Σπάνε τα συμβόλαια ζωής λόγω κρίσης

Σπάνε τα συμβόλαια ζωής λόγω κρίσης

 

Τρόμος στο χώρο των ασφαλιστικών εταιρειών...Τη ρευστότητα από την ασφάλεια προτιμούν ή αναγκάζονται να προτιμήσουν χιλιάδες πολίτες, οι οποίοι είτε αποφεύγουν να συνάψουν νέα συμβόλαια ζωής είτε σπάνε τα παλιά, καθώς πλέον δεν μπορούν να τα πληρώσουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης 183.000 λιγότερα ασφαλιστήρια ζωής έχουν συναφθεί το πρώτο εξάμηνο του 2010 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι.
Όπως αναφέρει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία", παράγοντες της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών εκτιμούν ότι το φαινόμενο οφείλεται στην οικονομική κρίση, στο γεγονός δηλαδή ότι οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα για ασφάλειες και αφετέρου στα πλήγματα που έχει δεχθεί η εικόνα των ασφαλιστικών, μετά τα λουκέτα στην ΑΣΠΙΣ και στην Commercial που έθεσε χιλιάδες σε συνθήκες ομηρείας.
Ενδεικτικό της πολύ κακής κατάστασης είναι το γεγονός ότι στο...
παρελθόν, όταν γίνονταν μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό ή απλά υπήρχαν πληροφορίες για μεταρρυθμίσεις, αμέσως πολλοί έκαναν συμβόλαια με ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτό φέτος δεν έγινε.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΠΕΙΑ, στο πρώτο εξάμηνο του 2010 τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής έπεσαν στα 2,47 εκατομμύρια από 2,66 εκατομμύρια που ήταν το πρώτο εξάμηνο του 2009. Την ίδια περίοδο μειώθηκε και ο αριθμός των ασφαλισμένων σε 293.881 άτομα.
Το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, οι ασφαλιστές πούλησαν 129.337 συμβόλαια έναντι 153.883 πέρσι, μείωση που κόστισε στις ασφαλιστικές εταιρείες 33,34 εκατομμύρια ευρώ.


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ