Μπλοφάρει ή όχι ο Παπανδρέου;;

Μπλοφάρει ή όχι ο Παπανδρέου;;

 

Από αυτό εδώ το blog, έχουμε κάνει σημαντικές προβλέψεις και τούτο όχι από κάποιες μαντικές ικανότητες, αλλά από απλή μελέτη σε βάθος και κατανόηση του πολιτικού συστήματος της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας, όπως όμως αυτό δουλεύει στη χώρας μας, ως μια δηλαδή αυτόνομη κληρονομική ολιγαρχία.

Σας υπενθυμίζουμε ότι είχαμε προβλέψει (από 20-5-2009) πολύ πριν τις Ευροεκλογές του 2009, ότι σε λίγους μήνες η Νέα Δημοκρατία θα αλλάξει αρχηγό και ότι ο νέος αρχηγός θα είναι ο.....
Αντώνης Σαμαράς Αντώνης Σαμαράς ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι από τα πρώτα μετέωρα βήματα που έκανε ο κ. Παπανδρέου ως πρωθυπουργός προβλέψαμε (από 25-10-2009) ότι θα αναγκαστεί να παραμερίσει το παλιό ΠΑΣΟΚ και θα πάει προς την πλευρά της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας Το μετέωρο βήμα του κ. Παπανδρέου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τον τωρινό πολιτικό εκβιασμό που έκανε ο κ. Παπανδρέου τον είχαμε προβλέψει επακριβώς ήδη από 27-9-2010 Τα τελευταία δύο όπλα του κ. Παπανδρέου.

Σας υπενθυμίζουμε πως είχαμε προβλέψει (από 25-3-2010) ότι το ΠΑΣΟΚ, ένα βαθιά κρατικίστικο και κρατικοδίαιτο  κόμμα, θα πέσει όταν θα απολυθεί ο πρώτος πράσινος δημόσιος υπάλληλος Πότε θα πέσει το ΠΑΣΟΚ;

Και τώρα ερχόμαστε στο σημερινό ερώτημα: Μπλοφάρει ο κ. Παπανδρέου ή πραγματικά θα πάει σε εκλογές;
Σας λέμε λοιπόν ευθύς εξ αρχής ότι η άποψή μας είναι πως ο κ. Παπανδρέου δεν μπλοφάρει. Θα πάει σε εκλογές μέχρι τον Μάρτιο του 2011. Εκτός και αν συμβούν κοσμογονικές αλλαγές.

Γιατί θα πάει σε εκλογές;
1) Γιατί, ανεξάρτητα από το ποσοστό που θα πάρει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η φθορά του ΠΑΣΟΚ είναι δεδομένη και μη αναστρέψιμη. Μάλιστα η φθορά αυτή έχει πάρει διαστάσεις χιονοστιβάδας και ήταν εντελώς απρόβλεπτη στην αρχή η μεγάλη της έκταση.
2) Γιατί σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επιτύχει την αποδοχή από το λαό του μνημονίου με απόλυτη πλειοψηφία, δηλαδή άνω του 50% γι’ αυτό και δεν τόλμησε ούτε τολμά δημοψήφισμα. Επομένως δεν μπορεί να συνεχίσει να εφαρμόζει ένα μνημόνιο κόντρα στη λαϊκή πλειοψηφία. Η συνέχιση κόντρα στη λαϊκή βούληση, μετατρέπει την κατάσταση σε δικτατορία.
3) Γιατί ο βασικός στόχος του κ. Παπανδρέου του Γ’ να γίνει πρωθυπουργός έχει επιτευχθεί. Από τούδε και στο εξής το μόνο που επιτυγχάνει είναι η απομυθοποίηση και ο ευτελισμός της δυναστείας Παπανδρέου και φυσικά η διάλυση του ΠΑΣΟΚ.
4) Γιατί οι βλέψεις του κ. Παπανδρέου είναι διεθνούς εμβέλειας και η συνέχιση της εσωτερικής φθοράς του θα τον φθείρει και διεθνώς.
5) Γιατί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση θα πρέπει να περάσει στην περικοπή των δημοσίων δαπανών τις οποίες απέφυγε μέχρι τώρα ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αυτό σημαίνει απόλυση δημοσίων υπαλλήλων και περικοπές στις δαπάνες για την Υγεία, την Παιδεία και το κράτος Πρόνοιας. Είπαμε όμως πως το κρατικοδίαιτο ΠΑΣΟΚ θα πέσει όταν θα απολυθεί ο πρώτος πράσινος δημόσιος υπάλληλος. Εκτός αυτού, θα μειωθούν ταυτόχρονα τα κρατικά κονδύλια που συντηρούν τους ημετέρους και κυρίως την κρατικοδίαιτη άρχουσα τάξη και τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
6) Γιατί η σωτηρία της πατρίδας απαιτεί Εθνική Ομοψυχία και Εθνική Συσπείρωση και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί με το «Έτσι θέλω» από το ΠΑΣΟΚ από μόνο του,  ό,τι πλειοψηφία και αν διαθέτει στη Βουλή.
7) Γιατί, τώρα έτσι όπως είναι τα πράγματα, ούτε κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να γίνει. Όποια προσπάθεια γίνει με το ΠΑΣΟΚ και κάποιους διαγραμμένους ή πολιτικούς γυρολόγους δεν μπορεί να έχει λαϊκή στήριξη και αποδοχή ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ. Κυβέρνηση συνεργασίας θα επιχειρηθεί μόνο μετά από εκλογές.
8) Γιατί ο κ. Λοβέρδος έβαλε ως προθεσμία για την περαίωση ενός δύσκολου μηχανογραφικού έργου που εξήγγειλε μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2011, διαφορετικά προανάγγειλε ότι θα παραιτηθεί και κάτι μας λέει ότι αυτή η προθεσμία δεν πρόκειται να τηρηθεί. 
9) Γιατί μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2011 ισχύει η εκλογή των βουλευτών με λίστα, κάτι που ευνοεί τόσο τον κ. Παπανδρέου, προκειμένου να επιλέξει εκείνους εκ των βουλευτών που θα στηρίξουν με πάθος το μνημόνιο, όσο και τον κ. Σαμαρά για να ελέγξει το δικό του κόμμα, καθόσον στην Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία, δυστυχώς ή ευτυχώς τα κόμματα λειτουργούν με τη λογική του πολιτικού «μαντριού» με τον κομματικό αρχηγό ως πολιτικό «τσοπάνη».
10) Η επίκληση, από κάποια παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ, δήθεν της απαγόρευσης των εκλογών από το ΔΝΤ μόνο σοβαρή δεν μπορεί να είναι και προφανώς απευθύνεται σε ανεγκέφαλους. Σε όλα τα κράτη που μπήκε το ΔΝΤ, νομοτελειακά οι κυβερνήσεις άλλαξαν η μια πίσω από την άλλη.

Μπορούμε να προσθέσουμε και πολλούς άλλους λόγους που συνηγορούν υπέρ των εκλογών.

Γιατί έκανε τον πολιτικό εκβιασμό; Τον έκανε για να συσπειρώσει το ΠΑΣΟΚ και να το έχει ετοιμοπόλεμο γι' αυτά που θα επακολουθήσουν. 

Η αντίθετη θέση από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, θα είναι μόνο η, καταστροφική για τη χώρα, επιλογή της απόλαυσης της εξουσίας και όσο πάει.
Δεν μπορούμε να διανοηθούμε αυτοκτονική αποστολή για το καλό δήθεν του λαού κόντρα στη θέληση του.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ