Ο πάγος κάνει κακό στα χτυπήματα

Ο πάγος κάνει κακό στα χτυπήματα
 
 
Την πιο κοινή ενέργεια για την άμεση αντιμετώπιση χτυπημάτων και ειδικά εκείνων που προκαλούν πρήξιμο έρχεται να ανατρέψει μια νέα έρευνα η οποία αναφέρει ότι ο πάγος που οι περισσότεροι τοποθετούν στο σημείο όπου έχουν χτυπήσει όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά κάνει κακό.
Ερευνητές του Κέντρου Ερευνών Φλεγμονών του Νευρικού Συστήματος στο Οχάιο διαπίστωσαν ότι το «πάγωμα» της τραυματισμένης περιοχής εμποδίζει την παραγωγή μιας ορμόνης που παίζει κεντρικό ρόλο στον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του τραύματος και έτσι καθυστερεί η διαδικασία αποκατάστασης της ζημιάς.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι τα κύτταρα των περιοχών όπου υπάρχουν φλεγμονές παράγουν σε υψηλές ποσότητες τον αυξητικό παράγοντα 1 ινσουλίνης (ΙGF-1) ο οποίος επιταχύνει την αναγέννηση των μυών.
Στη συνέχεια διαπίστωσαν ότι ο πάγος εμποδίζει την παραγωγή του ΙGF-1. «Η ανακάλυψη ότι τα κύτταρα στις περιοχές των ........φλεγμονών παράγουν ουσίες που επιταχύνουν την φυσική αποκατάσταση του προβλήματος ανοίγει τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων αποτελεσματικότερων θεραπειών για την αντιμετώπιση μυϊκών τραυματισμών» δήλωσε στην «Daily Τelegraph» o καθηγητής Λαν Τσου, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.


ΤΟ ΒΗΜΑ


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ