Διευθυντής με πλαστά πιστοποιητικά στο Ιπποκράτειο

Διευθυντής με πλαστά πιστοποιητικά στο Ιπποκράτειο

 

 

Μια σοβαρή, μακρόχρονη, ενδοϋπηρεσιακή καταγγελία ταλανίζει το Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών, με «φόντο» παράνομους διορισμούς, παραβάσεις καθήκοντος και παραλείψεις που έχουν οδηγήσει ακόμα και σε θάνατο ασθενούς! Η νέα διοίκηση του νοσοκομείου έχει διατάξει σχετικά Ένορκη Διοικητική Εξέταση, τα αποτελέσματα της οποίας αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Το θέμα έχει προκύψει χάρη στον Αναπληρωτή Διευθυντή Αιμοδοσίας Ιωάννη Γεωργόπουλο, ο οποίος έχει ξεκινήσει μακρόχρονο αγώνα εναντίον διοικητικών αποφάσεων που αφορούν αρχικά την κρίση και τον διορισμό του Διευθυντή του Κέντρου Αιμοδοσίας Γεώργιου Θεοδοσιάδη, και επεκτείνονται σε πράξεις και παραλείψεις του τελευταίου που εκθέτουν τόσο τη λειτουργικότητα του νοσοκομείου όσο και τη......... δημόσια υγεία!



Η υπόθεση ξεκινάει το 2007, οπότε και διορίζεται διευθυντής αιμοδοσίας στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ο Γ. Θεοδοσιάδης, απόφαση η οποία, σύμφωνα με την καταγγελία του Ιωάννη Γεωργόπουλου, ήταν παράνομη: Τα δύο πιστοποιητικά που κατατέθηκαν στην κρίση για τη θέση του διευθυντή αιμοδοσίας, και που αφορούν την προϋπηρεσία και τις γνώσεις του Γ. Θεοδοσιάδη, αλλά και το νομότυπο της πρωτοκόλλησής τους όπως απαιτείται σε όλα τα δημόσια έγγραφα, κρίνονται σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, ως πλαστά!



«Το υπουργείο Υγείας παρά την οδηγία να μην διορίζονται γιατροί εάν η προκήρυξη δεν είναι σύμφωνη με τον οργανισμό του νοσοκομείου, δεν προβαίνει σε έλεγχο νομιμότητας και διορίζει κανονικά τον κύριο Θεοδοσιάδη, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές», επισημαίνει ο Ι. Γεωργόπουλος. Από τότε ο αναπληρωτής διευθυντής ξεκινάει έναν πραγματικό αγώνα: ζητάει τα στοιχεία και τον έλεγχο της νομιμότητας του διορισμού (που περιλαμβάνει και τον επανέλεγχο των τυπικών προσόντων του Γ. Θεοδοσιάδη), η διοίκηση του νοσοκομείου όμως επί σειρά μηνών δεν δίνει επαρκείς απαντήσεις.







Ο Ι. Γεωργόπουλος επιμένει και προσκομίζει εισαγγελική εντολή όπου ζητά να του δοθούν τα στοιχεία –ο τότε διοικητής την παραπέμπει στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων όπου η καθυστέρηση είναι… εξασφαλισμένη.

«Απηύθυνα έγγραφο και προς τους γιατρούς της Αιμοδοσίας θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους, διότι κινδυνεύουν ασθενείς! Σε συνδυασμό και με τις συνεχείς αρνήσεις να μου προσκομίσουν τα έγγραφα που ζητάω, γίνεται φανερό ότι Διοικητής και Υποδιοικητής καλύπτουν πλήρως τις παρανομίες του κ. Θεοδοσιάδη και ουδεμία ποινή του επιβάλλουν», σχολιάζει σχετικά. Μεταξύ αυτών και τα στοιχεία που προσκόμισε με απόρρητο έγγραφο σχετικά με τις ευθύνες που προκύπτουν για τον θάνατο ασθενούς!



Επιπλέον ο Αναπληρωτής Διευθυντής καταγγέλλει και παράβαση καθήκοντος του Γ. Θεοδοσιάδη, σε περίπτωση άρνησης του τελευταίου να πραγματοποιήσει πλασμαφαίρεση σε ασθενή.



Ως συνέπεια όλων αυτών, σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, άρρωστοι μεταγγίσθηκαν με λανθασμένο τρόπο και έτσι προέκυψε θάνατος ασθενούς αλλά και διάσωση την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή άλλου ασθενούς μετά από παρέμβαση γιατρού!

Οι καταγγελίες στην κρίση της δικαιοσύνης
Οι διαρκείς καταγγελίες του Ι. Γεωργόπουλου τελικά φέρνουν αποτέλεσμα και στις 17/6/2009 διατάσσεται Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Το αντικείμενο της αφορά:

Πρακτικές επιστημονικής λειτουργίας του Κέντρου Αιμοδοσίας οι οποίες απέβησαν βλαπτικές σε ασθενή ο οποίος απεβίωσε.

Άρνηση του Γ. Θεοδοσιάδη να πραγματοποιήσει πλασμαφαίρεση σε ασθενή, ο οποίος ήταν αδιάγνωστος με βαριά νευρολογική συμπτωματολογία και συνεχή επιδείνωση.

Τα χαρακτηριζόμενα ως ψευδή και πλαστά πιστοποιητικά που ελήφθησαν υπόψη στην εξέλιξη του Γ. Θεοδοσιάδη και βοήθησαν στην τελική του κρίση για Διευθυντής Αιμοδοσίας.

Και στις τρεις περιπτώσεις το πόρισμα της ΕΔΕ δεν αποβαίνει αρνητικό ή καταδικαστικό για τον καταγγελλόμενο, τα αποτελέσματα αυτά όμως δεν κρίνονται επαρκή και για αυτό δεν εγκρίνονται από το ΔΣ του νοσοκομείου, γεγονός που καθιστά τα πορίσματα της διαδικασίας ανίσχυρα! Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Γ. Θεοδοσιάδη ο οποίος αρνούμενος να σχολιάσει οτιδήποτε, μας παρέπεμψε στα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ΕΔΕ.

Πλέον η διοίκηση έχει διατάξει καινούργια ΕΔΕ, όπου θα μπαίνουν εκ νέου στο μικροσκόπιο οι τυχόν πράξεις και παραλείψεις τόσο της προηγούμενης διοίκησης όσο και του συγκεκριμένου γιατρού, με γνώμονα και τις συνέπειες που αυτές επέφεραν.
zougla.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ