Πώς να ξεκουράσεις τα μάτια σου..

 

Πώς να ξεκουράσεις τα μάτια σου...

 


Ο υπολογιστής είναι πια αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Για αμέτρητους λόγους. Δουλειά, ψυχαγωγία, επικοινωνία... Είναι πλέον -πως να το πω- φυσιολογικό. Απαραίτητο. Κουράζει όμως τα μάτια. Τι να κάνεις....

"Περισσότερο από το 50% των χρηστών ηλεκτρονικών υπολογιστών υποφέρουν από κόπωση των ματιών, πονοκεφάλους και θολή όραση. Αυτά τα συμπτώματα αρκετές φορές επηρεάζουν τη γενικότερη υγεία του ατόμου, δημιουργώντας του ένα συνολικό αίσθημα κόπωσης το οποίο οδηγεί σε μειωμένη απόδοση ακόμα και στην εργασία" επισημαίνει ο χειρουργός οθαλμίατρος Γεώργιος Χρονόπουλος....


Τι πρέπει να κάνεις για να ξεκουράζεις τα μάτια σου;

Με μερικές απλές κινήσεις θα ξεκουράσεις τα μάτια σου και θα μπορείς να δουλέψεις καλύτερα και αποτελεσματικότερα και δεν θα σε πιάνει πονοκέφαλος μετά από αρκετές ώρες.

- Το σημαντικότερο όλων είναι τα σύντομα και συχνά διαλείμματα 2-3 λεπτών κάθε 15-20 λεπτά εργασίας/ 5 λεπτών για κάθε μισή ώρα εργασίας ή των 10 λεπτών για μια ώρα εργασίας.

- Η οθόνη του υπολογιστή θα πρέπει να είναι σε ελαφρώς χαμηλότερο επίπεδο από εκείνο των ματιών.

- Το πληκτρολόγιο πρέπει να βρίσκεται σε θέση τέτοια ώστε το κάτω μέρος των βραχιόνων και των καρπών να είναι παράλληλα με το έδαφος.


- Η αντίθεση και φωτεινότητα της οθόνης πρέπει να είναι ρυθμισμένες στον επιθυμητό για το χρήστη βαθμό, ώστε να αισθάνεται άνετα και να μην κουράζονται τα μάτια σου.

- Ο φωτισμός του χώρου πρέπει να είναι 3 φορές εντονότερος από αυτόν της οθόνης.
 Επίσης καλό είναι η οθόνη να έχει φίλτρο που μειώνει την ακτινοβολία. 
Επίσης φρόντισε να καθαρίζεις την οθόνη συχνά από τη σκόνη.

- Είναι σημαντικό να εργάζεσαι σε μεγάλη οθόνη ώστε να μην καταβάλλεις κόπος για την ανάγνωση ενός κειμένου ή τη συγγραφή του.


- Προσπάθησε να αποφύγεις τις αντανακλάσεις του φωτός στην οθόνη (είτε από το παράθυρο είτε από άλλη πηγή)

- Ρύθμισε το μέγεθος γραμματοσειράς στην οθόνη σου, επιλέγοντας μια ρύθμιση με την οποία αισθάνεσαι άνετα. Επίσης, μπορείς να ρυθμίσεις τη φωτεινότητα και το κοντράστ της οθόνης όπως θεωρείς εσύ ότι σου ταιριάζει καλύτερα.

- Η χρήση συνθετικών δακρύων µπορεί να βοηθήσει µε τη ξηροφθαλμία που µπορεί να προκαλέσει η πολύωρη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών από µείωση της ταχύτητας και συχνότητας ανοικλεισίµατος των µατιών, όπως επίσης και η σωστή ενυδάτωση της ατµόσφαιρας στην οποία λειτουργεί το άτοµο που χρησιµοποιεί τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ