Τελεσίγραφο 15 ημερών από την Τράπεζα της Ελλάδος στην Proton Bank


Τελεσίγραφο 15 ημερών από την

Τράπεζα της Ελλάδος στην Proton Bank

 


Τελεσίγραφο από την Τράπεζα της Ελλάδος έχει πάρει η διοίκηση της Proton Bank ότι εντός δεκαπενθημέρου θα πρέπει να έχει προσκομίσει στοιχεία ότι έχει...βελτιώσει την κεφαλαιακή της επάρκεια κατά 100 εκατ. ευρώ! Μόλις χθες, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε γνωστό ότι η τράπεζα επρόκειτο να προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 60 εκατ. ευρώ.
Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση η Τράπεζα της Ελλάδος θα είναι «ευχαριστημένη» αν δει τα 60 εκατ. ευρώ. Όσο για τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου ή να ...........εκδοθεί ένα ακόμα ομολογιακό δάνειο.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της Proton, κ. Λ. Λαυρεντιάδης, πούλησε σχεδόν το 12% της συμμετοχής του και πλέον το ποσοστό του υποχώρησε στο 20,1008% από 31,9062%. Διάδοχος στη θέση του προέδρου της Τράπεζας, αναλαμβάνει ως μη εκτελεστικός πρόεδρος, ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Daniel Van Speckhard. Παράλληλα, ορίστηκε και νέος διευθύνων σύμβουλος στην Τράπεζα, καθώς η θέση μετά την αποχώρηση του κ. Τρ. Κολλίντζα, είχε παραμείνει κενή. Νέος CEO είναι ο κ. Ρούντολφ Όλντεμαν, προερχόμενος από την ABN Amro. Επίσης, μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος ανέλαβε ο κ. Σταύρος Λαζαρίδης. Δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες να υπάρξει συνάντηση ανάμεσα στον κ. Σπέκχαρντ και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γ. Προβόπουλο. Xθες, η μετοχή της Τράπεζας υποχώρησε κατά 3%, στα 0,96 ευρώ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ