Καπνισμα και Εγκυμοσυνη

 



 Ο συνδυασμός κάπνισμα και εγκυμοσύνη είναι θέμα με πτυχές που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε. Εάν η υγεία σας δεν αποτελεί αρκετά σημαντικό λόγο για να κόψετε το κάπνισμα, τότε τουλάχιστο η υγεία του παιδιού σας θα έπρεπε να είναι.

καπνισμα εγκυμοσυνηΟ συνδυασμός κάπνισμα και εγκυμοσύνη είναι θέμα με πτυχές που ενδεχομένως να μην γνωρίζετε. Εάν η υγεία σας δεν αποτελεί αρκετά ..........σημαντικό λόγο για να κόψετε το κάπνισμα, τότε τουλάχιστο η υγεία του παιδιού σας θα έπρεπε να είναι. Το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει εσάς και το μωρό σας πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη γέννηση του παιδιού σας. Η νικοτίνη, που αποτελεί και την εθιστική ουσία σε ένα τσιγάρο, το διοξείδιο του άνθρακα και αμέτρητα άλλα δηλητήρια που εισπνέετε από το τσιγάρο μεταφέρονται μέσω της κυκλοφορίας του αίματός σας και καταλήγουν και στο μωρό σας. Το κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη προκαλεί τα ακόλουθα:
  • Ελαττώνει την ποσότητα οξυγόνου που είναι διαθέσιμη σε σας και στο αναπτυσσόμενο έμβρυο.
  • Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό του βρέφους σας
  • Αυξάνει τις πιθανότητες αποβολής
  • Αυξάνει το ρίσκο της πρόωρης γέννας και της γέννησης με βάρος κάτω από το κανονικό
  • Αυξάνει το ρίσκο το μωρό σας να αναπτύξει προβλήματα του αναπνευστικού συστήματος
Όσο περισσότερα τσιγάρα καπνίζετε καθημερινά, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες το μωρό σας να αναπτύξει ένα η περισσότερα από τα πιο πάνω συμπτώματα.
Δεν υπάρχει «ασφαλές» επίπεδο καπνίσματος κατά την εγκυμοσύνη. Το παθητικό κάπνισμα είναι συνδυασμός του καπνού που εκπνέει ένας καπνιστής και του καπνού της καύτρας του τσιγάρου. Το δεύτερο περιέχει στη πραγματικότητα περισσότερες βλαβερές ουσίες όπως πίσσα και μονοξείδιο του άνθρακα, ουσίες οι οποίες με μακρά έκθεση αυξάνουν το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του πνεύμονα, καρδιακές παθήσεις, αλλεργίες, άσθμα και άλλα. Έτσι είναι σημαντικό μια έγκυος γυναίκα να προστατευτεί από το παθητικό κάπνισμα, αλλά και μετά τη γέννα βρέφη που είναι παθητικοί καπνιστές μπορεί να αναπτύξουν πνεύμονες με μειωμένη λειτουργία και αντιμετωπίζουν ψηλότερο κίνδυνο για SIDS (σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου).
Οι τσίχλες νικοτίνης και τα τσιρότα στην πραγματικότητα ελευθερώνουν νικοτίνη στο κυκλοφορικό σύστημα του καπνιστή που προσπαθεί να κόψει το κάπνισμα. Παρόλο που τέτοιες μέθοδοι μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα στέρησης και επιθυμίας για τσιγάρο, η ασφάλειά τους για χρήση σε εγκύους δεν έχουν εκτιμηθεί ακόμη επαρκώς.
Σε περίπτωση που σκέφτεστε να μείνετε έγκυος, ή έχετε ήδη μείνει και είστε καπνίστρια, επισκεφθείτε κάποιον ειδικό για να σας βοηθήσει να το κόψετε χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες μεθόδους. Η ενέργεια σας αυτή είναι σημαντικό να γίνει γιατί κάπνισμα και εγκυμοσύνη δεν πάνε μαζί.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ