Αυτή είναι μπάζα..Κλοπή 320 κιλών χρυσού(!) από το αεροδρόμιο της Σόφιας

Κλοπή 320 κιλών χρυσού(!) από το αεροδρόμιο της Σόφιας

 

Περισσότερα από 320 κιλά χρυσού, 20 κιλά ασήμι και 1 κιλό πλατίνα εκλάπησαν από αποθήκη του τελωνείου, στον τερματικό σταθμό 1, του αεροδρομίου της Σόφιας.

Πρόκειται για ποσότητες που...η βουλγαρική αστυνομία κατάφερε να κατασχέσει τον Αύγουστο του 2010,

"Δυστυχώς, για κάποιο λόγο, το......... αυτόματο σύστημα ασφάλειας δεν λειτούργησε, διότι ήταν κλειστό. Οι συνάδελφοί μας βρίσκονται στο σημείο και ξεκίνησαν την έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών", δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας, Τσβέταν Τσβετάνοφ, στη βουλγαρική δημόσια τηλεόραση.

Στις εγκαταστάσεις του τελωνείου στον τερματικό σταθμό 1 του αεροδρομίου της Σόφιας, συνήθως, αποθηκεύονται κατασχεμένα αγαθά που είχαν κλαπεί και είδη λαθρεμπορίου, όπως τσιγάρα και είδη τεχνολογικού εξοπλισμού.

Οι διαρρήκτες βρήκαν τον τρόπο να εισέλθουν στις αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και αφού τρύπησαν έναν τοίχο, στη συνέχεια εντόπισαν τα πολύτιμα μέταλλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η βουλγαρική δημόσια τηλεόραση και αναμετέδωσε το πρακτορείο "Sofia News Agency", το σύστημα ασφαλείας έκλεισε στις 7 το απόγευμα της Κυριακής, με αποτέλεσμα η αίθουσα όπου φυλάσσονταν τα πολύτιμα μέταλλα να παραμείνει αφύλακτη. Οι κλέφτες σκόρπισαν στο χώρο αλκοόλ, προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους.

Ο χρυσός, το ασήμι και η πλατίνα, που εκλάπησαν, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από τη βουλγαρική αστυνομία, τον Αύγουστο του 2010, στη διάρκεια της επιχείρησης πάταξης της εγκληματικής ομάδας "The Founders". Τα μέλη της ομάδας συνελήφθησαν, όταν επιχείρησαν να εξάγουν, συνολικά 369 κιλά χρυσού και πλατίνας από το αεροδρόμιο της Σόφιας, τα οποία είχαν δηλώσει ως ασήμι. Έπειτα από τη σύλληψη των μελών της ομάδας, οι βουλγαρικές αστυνομικές αρχές διαπίστωσαν ότι τα πολύτιμα μέταλλα είχαν κλαπεί.

Μέχρι και αργά χθες το βράδυ, δεν υπήρξε ανακοίνωση από το τελωνείο, ενώ, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων "ΒΤΑ", επικαλούμενο τα ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης, η αξία των πολύτιμων μετάλλων που εκλάπησαν, ξεπερνά τα 16 εκατομμύρια λέβα (οκτώ εκατ. ευρώ).
Οι αστυνομικές αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και των πολύτιμων μετάλλων που εκλάπησαν.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ