"Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η συστηματική παιδεραστία!"

"Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η συστηματική παιδεραστία!"

 

Πορεία διαμαρτυρίας στο Βατικανό σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν θύματα κακοποίησης από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, την Κυριακή (31/10) ενώ ζήτησαν από τα Ηνωμένα Έθνη να οριστεί η συστηματική παιδοφιλία ως "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας".
Τα θύματα μέσω της πορείας ζητούν την απόδοση ευθυνών σε όσους φταίνε αλλά και την προστασία των παιδιών.
Μάλιστα, οι ιδρυτές του www.survivorsvoice.org, Μπέρνι Μακέιντ και Γκάρι Μπέργκερον ζήτησαν από τα Ηνωμένα Έθνη να οριστεί η συστηματική παιδοφιλία ως "έγκλημα κατά της ανθρωπότητας".
"Δεν είμαστε ανάπηροι. Είμαστε πληγωμένοι άνθρωποι που τώρα είμαστε πρόθυμοι να μιλήσουμε. Η ενοχή και η ντροπή είναι το προκάλυμα", ανάφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Μακέιντ, την Παρασκευή 29/10.....


Ο Μακέιντ μαζί με τον Μπέργκερον υπήρξαν παπαδοπαίδια όταν ήταν ανήλικοι και κακοποιήθηκαν από τον ίδιο ιερέα τη δεκαετία του 1960 στη Βοστόνη. Από το 1962 είχαν γίνει καταγγελίες για το συγκεκριμένο κληρικό ωστόσο η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αντί να τον απομακρύνει, τον μετέθετε από ενορία σε ενορία.

Μακέιντ και Μπέργκερον πρωτοσυναντήθηκαν το 2002 όταν είδε το φως της δημοσιότητας σκάνδαλο παιδεραστίας στην εκκλησία της Βοστόνης και μετά από οκτώ χρόνια θα τεθούν επικεφαλής στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στη Ρώμη όπου θα συμμετάσχουν θύματα από 12 κράτη.

Την Κυριακή θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Καστέλ Σαντ Άντζελο του Τίβερη όπου θα αποτελέσει αφετηρία της πορείας προς το Βατικανό.

Παρόλο που η ιταλική αστυνομία δεν έχει δώσει το πράσινο φως για την πραγματοποίηση του τελευταίου μέρους της πορείας οι διοργανωτές δηλώνουν πως θα πραγματοποιηθεί και ελπίζουν σε μαζική συμμετοχή των θυμάτων από καθολικούς ιερείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ