Χαλάει ο γάμος Εθνικής-Alpha;


Χαλάει ο γάμος Εθνικής-Alpha;


troktiko   alpha ethiniki 458x315 425x2881 300x203 Χαλάει ο γάμος Εθνικής Alpha;Πρόταση συγχώνευσης υπέβαλε σήμερα η Εθνική Τράπεζα στην Alpha Bank, το Δ.Σ της οποίας συνεδριάζει εκτάκτως για να την αποτιμήσει.Σύμφωνα με την πρόταση οι μέτοχοι της Alpha θα λάβουν 8 νέες μετοχές της Εθνικής για κάθε 11 υφιστάμενες μετοχές της Alpha.Η σχέση συναλλαγής διαμορφώνεται 0,727 μετοχές της Εθνικής για κάθε μια μετοχή της Alpha ενώ η σχετική φημολογία έχει εκτοξεύσει τις τραπεζικές μετοχές…Αυτή την στιγμή έχει σταματήσει η διαπραγμάτευση των μετοχή της Alpha Bank, ύστερα από πρωτοβουλία των Χρηματιστηριακών Αρχών για την προστασία των επενδυτών.
Σύμφωνα με την πρόταση ανταλλαγής, η σχετική........... συμμετοχή των μετόχων της Εθνικής και της Alpha στη νέα τράπεζα θα είναι περίπου 71% και 29%, αντίστοιχα, ενώ η άμεσες συμμετοχές του Ελληνικού Δημοσίου και των ευρύτερων φορέων κοινωνικής ασφάλισης θα διαμορφωθούν σε 0,9% και 12%, αντίστοιχα.
Σύμφωνα με την πρόταση της Εθνικής, το εμπορικό σήμα της Alpha θα διατηρηθεί και θα χρησιμοποιηθεί ως το νέο σήμα της ενιαίας τράπεζας, η οποία θα συνεχίσει να λειτουργεί υπό την επωνυμία της Εθνικής. Η επωνυμία της Alpha θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επιλεκτικά για δραστηριότητες του ομίλου.
Η οριστικοποίηση της συναλλαγής εξαρτάται από την επιτυχή πλήρωση σειράς προϋποθέσεων, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται η διενέργεια των απαραίτητων νομικών και οικονομικών ελέγχων και η τελική έγκριση από τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο τραπεζών.
«Η προτεινόμενη συγχώνευση θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, η οποία πιστεύουμε ότι θα είναι σε θέση να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της Ελληνικής οικονομίας». σχολίασε ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος.

Δημιουργείται υπερτράπεζα
Στην περίπτωση θετικής αποδοχής από την Alpha Bank της φιλικής της συγχώνευσης με την Εθνική Τράπεζα, δημιουργείται η μεγαλύτερη τράπεζα στην Ελλάδα, με ηγετική παρουσία στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Ειδικότερα, ο ενιαίος όμιλος θα έχει σύνολο ενεργητικού που θα προσεγγίσει τα 200 δισ. ευρώ μέγεθος που τον κατατάσσει στην 27η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών τραπεζών και την 28η θέση από πλευράς κεφαλαιοποίησης.
Η Εθνική πιστεύει ότι, μετά την αναμενόμενη αναγνώριση από τις αγορές κεφαλαίων της πρόσθετης αξίας που αντιπροσωπεύουν οι συνέργειες του εγχειρήματος, η ενιαία τράπεζα θα κατατάσσεται μεταξύ των 25 μεγαλύτερων τραπεζών της Ευρώπης.
Οι αντιδράσεις
Θετικά κρίνει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την πρόταση συγχώνευσης των δυο τραπεζών.
«Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πρέπει να επιδιώξει την αναδιάταξή του, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις σημερινές δύσκολες συνθήκες» αναφέρει ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ