Η Wind, τα χρέη και η... απληστία της κυβέρνη σης

Η Wind, τα χρέη και η... απληστία της κυβέρνη
σης 

Τα 120 εκατ. ευρώ για μια άδεια και η αντίδραση του Νάσου Ζαρκαλή
Τελικά, η κρατική «κομπίνα» με τους ημιυπαίθριους απέδειξε ότι λεφτά δεν ψάχνει να μαζέψει μόνο το υπουργείο Οικονομικών με τις υπηρεσίες του, αλλά και άλλα υπουργεία, όπως το Εσωτερικών. Αλλά και το Μεταφορών. Γι' αυτό επικρατεί ένας πανικός, άνευ προηγουμένου.
Σ' αυτόν τον πανικό ενεπλάκησαν και ..............δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, Wind και Vodafone. Πώς; Η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων αποφάσισε να δημοπρατήσει με ανοιχτό διαγωνισμό τις δύο άδειες 2G, οι οποίες ανήκουν στη Wind και τη Vodafone.
Το ζητούμενο δεν είναι αυτό, αλλά ότι προσδιόρισε το κόστος ανανέωσης των αδειών κατ' ελάχιστο στα 120 εκατ. ευρώ, για κάθε εταιρεία! Πώς αντιμετώπισε το θέμα ο διευθύνων σύμβουλος της Wind Νάσος Ζαρκαλής, όταν μιλήσαμε μαζί του; «Αυτά είναι αστεία νούμερα. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα».
Το οριστικό τίμημα και οι όροι του διαγωνισμού βέβαια δεν έχουν οριστικοποιηθεί, καθώς το αρχικό πλάνο προέβλεπε ότι η δημόσια διαβούλευση (που βγήκε χωρίς κανείς να το πάρει χαμπάρι, οπότε τι δημόσια διαβούλευση;!) θα ολοκληρωνόταν στις 4 Φεβρουαρίου.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε, οπότε έχουν την ευκαιρία οι εταιρείες να καταθέσουν τις αντιρρήσεις τους.

Το θέμα αποδίδεται βέβαια στην απληστία της κυβέρνησης.

Η Wind όμως, βρίσκεται απέναντι σε ένα άλλο πρόβλημα, αφού βρίσκεται αντιμέτωπη με την εφορία. Πώς; Από την κεφαλαιοποίηση των δανείων προέκυψε φορολογική υποχρέωση, που πρέπει να καταβληθεί άμεσα. Στο παρασκήνιο, κάποιοι είπαν ότι οι ομολογιούχοι έπεσαν από τα... σύννεφα, γιατί νόμισαν ότι είχαν καθαρίσει με τα χρέη.

Ποια είναι η αλήθεια; «Τα ποσά που ζητάει η εφορία αφορούν παλιές χρήσεις της Wind και ήταν ενήμεροι οι ομολογιούχοι, πριν ακόμα αναλάβουν την εταιρεία», εξηγεί ο Νάσος Ζαρκαλής.

Όσο για την φημολογούμενη συγχώνευση Wind – Forthnet δεν υπάρχει τίποτα στον ορίζοντα. Προς το παρόν...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

Ροζ sex video-τσόντα DVD της Ελίνας Μπεκάκου?