Στενάχωρα τα πράγματα σε "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"-"ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"-"ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ"


Στενάχωρα τα πράγματα σε "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"-"Θ
ΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ"-"ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ"

Η Σουλοπούλου επιμένει για περικοπές 20% – 30% και ο Μπουτάρης στο πλευρό της αρνήθηκε να εκφράσει την συμπαράσταση του στους απεργούς της «Μ»…
Σταθερά προσηλωμένη στο στόχο να περικόψει τους μισθούς των εργαζομένων εμφανίσθηκε χθες η εργοδοσία της «Μ». Η εκπρόσωπος του ιδιοκτήτη του συγκροτήματος της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής ΑΕ Γ. Ρήγα, η δικηγόρος Βίκυ Σουλοπούλου στη συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τους προέδρους των Ενώσεων των Δημοσιογράφων, Τεχνικών και Διοικητικών εμφανίσθηκε αδιάλλακτη σε ό,τι........... αφορά τις περικοπές. Ζήτησε περικοπές μισθών για ένα χρόνο που μέσο όρο κυμαίνονται στο 20% και φθάνουν μέχρι και 30% για όσους έχουν άλλη μισθωτή εργασία ή ανήκουν στα υψηλά κλιμάκια. Η περικοπή θα έχει τη μορφή δανεισμού και τα χρήματα θα επιστραφούν αφού η επιχείρηση καταστεί κερδοφόρα. Οσο για τις απολύσεις δεν υπήρξε καμία δέσμευση.
Έγινε γνωστό ότι στη συνάντηση που έγινε στο δικηγορικό γραφείο της Σουλοπούλου ήταν παρόντες και τα διευθυντικά στελέχη Αλεξανδρίδης, Χαρίση και Βασιλόπουλος. Αλήθεια με ποια ιδιότητα ήταν παρόντες οι συγκεκριμένοι … συνάδελφοι; Τι και ποιον εκπροσωπούσαν; Τα αφεντικά; Ποιος είναι ο ρόλος τους; Αυτοί είναι οι καλοί, οι συνετοί και οι σώφρονες και οι υπόλοιποι, που αρνούνται το χαράτσι του κεφαλικού εργοδοτικού φόρου, είναι τα κακά παιδιά που δεν αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης; Εκ περί… ντροπής τα ερωτήματα…
Επίσης γιατί από την συνάντηση αποκλείστηκαν τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των Ενώσεων που έχουν οριστεί ως εκπρόσωποι των σωματείων και οι οποίοι είχαν πάρει μέρος στις προηγούμενες δύο συναντήσεις, από τις οποίες απουσίαζε η Σουλοπούλου; Για να μη χαλάσει η διάθεση της κυρίας; Και γιατί αρνήθηκε να έρθει στα γραφεία της ΕΣΗΕΜΘ; Δεν της αρέσει η αισθητική του κτιρίου;
Νέα 48ωρη απεργία
Η πρόταση είναι απαράδεκτη. Πρόκειται για χαράτσι, για δανεικά και αγύριστα. Μας γυρίζει χρόνια πίσω και οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση των εργαζόμενων. Αν θέλουν να κάνουν περικοπές να κόψουν από golden boys και διευθυντές. Καμία περικοπή, καμία απόλυση, καμία παρέμβαση στο δημοσιογραφικό έργο.
Σήμερα ξεκινά η τρίτη 48ωρη απεργία στο συγκρότημα και έχει οριστεί εργασιακή συνέλευση στις 11 πμ στο κτίριο της ΕΣΗΕΜΘ. Συνάδελφοι όλοι πρέπει να είμαστε εκεί.
Μπουτάρης ο ξυνόμικρος
Τη δόξα του Παν… κάλου ζήλεψε ο οινολόγος δήμαρχος. Μπορεί να του αρέσουν τα ξινόμαυρα αλλά η τελευταία του δημαρχιακή σοδειά ήταν ξυδιάς. Προχθές 20 περίπου απεργοί δημοσιογράφοι της «Μ» πήγαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και ζήτησαν την συμπαράσταση του δήμου. Η απάντηση του Μπουτάρη χονδρικά ξέρετε ποια ήταν;
«Ενημερώθηκα και έμαθα, είπε, ότι οι περικοπές θα είναι περί το 20%. Πρόκειται για περικοπές μέσω του συστήματος της εκ περιτροπής εργασία που αποτελεί μια νόμιμη λύση αντιμετώπισης της κρίσης». Τόνισε δε ότι τέτοιες λύσεις επιβάλλονται από το μνημόνιο της τρόικας την οποία τρόικα την έφερε η κυβέρνηση, την οποία κυβέρνηση ψήφισαν οι πολίτες και οι εργαζόμενοι. Δηλαδή την τρόικα μαζί τη φέραμε. «Την φέραμε όλοι εμείς, και κόμματα και κυβερνήσεις και εργοδότες και εργαζόμενοι με τις σπατάλες μας» είπε και νωρίτερα όταν είχε τεθεί το θέμα των συμβασιούχων του δήμου που πετιούνται στο δρόμο.
Εμείς να επισημάνουμε ότι ο Μπουτάρης προχθές μίλησε για περικοπές 20%. Δηλαδή πριν γίνει η χθεσινή συνάντηση με την Σουλοπούλου και πριν η εργοδοσία ανασκευάσει την πρόταση της η οποία αρχικά ήταν κλιμακωτή και ήταν μέσο όρο γύρω στο 30%. Σε άμεση επαφή με τα αφεντικά ο Μπουτάρης ο Μικρός ο οποίος χαρακτήρισε τις εφημερίδες της πόλης μικρές εφημερίδες.

Κυρ Γιάννη αυτές οι εφημερίδες και οι δημοσιογράφοι της πόλης σου έδωσαν χώρο να εκφραστείς ελεύθερα, σε τίμησαν με ώρες εργασίας, όπως κάνουν πάντα σε κορυφαία γεγονότα όπως έγινε και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Εργάσθηκαν για να πληροφορήσουν τους πολίτες με πολλές υπερωρίες προεκλογικά, τις οποίες ποτέ δεν πληρώθηκαν, διότι τα γεγονότα τρέχουν και δεν σταματούν με τα ωράρια. Κι αυτό κάνουν καθημερινά όπως με τις ατέλειωτες ώρες στα δημοτικά συμβούλια.

•Το θέμα αφορά συνολικά και την παράταξη της Πρωτοβουλίας η οποία οφείλει να πάρει θέση.

•Καλούμε επίσης όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να τοποθετηθούν και να μη κωφεύουν σε κρίσιμα γεγονότα όπως είναι η πορεία του τοπικού Τύπου αλλά και γενικότερα τα θέματα της εργασίας και της απασχόλησης στην πόλη.

•Καλούμε επίσης τα κόμματα και όλους τους φορείς να πάρουν θέση. Ιδίως οι λεγόμενοι πνευματικοί άνθρωποι που πολλές φορές αρθρογραφούν στον τοπικό Τύπο να μη κρύβονται και να μη δείχνουν τόσο ηχηρά την σιωπή και την απουσία τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ