Ο Ωνάσης σκότωσε τον Κέννεντυ..;




Ο θεατρικός συγγραφέας Μάρτιν Σέρμαν έγραψε το έργο “Ωνάσης” στο οποίο περιγράφει ίντριγκες, δολοπλοκίες, έρωτες και μια δολοφονία που αν ίσχυε στην πραγματικότητα θα άλλαζε όλα όσα ξέρουμε για την ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση.


Η θεατρική παράσταση κλέβει τις εντυπώσεις στην θεατρική σκηνή του Λονδίνου, εντυπωσιάζοντας τους κριτικούς. Στον ρόλο του Αρίστου ο Ρόµπερτ Λίντσεϊ και η Λίντια Λέοναρντ ως Τζάκυ Κέννεντυ-Ωνάση στο θέατρο Νovello άρχισε να παίζεται στις 30 Σεπτεµβρίου. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή παράσταση όπου “αποκαλύπτεται” ο βίαιος χαρακτήρας του θρυλικού Αρίστου
.

«Ο Ωνάσης ήταν ένα τέρας αλλά και µια τραγική φιγούρα που έζησε σε έναν κόσµο ακατανόητο για τους περισσότερους. Πίστευε πως τα χρήµατά του χρησιµοποιήθηκαν για τη δολοφονία του Ρόµπερτ Κέννεντυ. Είναι ένα ερώτηµα που παραµένει αναπάντητο, εκείνο όµως που έχει σηµασία είναι πως το πίστευε ο ίδιος και αυτό τον κατέστρεψε, διότι ήταν πεπεισµένος πως για εκδίκηση σκότωσαν τον γιο του» λέει ο Μάρτιν Σέρµαν που υπογράφει το έργο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, ο συγγραφές υποστηρίζει πως ο Ωνάσης χρηµατοδοτούσε αραβική τροµοκρατική οργάνωση η οποία και προσέλαβε τον δολοφόνο του κουνιάδου της Τζάκυ που την πίεζε να µη δεχθεί την πρόταση γάµου του Αρίστου.

Η πλοκή του έργου βασίζεται στη δεύτερη βιογραφία του επίσηµου βιογράφου του Αριστοτέλη Ωνάση Πίτερ Εβανς, ο οποίος κυκλοφόρησε το πρώτο του πόνηµα το 1986, 11 χρόνια µετά τον θάνατο του µεγιστάνα. Γρήγορα όµως διαπίστωσε, όπως υποστηρίζει, πως είχε χάσει ένα µεγάλο µέρος της αλήθειας, οπότε κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Νέµεσις».

Ο Ρόµπερτ Λίτσεϊ που υποδύεται τον Αριστοτέλη Ωνάση – και ο οποίος επιστρέφει στο θέατρο ύστερα από 25 χρόνια απουσίας υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες της Νάνσι Μέκλερ – δεν εµφανίζεται µόνο ως πολυµήχανος επιχειρηµατίας, καρδιοκατακτητής και ως ο εραστής που ταλαιπώρησε τη Μαρία Κάλλας, αλλά και ως ένας βίαιος και ωµός χαρακτήρας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ