Πώς γίνεται κάποιος διάσημος σήμερα?

Πώς γίνεται κάποιος διάσημος σήμερα?

 

Το χρήμα πολλοί το μίσησαν..τη δόξα ουδείς!Μια διαχρονική αξία που σήμερα παρατηρείται σε όλες -τις δυτικές τουλάχιστον-κοινωνίες...Άραγε τί είνα αυτό που κάνει κάποιον διάσημο στις μέρες μας??τί πρόσόντα χρειάζεται να έχει κανείς για να μπει στα φώτα της δημοσιότητας?
Στην αρχαιότητα διάσημοι ήταν οι ήρωες.οι βασιλιάδες,οι πολεμιστές..αργότερα έγιναν οι επιστήμονες,οι άνθρωποι των γραμμάτων,φιλόσοφοι και πολυπράγμονες καλλιτέχνες.. Μετά οι επαναστάτες, (Che Guevara) οι ιδεολόγοι,οι ριζοσπάστες...οι πολιτικοί.φυσικά οι αθλητές..και άνθρωποι απο τον ........καλλιτεχνικό χώρο με απήχηση στον κόσμο..
Σήμερα όμως??ποιους βλέπουμε στα παράθυρα εκπομπών...για ποιους γράφει ο τύπος...για ποιούς συζητά ο κόσμος??....
Για φλύαρους κριτές ριάλιτι παιχνιδιών,για χαζοξανθές(δεν έχω πρόβλημα με τα ξανθά μαλλιά όλο το πακέτο με ενοχλεί..σιλικόνη,επιτηδευμένη βλακεία,ντεκαπάζ και ''δημοσιογραφία'' και καλά) που κουτσομπολεύουν όλη μέρα,για ακόμη πιο βλάκες λιγούρια άνδρες -μεγαλύτερες κατίνες-..για συμμετέχοντες σε κάθε είδους τάλεντ σόου ....και φυσικά για wannabe πορνοστάρ με ροζ dvd,για μοντέλα που δεν είναι μοντέλα αλλά έτσι λένε,κομμωτές,στυλίστες κ.ο.κ...
Σοβαρές προσωπικότητες δηλαδή..που προάγουν τη σκέψη..τον πολιτισμό και προβάλλουν υγιή πρότυπα..δεν είναι θλιβερό?να βλέπεις όλη την ώρα τέτοια νούμερα στην τηλεόραση..να ακούς μικρά παιδιά να συζητούν για τους παίκτες του Big Brother και να έχουν γίνει όλα αυτά μέρος της καθημερινότητάς τους?της ψυχαγωγίας τους?
Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι για να γίνει κανείς διάσημος πλέον πρέπει...
...πρώτον να γελοιοποιηθεί μπροστά στις κάμερες(να πώ ονόματα για παραδείγματα νομίζω δεν χρειάζεται)...να ξεκατινιάζεται στα μεσημεριανά...να ντύνεται α λα Lady GaGa,να μιλά λάθος ελληνικά,να μην έχει καμία άποψη για ζητήματα επικαιρότητας..να...
ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ!!! γιατί φέτος μόνο αυτά βλέπουμε και ακούμε παντού..και φυσικά πάνω από όλα διάσημοι είναι οι ''μαιντανοί'' που έχουν να πουν κάτι για όλους και για όλα,φωτογραφίζονται τόσο στην καθημερινότητά τους όσο και σε περιοδικά ..
Είναι τόσο εύκολο να γίνεις διάσημος,απο το πουθενά κυριολεκτικά!Παλαιότερα οι διασημότητες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα,χαρακτήριζαν μια ολόκληρη εποχή,γίνονται ονόματα-θρύλοι γιατί πραγματικά ξεχώρισαν απο τη μάζα και καινοτόμησαν..Τώρα δε μετρά η πρωτοτυπία αλλά η απομίμηση,έχουμε γεμίσει μετριότητες και καρμπόν..
Εννοείται πως άνθρωποι με ουσία και περιεχόμενο υπάρχουν,αλίμονο,απλά δεν είναι ευρέως γνωστοί..και αυτό είναι που δεν αντέχω..να ξέρουμε μέχρι και τον τελευταίο υποψήφιο του X factor και όχι τους βραβευμένους Έλληνες νομπελίστες,κάθε σαχλό μοντέλο που βγαίνει με το κατοικίδιό της στο Star και όχι τους Ολυμπιονίκες μας..τους κριτές και τους πανελίστες όλων των εκπομπών από τις 6 το πρωί έως τα μεσάνυχτα και όχι νέους μουσικούς και καλλιτέχνες που πραγματικά δημιουργούν αριστουργήματα...

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ