Περισσότερα από 10.000 σπίτια "φαντάσματα" στη Σόφια ( Χωρίς ΚΑΠΕΛΕΡΗ !!! )

Περισσότερα από 10.000 σπίτια "φαντάσματα" στη Σόφια
 
 
Περισσότερα από 10.000 σπίτια "φαντάσματα" εντόπισαν οι υπηρεσίες ελέγχου της Εθνικής Υπηρεσίας Εσόδων (NRA) της Βουλγαρίας, δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας, Κρασιμίρ Στεφάνοφ, στη διάρκεια συνέντευξής του, στη βουλγαρική ραδιοφωνία.
Οι 10.000 κατοικίες που παραμένουν αδήλωτες, με αποτέλεσμα οι ιδιοκτήτες τους να μην πληρώνουν φόρους, πιάστηκαν στην "τσιμπίδα" της NRA, τόνισε ο κ. Στεφάνοφ.
Από τον περασμένο μήνα, η NRA διενεργεί και ελέγχους από τον… αέρα για τον εντοπισμό παράνομων κατοικιών. Επιθεωρητές της NRA πετούν, με τη βοήθεια ελικοπτέρου, πάνω από τη Σόφια και στα προάστια της βουλγαρικής πρωτεύουσας για να διασταυρώσουν τις πληροφορίες και τα στοιχεία που έχουν, με στόχο να εντοπίσουν όσους ιδιοκτήτες, μέχρι σήμερα, δεν δηλώνουν τις κατοικίες.
Η Υπηρεσία θα συνεχίσει τις εναέριες επιθεωρήσεις στη Σόφια, αλλά και στο Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη), το Μπουργκάς και το Βέλικο Τάρνοβο, είπε ο κ. Στεφάνοφ.
Από τους ελέγχους...... που πραγματοποιήθηκαν στη Σόφια και τις παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, η NRA αναμένει ότι στα ταμεία του Δημοσίου θα εισρεύσει ποσό περίπου δέκα εκατομμυρίων λέβα (πέντε εκατ. ευρώ).
Με την ολοκλήρωση των ελέγχων, η NRA εκτιμά ότι στα ταμεία του κράτους θα εισρεύσει ποσό περίπου 12 δισεκατομμύρια λέβα (έξι εκατ. ευρώ), μόνο από φόρους που δεν έχουν αποδοθεί.
Χαρακτηριστικό των περιπτώσεων, στις οποίες οι ιδιοκτήτες δεν δηλώνουν τις κατοικίες, είναι η καταγραφή τους ως εταιρική ιδιοκτησία, προκειμένου να αποφευχθεί ο φόρος για την πρώτη κατοικία. Όπως είπε ο κ. Στεφάνοφ, από τις 250 κατοικίες που ελέγχθηκαν σε όλη τη χώρα, ποσοστό άνω του 90% είναι καταγεγραμμένο ως εταιρική ιδιοκτησία, για λογαριασμό των επιχειρήσεων.
Μιλώντας στην ίδια εκπομπή της βουλγαρικής ραδιοφωνίας, ο κ. Στεφάνοφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί έλεγχος στα ιδιοκτησιακά στοιχεία του αντιπροέδρου της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών, Τσβέταν Τσβετάνοφ, έπειτα από τις κατηγορίες για διαφθορά, τις οποίες εξαπέλυσε κατά του κ. Τσβετάνοφ, το κόμμα "Τάξη, Νομιμότητα, Δικαιοσύνη".
"Η NRA αντιμετωπίζει όλους τους πολίτες με τον ίδιο τρόπο" είπε ο κ. Στεφάνοφ.
Πρόσφατα, το κόμμα "Τάξη, Νομιμότητα, Δικαιοσύνη" ανακοίνωσε ότι το 2007 και το 2008, ο κ. Τσβετάνοφ απέκτησε περιουσία (ακίνητα), αξίας 462.000 λέβα. Μόλις προχθές, ο επικεφαλής του κόμματος, Γιάνε Γιάνεφ ζήτησε τη σύσταση κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία θα ερευνήσει το καθεστώς της περιουσίας του κ. Τσβετάνοφ.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι έχει δηλώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει. "Έχω έξι διαμερίσματα και δεν έχω τίποτε να κρύψω", είπε ο κ. Τσβετάνοφ, στη διάρκεια χθεσινοβραδινής εμφάνισής του στον τηλεοπτικό σταθμό "Nova TV", εξηγώντας ότι ορισμένα από τα ακίνητα που διαθέτει, προέρχονται από κληρονομιά που αποδέχθηκε ο ίδιος και η σύζυγός του, από τους γονείς τους.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ