Πλήρωσαν για σπίτι στο Γραμματικό και αγόρασαν... τουαλέτα, 20 αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού...

Πλήρωσαν για σπίτι στο Γραμματικό και αγόρασαν... τουαλέτα, 20 αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού...


Του Γ. ΤΣΑΚΙΡΗ
Για να χτιστεί ένας οικισμός, ο νόμος προβλέπει την ύπαρξη έκτασης μεγαλύτερης των 100 στρεμμάτων. Αυτό υποσχέθηκε και στους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός τους (ΟΣΜΑΝ) το 2005. Εκατό στρέμματα στο Γραμματικό Αττικής, για τουλάχιστον 100 οικογένειες.
Μετά την...
υπογραφή των συμβολαίων και την εξόφληση, οι δικαιούχοι ανακάλυψαν ότι αντί για 100 αξιωματικούς που προβλεπόταν να αποκτήσουν σπίτι, τελικά συμμετείχαν στο πρόγραμμα μόνο 20 και αντί για σπίτι με κήπο απέκτησαν έκταση που με τα βίας χωράει μια τουαλέτα.
Το πρόγραμμα του ΟΣΜΑΝ ξεκίνησε το 2005. Προέβλεπε την αγορά έκτασης τουλάχιστον 100 στρεμμάτων στην περιοχή Γραμματικού - Μαραθώνα προκειμένου....... να υλοποιηθεί σχέδιο οικισμού που θα στεγάσει 100 οικογένειες ή και περισσότερες.
Λίγους μήνες μετά την πρώτη ανακοίνωση, στις 8 Ιουνίου του 2005 ενημερώθηκαν οι δικαιούχοι ότι η τιμή θα είναι 40 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο. Οι ενδιαφερόμενοι ξεκίνησαν τις διαδικασίες. Ο ΟΣΜΑΝ για πρώτη φορά αντί να αγοράσει την έκταση με τα χρήματα του συνεταιρισμού και μετά να τη μεταβιβάσει με κλήρωση στους δικαιούχους, ζήτησε από τους ενδιαφερομένους να καταθέσουν προκαταβολή για την αγορά. Αν και πρωτόγνωρο, κανείς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι κάτι δεν πάει καλά, καθώς ο ΟΣΜΑΝ είναι επίσημο όργανο του Πολεμικού Ναυτικού. Οι δικαιούχοι κατέθεσαν στον λογαριασμό του ΟΣΜΑΝ την προκαταβολή και στη συνέχεια την εξόφληση των 40.000 ευρώ για κάθε στρέμμα. Κατόπιν αυτών, στις 2 Αυγούστου 2006, ο ΟΣΜΑΝ με έγγραφό του με αριθμό 956/27/2006 κάλεσε τους δικαιούχους να υπογράψουν τα συμβόλαια.
Με τα συμβόλαια στα χέρια, οι δικαιούχοι αξιωματικοί ζήτησαν από τον μηχανικό του οργανισμού να τους δείξει την περιοχή και πώς θα υλοποιηθεί ο οικισμός. Τότε ανακάλυψαν, όπως λένε οι ίδιοι, ότι αντί για 100 ενιαία στρέμματα που προβλέπονται για τη δημιουργία οικισμού, αγοράστηκαν μόνο 19,5 σε δύο ξεχωριστά οικόπεδα, με αποτέλεσμα ο κάθε ένας από τους 20 να μπορεί να χτίσει μόνο μια μικρή τουαλέτα.
Εκτοτε, ο ΟΣΜΑΝ, που έχει τσεπώσει τα 800.000 ευρώ, ποιεί την νήσσαν... Κάποιοι ζήτησαν τα χρήματά τους πίσω, αλλά η απάντηση ήταν ότι το πρόγραμμα δεν έχει τελειώσει, άρα δεν δικαιούνται. Το θέμα πήρε διαστάσεις και έφτασε και στο Ναυτοδικείο, αλλά κανείς ποτέ δεν έμαθε το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης.
Το καταπληκτικό δε είναι, ότι, πέντε χρόνια μετά, οι δικαιούχοι εκτός από το ότι δεν έχουν οικόπεδο και σπίτι, πληρώνουν ακόμη συνδρομή για το πρόγραμμα από τον μισθό τους.*

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ