Ανοίγουν στα…τυφλά 350 επαγγέλματα


Ανοίγουν στα…τυφλά 350 επαγγέλματ
α

troktiko    Ανοίγουν στα...τυφλά 350 επαγγέλματα
Τεχνικοί τηλεόρασης και κινηματογράφου, βοηθοί…
δεκάδων ειδικοτήτων ως και δύτες (!) συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τα επαγγέλματα τα οποία το … υπουργείο θεωρεί “κλειστά” και θέλει να καταργήσει βασικούς περιορισμούς.
Πρώτα απ’ όλα θα καταργηθεί η διοικητική αδειοδότηση, δεν θα χρειάζεται δηλαδή άδεια από την αρμόδια αρχή για την έναρξη. Ο ενδιαφερόμενος απλά θα πρέπει να δηλώνει πρόθεση τρεις μήνες πριν. Αν δηλαδή κάποιος θέλει να ανοίξει ένα κατάστημα δεν θα χρειάζεται άδεια από τη Νομαρχία.
Τα μεγάλα εμπορικά κέντρα ή τα πολυκαταστήματα δεν θα πρέπει να περιμένουν άδεια από καμία αρχή, απλά να........ περιμένουν τρεις μήνες.
Αίρονται οι περιορισμοί όπως ο χρόνος μαθητείας και το ωράριο που προβλέπονται σε κάποιες κατηγορίες επαγγελμάτων όπως οι κομμωτές.
Ενεργοποιείται η μέχρι σήμερα ανενεργή στη χώρα μας οδηγία Μπόλκκενσταϊν και έτσι οποιοσδήποτε κάτοικος χώρας μέλους της Ε.Ε. θα μπορεί να ασκήσει ελεύθερα επαγγελματική δραστηριότητα.
Για παράδειγμα κάποιος κομμωτής ή κάποιος ηλεκτρολόγος από τη Βουλγαρία μπορεί να ανοίξει κατάστημα η επιχείρηση.
Παράλληλα για 16 τεχνικά επαγγέλματα όπως είναι οι ψυκτικοί, οι ηλεκτρολόγοι κλπ μειώνεται δραστικά ο χρόνος προϋπηρεσίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ