Πλιάτσικο στο παλάτι της πολυτέλειας του Καντάφι

Πλιάτσικο στο παλάτι της πολυτέλεια               


troktiko   cantafi palace10 300x184 Πλιάτσικο στο παλάτι της πολυτέλειας του Καντάφι +13photosΠριν μια εβδομάδα οι φρουροί του Καντάφι έφυγαν το εξοχικό παλάτι του Συνταγματάρχη της Λιβύης και οι απλοί άνθρωποι είδαν τι κρυβόταν τόσα χρόνια πίσω από τους τεράστιους μαντρότοιχους.Το πλιάτσικο ήταν δεδομένο αλλα στις φωτογραφίες πιο κάτω θα δείτε ότι παρόλες τις καταστροφές το εξοχικό δείχνει ακόμα και τώρα την πολυτέλεια που ήθελε ο ηγέτης της Λιβύης.
Μέσα σε λόφους πάνω από την περιοχή Al Bayda, βόρεια της Βεγγάζης, έχει 40 δωμάτια, πισίνα ,γήπεδα ,κήπους και γενικά ένα μια πλούσια εξοχική κατοικία.
Το πραγματικό όμως μυστικό της......... βίλα είναι ότι από κάτω βρίσκεται ένα τεράστιος υπόγειος λαβύρινθος  γεμάτος με οπλισμένες σήραγγες, υπνοδωμάτια και σπήλαια γεμάτα εξοπλισμό. Είναι το πυρηνικό καταφύγιο του Μοαμάρ Καντάφι. Η  αποθήκη έχει όλα όσα χρειάζονται για τη διατήρηση της ζωής για αρκετούς μήνες αποκομμένοι από τον έξω κόσμο.
Κατά μήκος των διάδρομοι το καταφύγιο περιέχει ένα εξελιγμένο σύστημα υποστήριξης της ζωής με γεννήτριες και ένα σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα που είναι σχεδιασμένο για να προμηθεύει φρέσκο αέρα στην περίπτωση χημικών όπλων επίθεση.
Τα μηχανήματα φέρουν τα λογότυπα των Αμερικάνικων εταιρίων Western engineering companies  και  Dwyer αλλά και της ελβετικής εταιρείας LUWA.

Οι ετικέτες που είναι κολλημένες στους πίνακες ελέγχου φαίνεται ότι ελέγχονταν τακτικά, και πρόσφατα μερικοί από τους μηχανικούς, είχαν  γράψει  στα αγγλικά τα πράγματα όπως: Ιαν 2011 Δοκιμαστική λειτουργία ΟΚ! «14»
Το υπόγειο καταφύγιο περιέχει επτά υπνοδωμάτια – τρία από αυτά με ιδιωτικό μπάνιο – και μια μεγάλη κουζίνα, καθώς και ένα δίκτυο διαδρόμων με μικροσκοπικά ανοίγματα που οδηγούν τελικά σε μια σήραγγα για  απόδραση στην εξοχή.
Ο Αμπντούλ Καρίμ, 22 ετών, ένας φοιτητής πανεπιστημίου, δήλωσε: «Φανταστείτε αν είχε δαπανήσει το ίδιο ποσό χρημάτων για το λαό, σε σπίτια και σχολεία. Αυτό με κάνει τόσο θυμωμένο. Τόσοι πολλοί καλοί άνθρωποι δεν έχουν καν σωστά σπίτια ».
Ο 22 χρονος είναι ένας από τους λίγους που μπόρεσαν να δουν το παλάτι του Καντάφι στο οποίο όμως έχει γίνει πλιάτσικο.Ο νεαρός φοιτητής τονίζει. «Προφανώς οι πρώτοι άνθρωποι που βρέθηκαν έδω μέσα βρήκαν γύρω στα δύο εκατομμύρια δηνάρια (περίπου € 1.2 εκ.) σε μετρητά, και πολλά κομμάτια χρυσού».



  








 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ