Ανακαλεί τους νέους επεξεργαστές Sandy Bridge η Intel – αστρονομική ζημιά…


Ανακαλεί τους νέους επεξεργαστές S

andy Bridge η Intel – αστρονομική ζημιά…

 

Είναι η πρώτη μεγάλη αρνητική τεχνολογική εξέλιξη της χρονιάς…
Ένα σχεδιαστικό σφάλμα στο τσιπ θα καθυστερήσει την είσοδο στην αγορά υπολογιστών που βασίζονται στην πολυδιαφημισμένη νέα γενιά επεξεργαστών της Intel.Όπως γράφει η Wall Street Journal το πρόβλημα υπολογίζεται πως θα έχει κόστος $1 δισεκατομμύριο σε επισκευές και μειωμένο εισόδημα. Αν επιβεβαιωθούν πλήρως οι εκτιμήσεις θα είναι η μεγαλύτερη και ‘ακριβότερη’ αποτυχία στην ιστορία της Intel, θα ξεπερνά εύκολα την αποτυχία στην γραμμή των πρώτων Pentium που είχε ..............κοστίσει $475 το 1995 στην εταιρία.
Περίπου οκτώ εκατομμύρια τσιπ είχαν φύγει για τις εταιρίες μέχρι την 9η Γενάρη για να εγκατασταθούν σε μητρικές των laptop και desktop PCs.
Η Intel σταμάτησε τις αποστολές του ελαττωματικού επεξεργαστή και αναμένει να αρχίσει τις παραδόσεις των νέων πλήρως λειτουργικών μοντέλων αργά το Φεβρουάριο! Αυτό σημαίνει μια μεγάλη καθυστέρηση στο πότε θα φτάσουν στην αγορά κανονικά τα νέα laptops και desktops…
Η γίγαντας των ημιαγωγών προσφέρεται να επισκευάσει ή αντικαταστήσει όλους τους υπολογιστές που έχουν επηρεαστεί. Το κόστος για το 4ο τρίμηνο του 2010 και το 1ο του 2011 υπολογίζεται σε $700 εκατομμύρια. Άλλα 300 εκατομμύρια θα είναι η απώλεια εσόδων…
Το νέο τσιπ είχε επισήμως ανακοινωθεί αρχές Γενάρη και 500 νέα συστήματα έχουν ήδη σχεδιαστεί πάνω σε αυτό από τις εταιρίες. Το ελάττωμα δεν είναι στους ίδιους τους Sandy Bridge επεξεργαστές, λέει η εταιρία, αλλά σε ένα τσιπ υποστήριξης που είναι αναγκαίο για να συνδεθούν στο υπόλοιπο σύστημα.
Μέχρι σήμερα ελάχιστα μηχανήματα με το πρόβλημα έχουν σταλεί σε πελάτες….

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ