Κως - Η πόλη του ποδηλάτου... Άσε το γκάζι και πάτα πετάλι!

Κως - Η πόλη του ποδηλάτου... Άσε το γκάζι και πάτα πετάλι!



Η μεγαλύτερη ποδηλατούπολη στην Ελλάδα φιλοδοξεί να γίνει η πόλη της Κω. Εκεί, δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει τουλάχιστον ένα ποδήλατο και οι ποδηλατοδρόμοι φαίνεται πως έχουν κερδίσει πολίτες κάθε ηλικίας. Οι ποδηλατοδρόμοι είναι η λύση για το κυκλοφορικό πρόβλημα που υπάρχει στην πόλη της Κω, για αυτό τον λόγο και ο Δήμος της Κω δημιούργησε ποδηλατοδρόμο 12 χιλιομέτρων διπλής κατέυθυνσης κατά μήκος της παραλίας, δηλαδή συνολικού μήκους 24 χιλιομέτρων σε μια ωραιότατη διαδρομή. Στο νησί του Ιπποκράτη η διαδρομή που έχει σχεδιαστεί μέχρι στιγμής είναι ειδυλλιακή για μια βραδινή βόλτα, αλλά και ευχάριστη για κάποιον που κινείται για τις πρωινές του δουλειές.
Ήδη έχουν μελετηθεί και κατασκευάζονται τμηματικά 40 χιλιόμετρα ποδηλατοδιαδρομής.
Πρόκειται ............για ένα κλειστό και ασφαλές δίκτυο ποδηλατοδρόμων. Ο παραλιακός ποδηλατόδρομος διέρχεται από το μεσαιωνικό κάστρο, περνάει κάτω από τη γέφυρα που συνδέει τον πλάτανο του Ιπποκράτη με την πόλη, τη φημισμένη λεωφόρο των Φοινίκων, μέσα από το λιμάνι και καταλήγει στην άκρη της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ποδηλατόδρομος προστατεύεται από φυτεμένα λουλούδια δεξιά και αριστερά, με αποτέλεσμα η διαδρομή να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.


Στόχος των υπευθύνων του δήμου είναι όλα τα σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία του ιστορικού κέντρου της πόλης να συνδέονται μεταξύ τους με ποδηλατοδρόμους (αρχαιολογικές ποδηλατοδιαδρομές). Φέτος ο δήμος της Κω αγόρασε 300 ποδήλατα, που τοποθετήκαν σε διάφορα σημεία της πόλης, ώστε ντόπιοι και ξένοι, εφοδιασμένοι με την ειδική κάρτα (έναντι 1 ευρώ), να μπορούν να τα χρησιμοποιούν μετακινούμενοι στην πόλη και όταν τελειώνουν, να τα επιστρέφουν, εκεί όπου τα πήραν, παίρνοντας πίσω και το 1 ευρώ!

Ο ποδηλατόδρομος φαίνεται πως επηρέασε θετικά και τον τουρισμό, καθώς η Κως σημείωσε φέτος αύξηση σε αντίθεση με άλλα ελληνικά νησιά. 


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ