Μεταφέρουν στα χέρια ανάπηρο πρώην αθλητή

Μεταφέρουν στα χέρια ανάπηρο πρώην αθλητή

Ένα σπασμένο αναπηρικό καρότσι, μια απόφαση του ΙΚΑ και μια γερμανική εταιρεία που πουλάει εξαρτήματα για άτομα με αναπηρίες έγιναν ο εφιάλτης του πρώην αθλητή, Νίκου Κούγια, τα τελευταία 5 χρόνια.
Ένα τροχαίο ατύχημα τον καθήλωσε στην αναπηρική καρέκλα και ο αθλητής του στίβου, επισκεπτόταν κρυφά πια το στάδιο που κάποτε προπονούνταν, για να δει από μακριά τους φίλους του και τους συναθλητές του. Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να ξανατρέξει πια και ο μόνος τρόπος για να κυκλοφορεί ήταν ένα...... ηλεκτροκίνητο αναπηρικό καρότσι.
Το ΙΚΑ είχε εγκρίνει την αγορά ενός καροτσιού για το Νίκο, από μια γερμανική εταιρεία. Το καρότσι όμως έπαθε βλάβη και η εταιρεία δεν δέχτηκε να το επισκευάσει ούτε και να το αντικαταστήσει. Το ΙΚΑ από την άλλη πλευρά δεν εγκρίνει την αγορά άλλου καροτσιού, ούτε οποιαδήποτε άλλη επισκευή αν δεν περάσουν 6 χρόνια από την ημέρα που έχει αγοραστεί το πρώτο. Μάταια η μητέρα του προσπαθεί να εξηγήσει στους αρμόδιους ότι αναγκάζεται να μεταφέρει το παιδί στα χέρια από τη στιγμή που δεν έχει καρότσι.
Το χειρότερο από όλα είναι ότι δεν της επιτρέπουν ούτε να το επισκευάσει η ίδια ούτε να δεχτεί προσφορά άλλο καρότσι από κάποια ομάδα ανθρώπων που ενδεχομένως θέλει να προσφέρει στον νεαρό, γιατί αυτόματα θα σταματήσουν να του χορηγούν το επίδομα αναπηρίας.
Ο 35χρονος αθλητής που είδε τη ζωή του να καθηλώνεται και τα όνειρά του να σβήνουν μετά το ατύχημά του, αντιμετωπίζει τώρα την γραφειοκρατία σαν τον χειρότερο και αήττητο εχθρό του, ακριβώς γιατί δεν μπορεί κανείς να έρθει στη θέση του και να νιώσει όπως νιώθει ο ίδιος, όταν για να μετακινηθεί χρειάζεται να τον σηκώνουν στα χέρια.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ