Γιατί τα έσπασε ο Κόκκαλης με τον συνεταίρο του


Γιατί τα 
έσπασε ο Κόκκαλης με τον συνεταίρο του 


Για τον Σωκράτη Κόκκαλη, όλα συμβαίνουν για κάποιον λόγο, ακόμη κι αν, για τους γύρω του είναι ανεξήγητος.
Έτσι, μετά την αποχώρηση από τον κλάδο της πληροφορικής της Intracom, Νίκου Λαμπρούκου, στελέχους που συνέβαλε στην αναμόρφωση της εταιρείας, ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού μετρά και δεύτερη απώλεια. Ίσως και μεγαλύτερη από την προηγούμενη.
Ο εξαρχής συνέταιρος του ισχυρού άντρα της Intracom και στενός του φίλος - τουλάχιστον μέχρι πρότινος - Κώστας Δημητριάδης, αποχώρησε από τη διοίκηση όλων των......... εταιρειών του ομίλου, προκαλώντας ερωτηματικά στους επιχειρηματικούς κύκλους.
Αιτία της αποχώρησης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ότι υπήρξαν σοβαρές διαφωνίες, σε σχέση με την στρατηγική της επιχείρησης, τόσο στην ελληνική αγορά, όσο και στο εξωτερικό.
Βέβαια, για τους γνώστες της κατάστασης στην Intracom, η είδηση για τον Κώστα Δημητριάδη, δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αφού οι φήμες, περί αποχώρησής του, με ταυτόχρονη μεταβίβαση πακέτου μετοχών (11%), που κατείχε στην εισηγμένη, είχαν φουντώσει από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2009.
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι, αν και αρχικά οι δύο άντρες προσπάθησαν να «συμβιώσουν», κάτω από την ίδια στέγη, τελικά δεν τα κατάφεραν. Η διάσταση των απόψεών τους ήταν μεγάλη.
Καθοριστικό ρόλο, για την απόφαση του κ. Δημητριάδη, έπαιξαν τα τελευταία γεγονότα στην Intracom, με τις απολύσεις 100 περίπου ατόμων, στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών του λειτουργικού κόστους και υπό την απειλή των εργαζομένων για απεργίες.
Ο Δημητριάδης λέγεται, πως επιθυμούσε μια πιο διαλλακτική πολιτική κι όχι τόσο δραστικές αποφάσεις.
Ανεπιβεβαίωτες ακόμη πληροφορίες, θέλουν τη θέση του κ. Δημητριάδη, να καταλαμβάνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Νίκος Σοφοκλέους, σε περίπτωση, που αποχωρήσει από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.

Δεν είναι πρώτη φορά


Δεν είναι η πρώτη φορά, που οι δύο άντρες, Κόκκαλης - Δημητριάδης θα αποφασίσουν να χωρίσουν τους δρόμους τους.

Η ιστορία είχε επαναληφθεί το 2004, όταν ο κ. Δημητριάδης είχε αποχωρήσει από την Intracom, με επίσημη αιτιολογία, την αναδιάρθρωση του διοικητικού μηχανισμού του ομίλου, ενώ η επιστροφή του, δύο χρόνια αργότερα, αποδόθηκε και πάλι στον ίδιο λόγο.

Η αλήθεια, σύμφωνα με όσα ακούγονταν στην αγορά τότε, ήταν ότι Κόκκαλης και Δημητριάδης είχαν σοβαρές διαφωνίες, για τον τρόπο διοίκησης της Intracom πάλι.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού όμως, τον ξανακάλεσε πίσω σε μια κρίσιμη καμπή της εταιρείας, όταν έπρεπε να εξασφαλίσουν συμβάσεις έργων, ώστε να μη μείνουν έξω από το παιχνίδι του ανταγωνισμού στα δημόσια έργα. Και ο κ. Δημητριάδης είναι πρόσωπο που σέβονται οι περισσότεροι πολιτικοί παράγοντες του τόπου.

Όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης... τα έσπασε με τον Αριστείδη Βουδούρη, με τον οποίο είχαν ιδρύσει την Gimex, χτυπώντας έργα που αφορούσαν τη ΔΕΗ και αντιπροσωπεύσεις εταιρειών ηλεκτροτεχνικής της τέως Ανατολικής Γερμανίας, βρήκε τον ιδανικό συνέταιρο στο πρόσωπο του Κων/νου Δημητριάδη.

Ο διπλωματούχος μηχανολόγος – μηχανικός, διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος σε πολλά ΔΣ των εταιρειών του. Ήταν τα... μάτια και τα αυτιά του Κόκκαλη.

Ο συνεργάτης – κλειδί, πίσω από μεγάλες συμβάσεις κι ένας από εκείνους που διαπραγματεύτηκε, όπως λέγεται, για μειοψηφική συμμετοχή στη Siemens Τηλεβιομηχανική παλαιότερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ