Σκανδαλώδης παραχώρηση 50 στρεμμάτων στην Εκκλησία


Σκανδαλώδης παραχώρηση 50 στρεμμάτων στην Εκκλησία

 

Γράφει ο Στάθης Κελεσίδης

Νέο «Βατοπαίδι» στη Λητή του διευρυμένου Δήμου Ωραιοκάστρου.
Απίστευτα σκανδαλώδης παραχώρηση στην Εκκλησία (ενορία Αγ. Αθανασίου και Μητρόπολη Λαγκαδά) περιοχής 50 στρεμμάτων από τον Δήμαρχο Μυγδονίας και υποψήφιο Δήμαρχο Ωραιοκάστρου Αστέριο Γαβότση.

Κατά την χθεσινή (7/10), τελευταία προ των εκλογών, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου...
 Μυγδονίας διεπράχθη ένα απίστευτο έγκλημα. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Μυγδονίας με μια μόνο αρνητική ψήφο, της κ. Ατζέμη, και τις έντονες ενστάσεις του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Δρυμού κ. Χατζηαγόρου, αποφάσισε την παραχώρηση έκτασης 50 στρεμμάτων στην ενορία Αγ. Αθανασίου Λητής για την ανέγερση από την Μητρόπολη Λαγκαδά Συνεδριακού Κέντρου, Εγκαταστάσεων φιλοξενίας συνέδρων, Κατασκηνώσεων και Χώρων πολλαπλών χρήσεων. Την τοποθεσία επισκεφθήκαμε σήμερα το πρωί και διαπιστώσαμε ότι είναι μια καταπληκτική ορεινή περιοχή, δίπλα στο "Δασάκι Λητής", με μοναδική πανοραμική θέα προς τον Θερμαικό κόλπο, προς τον κάμπο του Λαγκαδά και τη λίμνη Κορώνεια και σε άμεση οπτική επαφή με το βόρειο Ωραιόκαστρο.

Η απίστευτα σκανδαλώδης και εξόφθαλμα παράτυπη αυτή παραχώρηση έγινε ύστερα από αίτηση του ιερέα της Λητής κ. Καλούδη ο οποίος έδωσε το παρών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απάντησε στα ερωτήματα που ετέθησαν (εάν ο χαρακτήρας του Συνεδριακού Κέντρου θα είναι κερδοσκοπικός, αν η Εκκλησία θα μοιράζεται τα έσοδα με τον Δήμο, αν θα προσληφθούν εργαζόμενοι από τη Λητή, γιατί δεν χρησιμοποιούνται οικόπεδα της εκκλησίας, γιατί δεν κατασκευάζεται κάποιο Νοσοκομείο; κ.ά.).

Aπό την όλη συζήτηση πληροφορηθήκαμε τα εξής εξωφρενικά: η έκταση των 50 στρεμμάτων δεν είναι ξεκάθαρο αν ανήκει ιδιοκτησιακά στον Δήμο Μυγδονίας, όπως επίσης δεν είναι ξεκάθαρο αν είναι κοινόχρηστη και αναδασωτέα. Κι όμως το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρησή της με την αιτιολογία ότι αυτά τα θέματα θα ξεκαθαριστούν στη συνέχεια και ανάλογα θα προχωρήσει ή θα ακυρωθεί η παραχώρηση. Αποφάσισαν δηλαδή οι αδίστακτοι αυτοί κύριοι, με πρωτεργάτη τον Δήμαρχο, να παραχωρήσουν μια έκταση που δεν γνωρίζουν ούτε αν τους ανήκει. Όσο δε για το κώλυμα του χαρακτηρισμού της περιοχής ως αναδασωτέας αυτό δεν φάνηκε να πτοεί καθόλου τον κ. Γαβότση ο οποίος όπως δήλωσε έχει κηρύξει πόλεμο στο Δασαρχείο για να αποχαρακτηριστούν πολλές περιοχές του Δήμου Μυγδονίας που είναι αναδασωτέες (17 χιλιάδες στρέμματα).


Σε παρατήρηση της κ. Ατζέμη πως θα έπρεπε αντί για Συνεδριακό Κέντρο να κατασκευαστεί κάποιο Νοσοκομείο ο κ. Γαβότσης απάντησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί το έργο είναι ενταγμένο σε κάποιο συγκεκριμένο Ευρωπαικό Πρόγραμμα. Δηλαδή η Μητρόπολη Λαγκαδά θα υφαρπάξει (μέσω της ενορίας Λητής) τον καταπληκτικό χώρο των 50 στρεμμάτων από τον Δήμο Μυγδονίας, θα φροντίσει να αποχαρακτηριστεί και στη συνέχεια με χρήματα της Ευρωπαικής Ένωσης θα κτίσει το Συνεδριακό Κέντρο για να κάνει «χρυσές δουλειές».

Βέβαια, όλα αυτά είμαστε σίγουροι ότι θα αποδειχτούν «όνειρα θερινής νυκτός» αφού οι πολίτες του νέου Δήμου Ωραιοκάστρου δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να επιτρέψουμε να συντελεστεί ένα τέτοιο έγκλημα κι αν ο κ. Γαβότσης πιστεύει ότι με τέτοια «κατορθώματα» θα εκλεγεί Δήμαρχος «πλανάται πλάνην οικτρά» και θα το διαπιστώσει πολύ σύντομα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ