Λάσπη του MEGA εναντίον ΠΑΟΚ

Λάσπη του MEGA εναντίον ΠΑΟΚ

 

 

Συκοφαντικό ρεπορτάζ του Mega σε βάρος του ΠΑΟΚ, τον οποίο εμπλέκει σε σκάνδαλο με πλαστά εισιτήρια, όπως αναφέρθηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, προκάλεσε την άμεση και οργισμένη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που "διαψεύδει τα λεγόμενα κι επιστρέφει τη λάσπη", ενώ αναμένεται να εκδόσει ανακοίνωση για το θέμα.
Το δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του Μέγκα, με τίτλο "Σκάνδαλο έκδοσης πλαστών εισιτηρίων":
Έναν τεράστιο μηχανισμό έκδοσης πλαστών εισιτηρίων στους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά και σε ευρωπαϊκούς, είχαν στήσει επί δύο τουλάχιστον χρόνια επτά ελληνικές ομάδες της Superleague. Tα πλαστά εισιτήρια, μάλιστα, αγόραζαν οι ....................φίλαθλοι νομίμως από τα εκδοτήρια.
Η υπόθεση ήρθε στο φως χάρη στην παρατηρητικότητα ενός υποδιευθυντή της ΦΑΕΕ Αθηνών, στην οποία υπάγονται φορολογικά αρκετές ομάδες των Αθηνών. Στις 22 Οκτωβρίου άνθρωποι της ΑΕΚ πήγαν στην εφορία για να θεωρήσουν εισιτήρια εν όψει ενός αγώνα που έδινε στην έδρα της η ομάδα. Ο υποδιευθυντής πήγε να παρακολουθήσει με τα παιδιά του τον αγώνα, αλλά έκπληκτος διαπίστωσε ότι τα εισιτηρια που αγόρασε από τα εκδοτήρια δεν ήταν θεωρημένα, δηλαδή τρυπημένα από την εφορία, άρα πλαστά.

Ο υποδιευθυντής της ΦΑΕΕ Αθηνών ενημέρωσε το ΣΔΟΕ, το οποίο έκανε αιφνιδιαστικό έλεγχο με περίπου 20 άτομα στο αγώνα της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό και κατέσχεσε όλα τα μηχανήματα που υπήρχαν στα περίπου οκτώ εκδοτήρια. Όπως διαπιστώθηκε, όλα τα εισιτήρια εκείνου του αγώνα, σύνολικά 13.500, εξαιρουμένων τα διαρκείας των φιλάθλων, ήταν πλαστά. Είχαν εκδοθεί από απλούς θερμικούς εκτυπωτές και όχι από μηχανές σήμανσης, συνδεδεμένες με την εφορία.


Τα μέλη του κυκλώματος, όμως, δεν εξέδιδαν απλώς τα πλαστά εισιτήρια, αλλά παράλληλα θεωρούσαν πολύ λιγότερα και μικρότερης αξίας από τα γνήσια εισιτήρια στις εφορίες, ώστε να γλιτώνουν ΦΠΑ.


Το κόλπο είχε ως εξής: Τα χιλιάδες θεωρημένα από την εφορία εισιτήρια τα έβαζαν σε έναν φοριαμό του γηπέδου και αφού εξέδιδαν τα πλαστά εισιτήρια από τα εκδοτήρια, έβγαζαν τα θεωρημένα από τον φοριαμό μετά το τέλος του αγώνα και έκοβαν τα στελέχη των εισιτηρίων για μερικές χιλιάδες, προτιμώντας μάλιστα εισιτήρια των 10 και 20 ευρώ και ελάχιστα των 50.


Την άλλη μέρα, πήγαιναν στην εφορία και δήλωναν ότι έκοψαν, για παράδειγμα, 10 χιλιάδες εισιτήρια των 10 και 20 ευρώ και επ' αυτών πλήρωναν ΦΠΑ 11%, όταν στην πραγματικότητα είχαν κόψει πολλαπλάσια εισιτήρια με τις "μαϊμού" εκτυπωτικές μηχανές.


Επόμενος στόχος για το ΣΔΟΕ μετά την ΑΕΚ, ήταν ο ΠΑΟΚ. Από αντίστοιχη έρευνα που έγινε στον αγώνα ΠΑΟΚ - Ατρόμητος, διαπιστώθηκε το ίδιο σύστημα.


Έρευνα για συμμετοχή στο ίδιο σύστημα έχει ξεκινήσει το ΣΔΟΕ για τον Αστέρα Τρίπολης, τη Λάρισα, τον Άρη, τον Ηρακλή και τον Ατρόμητο Αθηνών.


Σημειώνεται πως το ίδιο σύστημα εφάρμοζε στο παρελθόν και ο Ολυμπιακός, ο οποίος εντοπίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, του επιβλήθηκαν πρόστιμα, αλλά έκτοτε συμμορφώθηκε και διαθέτει κανονικά θεωρημένα εισιτήρια από την εφορία.


Οι ομάδες εκμεταλλεύτηκαν έναν νόμο επί υφυπουργίας Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδη, που τους έδινε το δικαίωμα να εκδίδουν εισιτήρια με μηχανές σήμανσης συνδεδεμένες με την εφορία. Αυτές όμως τοποθέτησαν απλούς εκτυπωτές, εμφανίζοντας παράλληλα ότι θεωρούν τα εισιτήρια στην εφορία.


Μανδρίνος: Για 126 εισιτήρια ν΄ αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες!


Μια μικροδιαφορά 126 εισιτηρίων, σε σύνολο 15 χιλιάδων ατόμων που παρακολούθησαν τον αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, όπου οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο καθώς προηγουμένως είχε διαπιστωθεί τεράστια φοροδιαφυγή από τις ΠΑΕ Ολυμπιακός και ΑΕΚ, θεωρήθηκε από το υποτιθέμενα έγκυρο κανάλι του Μέγκα ότι εμπλέκει τον ΠΑΟΚ σε «σκάνδαλο έκδοσης πλαστών εισιτηρίων» όπως ήταν ο τίτλος του ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων.


Η απάντηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ διά στόματος Ανδρέα Μανδρίνου με τον οποίο επικοινώνησε ο «Μπαλαδόρος» ήταν «προσπαθούμε ν΄ αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες»!


Το ρεπορτάζ: Επειδή το ΣΔΟΕ διαπίστωσε την ύπαρξη 13.500 πλαστών εισιτηρίων σε αγώνα της ΑΕΚ, το Μέγκα με τη φράση «Επόμενος στόχος για το ΣΔΟΕ μετά την ΑΕΚ, ήταν ο ΠΑΟΚ. Από αντίστοιχη έρευνα που έγινε στον αγώνα ΠΑΟΚ - Ατρόμητος, διαπιστώθηκε το ίδιο σύστημα» (όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του), έβαλε τις δυο ομάδες στο ίδιο τσουβάλι!


Τέτοια γκάφα, δε θα έκανε ούτε ο Παναγιώτης Τόκος στα «νέα της πυλαίας»! Πώς την έκανε λοιπόν, το Μεγάλο κανάλι; Προφανώς δεν πρόκειται για γκάφα, αλλά για στόχευση του ΠΑΟΚ, αυτή την εποχή που υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον.


Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να αντιδράσει με ανακοίνωσή της αλλά νομίζουμε ότι δεν πρέπει να σταθεί μόνο σ΄ αυτήν. Δε λέμε να προσφύγει στα δικαστήρια και να διεκδικήσει μια τεράστια αποζημίωση για τη δυσφήμιση που υπόκειται ως ΠΑΕ σε μια περίοδο όπου οι Άραβες επενδυτές ψάχνουν τα πάντα, αλλά να ζητήσει αντίστοιχη αποκατάσταση, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.


Σημειώνουμε ότι τη μέρα του ελέγχου από το ΣΔΟΕ, τέθηκε θέμα προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ από τους ανθρώπους της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων, για την έλλειψη της ειδικής μηχανής σήμανσης για τα εισιτήρια, την οποία δεν έχει φροντίσει να προμηθεύσει η αρμόδια ΦΑΕ (εφορία) στον ΠΑΟΚ, καθώς όπως τους έχει ενημερώσει η αρμόδια έφορος αυτή προβλέπεται μόνο για … θέατρα και κινηματογράφους!


Σύμφωνα με τον κ. Μανδρίνο, οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν από τον ηλεκτρονικό μηχανισμό ελέγχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ τον αριθμό των εισιτηρίων, αλλά δεν το έγραψαν αυτό στην έκθεσή τους, ενώ τους … «μάλωσαν» γιατί δεν πήραν εγγράφως από την ΦΑΕ την άρνηση να παράσχουν το σχετικό μηχάνημα!


Στην Ελλάδα, μόλις οκτώ γήπεδα είναι στο ΠΙΛΟΤΙΚΟ σύστημα της έκδοσης εισιτηρίων με τη μηχανή που ζητάει το ΣΔΟΕ…


ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε Μέγκα: Απαιτούμε Άμεση Αποκατάσταση


Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, χαρακτηρίζει συκοφαντικό το ρεπορτάζ του Μέγκα και καλεί το κανάλι να αποκαταστήασει άμεσα το κύρος της εταιρείας. Η ανακοίνωση:

"Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την εμπλοκή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ρεπορτάζ, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA Channel, αναφορικά με οικονομικές ατασθαλίες και ύπαρξη πλαστών εισιτηρίων. Ένα ρεπορτάζ το οποίο είναι αστήριχτο, απέχει της πραγματικότητας και αποτελεί το λιγότερο συκοφαντική επίθεση προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Αυτό που έχουμε να τονίσουμε είναι, ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου αιφνιδιαστικού ελέγχου εισιτηρίων, που πραγματοποιήθηκε από κλιμάκιο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Ελέγχου, όχι μόνον υπήρχαν θεωρημένα εισιτήρια, αλλά τα στελέχη της Υπηρεσίας εισήλθαν στο γήπεδο της Τούμπας έχοντας αγοράσει και εξαργυρώσει κατά την είσοδο τους τα θεωρημένα εισιτήρια!
Εξάλλου μετά το τέλος του πολύωρου ελέγχου δεχθήκαμε τα συγχαρητήρια των στελεχών του ΣΔΟΕ στους οποίους και παρείχαμε κάθε βοήθεια κατά τη διάρκεια του ελέγχου.
Απαιτούμε από τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό και τους ρεπόρτερ του, σεβόμενοι τη δημοσιογραφική δεοντολογία, να ανακαλέσουν άμεσα αποκαθιστώντας την αλήθεια.


ΠΑΕ ΠΑΟΚ".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ