Γυμναστική για όλες τις ηλικίες

Με τη χρήση

τις ηλικίες

 

troktiko    Γυμναστική για όλες τις ηλικίεςΤο πρόγραμμα είχε αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά τον περασμένο Νοέμβριο, στο Κέντρο Ημέρας «Αγία Ελένη», με τη συμμετοχή 15 ατόμων και η πρώτη φάση του ολοκληρώθηκε στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ τώρα ξεκινά η δεύτερη φάση που θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος, που θα πραγματοποιείται καθημερινά, μετέχουν 60 άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών (άτομα φυσιολογικά, με ήπια νοητική διαταραχή και με πρώιμη άνοια) που θα γυμνάζονται σε ομάδες των 6-8.
«Το Fit for All είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που συνδυάζει την εφαρμογή νέων τεχνολογιών με την......... οργανωμένη φυσική άσκηση. Η διαφοροποίησή του από παρόμοια προγράμματα έγκειται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα εστιάζεται στη βελτίωση της φυσικής ικανότητας των ηλικιωμένων, φυσιολογικών και με ήπια νοητική διαταραχή. Στην πρώτη φάση της εφαρμογής του διαπιστώσαμε ότι οι ηλικιωμένοι προσαρμόστηκαν εύκολα, δεν δυσκολεύτηκαν στη χρήση της τεχνολογίας και τα πρώτα αποτελέσματα σχετικά με τη φυσική και νοητική τους κατάσταση ήταν ικανοποιητικά» επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής του προγράμματος, καθηγητής φυσικής αγωγής, Χρήστος Μουζακίδης.
Σημαντική καινοτομία του προγράμματος είναι η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών και αισθητήρων χαμηλού κόστους (επιταχυνσιόμετρα, αισθητήρες πίεσης), όπως είναι το Wii Remote και το Wii Balance Board, για την αλληλεπίδραση των ηλικιωμένων με το ηλεκτρονικό περιεχόμενο. Το πρόγραμμα αυτό δίνει στους ηλικιωμένους κίνητρο να ασκηθούν, ενώ παράλληλα προσφέρει τη δυνατότητα στους ειδικούς να συλλέγουν σε ηλεκτρονική μορφή και να αξιολογούν τα δεδομένα της φυσικής δραστηριότητας. Ταυτόχρονα, μπορούν να προσαρμόσουν το πρόγραμμα εκγύμνασης ανάλογα με την κατάσταση και τις ανάγκες των χρηστών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ