Οικονοµικοί επιθεωρητές έσβησαν πρόστιμα ύψους 1 δις €

Οικονοµικοί επιθεωρητές έσβ

ησαν πρόστιμα ύψους 1 δις €

 

Σε εισαγγελικό κλοιό βρίσκονται οικονοµικοί επιθεωρητές του υπουργείου Οικονοµικών, οι οποίοι φέρονται ότι µε τεχνάσµατα µηδένιζαν οφειλές επιχειρήσεων ζηµιώνοντας – σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις – ώς και 1 δισ. ευρώ το Ταµείο του ∆ηµοσίου, σύμφωνα με τα Νέα. Σύµφωνα µε τις καταγγελίες, τα τελευταία χρόνια οι υποψίες του τµήµατος των Αδιάφθορων του υπουργείου Οικονοµικών είχαν στραφεί σε µια συγκεκριµένη οµάδα ελεγκτών, τα µέλη της οποίας όταν αναλάµβαναν να διενεργήσουν επανελέγχους σε διάφορες επιχειρήσεις κατέληγαν να µηδενίζουν τις......... οφειλές τους προς το ∆ηµόσιο.
Η αξιόποινη δράση των εµπλεκοµένων, η οποία αρχίζει από το 2006, αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελίες που έφτασαν στη ∆ικαιοσύνη και οδηγούν στην τέλεση σοβαρών κακουργηµατικών πράξεων σε συνδυασµό µε τις επιβαρυντικές διατάξεις του Νόµου 1608/1950 περί καταχραστών του ∆ηµοσίου – προβλέπει ακόµα και ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Είναι θέµα χρόνου, όπως εκτιµάται, οι περίπου 20 οικονοµικοί επιθεωρητές για τους οποίους διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από το Τµήµα Οικονοµικού Εγκλήµατος της Εισαγγελίας να βρεθούν από τη θέση του ελεγκτή στη θέση του ποινικά ελεγχόµενου και µάλιστα µε την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης κακουργηµάτων, όπως αυτό της απιστίας, εις βάρος του ∆ηµοσίου.
 
 
 
 







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ