογισμό του 2011 να κάνει ένα περαιτέρω βήμα προς την οριστική έγκρισή του.
Αυτό όμως δεν θα ολοκληρωθεί πριν από την έναρξη του επόμενου έτους, γύρω στον Φεβρουάριο, επειδή ο προϋπολογισμός αυτός καθ' εαυτός, ο οποίος αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι της δημοσιονομικής νομοθεσίας,δεν θα εξεταστεί από τους βουλευτές πριν από τα μέσα Ιανουαρίου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ