ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ "ΤΡΩΝΕ" ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ...ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕTRΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ;;;

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΟΙ "ΤΡΩΝΕ" ΘΕΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

 


Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Μωϋσής, Μιχάλης Τσαβδαρίδης

•Βαθμός απολυτηρίου 9,5 το 2009, έγινε… 19,2 το 2010.



•Κάποιοι ξαναπήγαν... φαντάροι στις Ειδικές Δυνάμεις!!


•Δεκάδες υποψήφιοι μένουν εκτός κάθε χρόνο, ως "επιλαχόντες" λόγω βραδύτητας της διαδικασίας εντοπισμού των πλαστογράφων.

•Πιθανή η ύπαρξη κυκλώματος, αλλά τα ......στόματα είναι"σφραγισμένα".


Εκατοντάδες πραγματικοί επιτυχόντες των διαγωνισμών πρόσληψης Ειδικών Φρουρών των τελευταίων ετών, έχουν μείνει εκτός, λόγω… πλαστογραφίας ισάριθμων άλλων υποψηφίων που τους «έφαγαν» τις θέσεις!


Η θρασύτητα και η κουτοπονηριά… ειδικών πλαστογράφων που καταφεύγουν σε αλλοιώσεις («αναβαθμίσεις») απολυτηρίων λυκείου, ή στρατού, αλλά και η αβλεψία του συστήματος που δεν έχει βρει τρόπο να διασφαλίσει την έγκαιρη αντιμετώπισή του προβλήματος, οδηγεί σε κατάφωρη αδικία σε βάρος εκατοντάδων υποψηφίων.


Κι αυτό, διότι όπως εξηγεί –μιλώντας στην PRESSa- o αντιπρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής κ. Ευστράτιος Μαυροειδάκος, "αυτοί τελικά εντοπίζονται, αποτάσσονται και τελικώς διώκονται ποινικά για πλαστογραφία, αλλά επειδή η διαδικασία αυτή διαρκεί ένα χρόνο και περισσότερο, οι επιλαχόντες που θα μπορούσαν να προσληφθούν στη θέση τους και οι οποίοι θα έπρεπε να είχαν προσληφθεί ως επιτυχόντες εξ αρχής, μένουν εκτός, διότι το δικαίωμά τους ως επιλαχόντες, δεν αναγνωρίζεται έναν χρόνο μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων".


Πολυάριθμες ύποπτες περιπτώσεις «αναβαθμίσεων» απολυτηρίων λυκείου και στρατού, σημειώθηκαν και φέτος όπως διαπιστώθηκε στα αποτελέσματα του διαγωνισμού –με μόρια- για την πρόσληψη 500 Ειδικών Φρουρών. Περίπου 14.000 ήταν οι υποψήφιοι. Προ ημερών βγήκαν και τα αποτελέσματα …αλλά και τα «λαυράκια»!


Οι πρώτες απορίες, κατατέθηκαν από υποψηφίους που διασταύρωναν τα στοιχεία των διαγωνισμών του 2009 και του 2010 σε σχετικά φόρουμ του διαδικτύου (π.χ.: ellinikos-stratos/forum).


Οι σχετικές «συζητήσεις» αναδημοσιεύθηκαν ως καταγγελίες και "απορίες" προς διερεύνηση σε διαδικτυακά blogs (π.χ.: taxalia.blogspot και cretanpatriot).


Η έρευνα της PRESSας, επιβεβαίωσε τα εξής, μεταξύ των «επιτυχόντων» που θα έχουν την ευκαιρία να «κλειδώσουν» την πρόσληψή τους στα ψυχολογικά τέστ:


1.Περίπτωση υποψηφίου, που το 2009 εμφανιζόταν με απολυτήριο Ενιαίου Λυκείου, με βαθμό 8,5, καθώς και με πτυχίο ΙΕΚ και συνολικά με 1750, φέτος είναι επιτυχών με βαθμό απολυτηρίου… 19,2 και με μόρια… πάνω από 2700! Το πτυχίο ΙΕΚ που είχε καταθέσει το 2009, έχει εξαφανιστεί.


2.Μια ακόμα περίπτωση είναι ενός άλλου υποψηφίου, που πέρσι με βαθμό απολυτηρίου 13,6 και με 2166 μόρια δεν κατάφερε να επιτύχει. Φέτος ως δια μαγείας το 13,6 έγινε 17,6 και με περισσότερα από 2.700 μόρια θα συνεχίσει για τα ψυχολογικά τεστ. Και τις δύο φορές ήταν υποψήφιος στη Β’ κατηγορία, με απολυτήριο τεχνικού λυκείου.


3.Παρόμοια η περίπτωση ενός άλλου υποψηφίου. Πάλι για την Β΄ κατηγορία, ο συγκεκριμένος υποψήφιος αποτυγχάνει το 2009 με βαθμό απολυτηρίου 13,5 και με μόρια 1855, ενώ φέτος με βαθμό 19(!) και με 2900 μόρια, φιγουράρει ψηλά στη λίστα των επιτυχόντων της Β’ κατηγορίας!


4.Μια περίπτωση, που προκαλεί γέλιο είναι ένας άλλος υποψήφιος, που απ’ ό,τι φαίνεται επέλεξε να ξαναπάει… στρατό! Το 2009, έχει απολυτήριο τεχνικού λυκείου 17 και 1900 μόρια. Εμφανίζεται να έχει εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία, όχι όμως στις ειδικές δυνάμεις. Αυτό το έκανε φέτος! Φαίνεται πως κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να ξαναπάει φαντάρος και να πάρει και το απολυτήριο. Στο φετινό διαγωνισμό είναι πλέον «πρασινομπερές». Με το ίδιο απολυτήριο (17) αμέσως τα μόριά του εκτινάσσονται στα 2800 και είναι στις θέσεις των επιτυχόντων.


5.Προσθέστε ένα ακόμα παράδειγμα υποψηφίου της Β’ κατηγορίας, που το 2009 με απολυτήριο 12 και 4/11 και 1936 μόρια απέτυχε, ενώ φέτος εμφανίζει απολυτήριο 18,6 και με 2750 μόρια και είναι στους επιλαχόντες.


Τέτοιες «περίεργες» αιτήσεις κατατέθηκαν στις Αστυνομικές Διευθύνσεις Τρικάλων, Θεσσαλονίκης, Εύβοιας, Δράμας, Πιερίας και στην Βορειανατολική Αττική, κ.α.


Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει τις περίεργες «αναβαθμίσεις», στους συγκριτικούς πίνακες των δύο ετών: (2009 Α1, 2009 A2, 2009 Β1, 2009 B2, 2010 Α1, 2010 A2, 2010 A3, 2010 B1, 2010 B2, 2010 B3), ενώ για κάθε ενδιαφερόμενη αρχή, η PRESSa News διαθέτει τα πλήρη στοιχεία των υποψηφίων που αντιστοιχούν στις «ύποπτες» περιπτώσεις.


Υπάρχουν αρκετές υποψίες για δράση κυκλώματος που εκμεταλλεύεται αδαείς …κουτοπόνηρους υποψηφίους, υποσχόμενο σίγουρη πρόσληψη με το πλαστό απολυτήριο, χωρίς φόβο κυρώσεων, έναντι αμοιβής. Ωστόσο, οι προσπάθειες επιβεβαίωσης των πληροφοριών αυτών, προσκρούουν σε τοίχο σιωπής, από τους «πλαστογράφους» άλλων ετών που έχουν ήδη αποταχθεί από το Σώμα.


"Ως συνδικαλιστικό όργανο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο θέμα και κάθε χρόνο ζητάμε πλήρη επανεξέταση απολυτηρίων και λοιπών δικαιολογητικών", λέει στην PRESSa o Αντιπρόεδρος του ΣΕΦΕΑ κ. Ευστράτιος Μαυροειδάκος. "Τέτοιες αναβαθμίσεις απολυτηρίων δεν μπορούν να υφίστανται. Το απολυτήριο βγαίνει μια φορά! Είτε από το στρατό, είτε από το λύκειο! Πέρσι εντοπίσαμε 35 πλαστογράφους. Έναν χρόνο χαρήκανε! Μετά αποτάχθηκαν από το σώμα και σε βάρος τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πλαστογραφία. Το ίδιο θα πάθουν και οι φετινοί, να είστε σίγουροι. Όσον αφορά το ενδεχόμενο ύπαρξης κυκλώματος, δεν μπορώ να σας το επιβεβαιώσω, αν και η δική μας αίσθηση είναι πως λογικά κάτι πρέπει να υπάρχει από πίσω… Οι περσινοί πάντως ισχυρίστηκαν ότι μόνοι τους την κάνανε την πλαστογραφία περνώντας το απολυτήριό τους στο σκάνερ και αλλοιώνοντάς το στον υπολογιστή. Να δούμε τι θα πούνε οι φετινοί…"


Όμως τι γίνεται με τους «επιλαχόντες» εκείνους, που θα έπρεπε να είναι επιτυχόντες, αλλά ατύχησαν επειδή κάποιοι έπαιξαν με «σημαδεμένα» χαρτιά; Δικαιούνται να διεκδικήσουν νομικά την πρόσληψή τους, στη θέση εκείνων που «πέτυχαν» στον ίδιο διαγωνισμό και έναν χρόνο μετά αποτάσσονται ως πλαστογράφοι;


Ο δικηγόρος κ. Ιωάννης Ανύσιος από τη Θεσσαλονίκη, με μακρά πείρα σε ανάλογες υποθέσεις, εκτιμά πως οι ελπίδες δικαίωσης από μια προσφυγή στη Δικαιοσύνη, είναι κάτι παραπάνω από βάσιμες, αλλά εκφράζει τις επιφυλάξεις του, για τον χρόνο περαίωσης μιας τέτοιας υπόθεσης:


"Εκείνοι που έμειναν εκτός Σώματος, επειδή κάποιοι πέτυχαν με “πλαστά” δικαιολογητικά στον ίδιο διαγωνισμό, έχουν έννομο συμφέρον να διεκδικήσουν την πρόσληψή τους στη θέση των “πλαστογράφων” όταν εντοπίζονται και αποτάσσονται από το Σώμα", επισημαίνει. "Προφανώς αυτό δεν γίνεται αυτόματα από την Πολιτεία, διότι όταν πια εντοπίζονται και εκδιώκονται οι πλαστογράφοι, ο διαγωνισμός θεωρείται ήδη περατωθείς. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου μαχητό. Ωστόσο, ο χρόνος κατάληξης της υπόθεσης δεν μπορεί να προβλεφθεί και η τελική δικαίωση των αδικημένων υποψηφίων, μπορεί να καθυστερήσει, αν έχουμε –για παράδειγμα – προσφυγές κατά της απόταξης, από τους …αποταχθέντες πλαστογράφους που προσπαθούν να το κυνηγήσουν μέχρι τέλους. Εναπόκειται στους αδικηθέντες υποψηφίους, να αποφασίσουν αν θα επιδιώξουν την πρόσληψή τους ως επιτυχόντες του συγκεκριμένου διαγωνισμού με ομαδικές ή ατομικές προσφυγές, ή αν θα περιοριστούν στο να ελπίζουν στην επιτυχία τους σε έναν επόμενο διαγωνισμό."


Και βέβαια, ο κ. Ανύσιος επισημαίνει το θέμα της πρόσληψης, και της ευθύνης της Πολιτείας:


"Σε περιπτώσεις διαγωνισμών όπου αντιπαρατίθενται 10-20 εταιρείες, είναι εύκολο να εντοπιστούν εγκαίρως τα πλαστά δικαιολογητικά από τους ανταγωνιστές", τονίζει. "Σε έναν τέτοιο διαγωνισμό, η Πολιτεία, δεν μπορεί να περιμένει από τους ίδιους τους υποψηφίους, να διασταυρώσουν τα δικαιολογητικά κάποιων εκατοντάδων ή χιλιάδων συνυποψηφίων τους και να υποβάλουν συγκεκριμένες ενστάσεις. Συνεπώς, η ισχύς της διαδικασίας των ενστάσεων εκ των πραγμάτων εξασθενεί. Οφείλει η πολιτεία, να βρει έναν τρόπο να ελέγχονται και να εντοπίζονται όλες αυτές οι πλαστογραφίες πριν την περάτωση του διαγωνισμού."

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ