Ένας βλάκας μιλάει..


Ένας βλάκας μιλάει..

 

..για βλάκες!! Μέσα απο το site Real.gr, ο Γιώργος Λιάγκας μας εξηγεί τι εστί "βλάκας"..  
Φαίνεται πως το έχει μελετήσει καλά το πράγμα.. Δεν εξηγείται διαφορετικά τέτοια ανάλυση..  
Διαβάστε τι έγραψε ο...τετραπέρατος παρουσιαστής του MEGA ... .
 
 
Ο βλάκας της διπλανής πόρτας
ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ τη μορφή του γείτονα, του περαστικού, του οδηγού στο διπλανό φανάρι, του συνάδελφου, του τηλεοπτικού προσώπου, του θύτη ή του θύματος. Μπορεί να σε ταράξει, να σε αποσυντονίσει, να σε παροπλίσει, να σε αλλάξει, να σε θυμώσει ή να σε πεισμώσει απλώς. Σε κάθε περίπτωση όμως, η βλακεία είναι βλακεία και παραμένει απάλευτη.

ΕΝΤΕΛΩΣ περιττή δεν τη λες. Χρειάζεται να υπάρχει για να σταθμίζεται σωστά το ζύγι, η σύγκριση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, για να γίνεται παράδειγμα προς αποφυγή. Είναι σίγουρα δυσάρεστη η υποχρέωση να την ανέχεσαι, να την περιθάλπεις ή να την υποθάλπεις, να θέλεις να την αλλάξεις ή να προσπαθήσεις να την κάνεις διάλογο. Γιατί, σε κάθε περίπτωση, η βλακεία είναι βλακεία και παραμένει απάλευτη.

Η ΚΑΚΙΑ ελέγχεται. Και αργά ή γρήγορα ξεσκεπάζεται. Η βλακεία, όμως, έχει μάθει να κρύβεται με μεγάλη δεξιοτεχνία, γι’ αυτό είναι πιο επικίνδυνη. Κρύβεται είτε πίσω απ’ την αφέλεια, είτε πίσω απ’ την πονηριά, είτε πίσω απ’ την επανάληψη, είτε πίσω απ’ τον οίκτο που προκαλεί.

ΜΠΟΡΕΙ να σε παρασύρει στο παιχνίδι της, να σε αφομοιώσει, να σε πολεμήσει, να σε αμφισβητήσει, να σε κάνει να αμφισβητήσεις εσύ τον εαυτό σου ή να σε κάνει πιο δυνατό. Μπορεί να πάρει τη μορφή του τυχοδιώκτη, της επιτυχίας, του πολιτικού, της εξουσίας γενικότερα, του πελάτη, του κανόνα.

ΜΟΝΟ στην καλύτερη των περιπτώσεων θα πάρει τη μορφή του εαυτού σου. Και τότε μόνο θα σταματήσει να είναι απάλευτη. Γιατί τότε μόνο δεν θα έχει τη χειρότερη μορφή: αυτή της άγνοιας!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ