Ο Μυτιληναίος χαρίζει στο Δημόσιο το ποσοστό του στην ΕΛΒΟ

Ο Μυτιληναίος χαρίζει στο Δημόσιο το ποσοσ
τό του στην ΕΛΒΟ 




Η αναμενόμενη απάντηση του υπ. Οικονομικών και η ανάγκη εξεύρεσης επενδυτή
Την ώρα που η κυβέρνηση μέσω των αποκρατικοποιήσεων επιθυμεί να βγάλει στο σφυρί τη συμμετοχή του δημοσίου σε διάφορες επιχειρήσεις το «κανόνι» έρχεται με την ΕΛΒΟ.
Ο Όμιλος Μυτιληναίου, που κατέχει το 43% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και έχει εκχωρήσει εδώ και μερικούς μήνες το μάνατζμεντ κατέστησε σαφές στο υπουργείο Οικονομικών ότι επιθυμεί να επιστρέψει και μάλιστα δωρεάν (με ένα ευρώ) στο δημόσιο τις μετοχές του.
Αν και το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει δώσει ακόμα την απάντησή του η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική. Για μεν τον Όμιλο Μυτιληναίου αποτελεί μια ............... στρατηγική κίνηση επιλογών για δε το δημόσιο η αποδοχή της πρότασης το θέτει ενώπιον της ανάγκης να βρει επενδυτή ο οποίος θα πάρει είτε το μειοψηφικό ποσοστό και το μάνατζμεντ είτε ακόμα και την πλειοψηφία.
Ο Όμιλος Μυτιληναίου απέκτησε το 43% της ΕΛΒΟ το 2000 έναντι 4 δισ. δραχμών και προχώρησε σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία ο ίδιος συμμετείχε κατά 7 δισ. δραχμές.
Βάσει της σύμβασης υπάρχει ένα ποσό 3 εκατ. ευρώ που έπρεπε εξ' αιτίας των φορολογικών διαφορών να καταβάλλει το δημόσιο στον ιδιώτη, (από το 2002) αλλά τα χρήματα δεν δόθηκαν.
Η πλευρά του Ομίλου τονίζει ότι τα 3 εκατ. ευρώ δόθηκαν για την ανάπτυξη της εταιρείας.
Σήμερα οι δανειστικές υποχρεώσεις της ΕΛΒΟ φτάνουν τα 20 εκατ. ευρώ από τα 190 εκατ. ευρώ που ήταν το 2000

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ