ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟ...Χωρίς θεραπεία μένουν καρκινοπαθείς


Χωρίς θεραπεία μένουν καρκινοπαθείς

 

Ερώτηση του βουλευτή Θεόδωρου Καράογλου
Σε μεγάλη ταλαιπωρία υποβάλλει η Κυβέρνηση τα άτομα που πάσχουν από καρκίνο, καθώς τα ασφαλιστικά ταμεία δεν καλύπτουν απαραίτητα φάρμακα για τη θεραπεία τους, εκτός των εγκεκριμένων. Τα ταμεία έχουν σταματήσει να συνταγογραφούν τις εξετάσεις και τις θεραπείες τους, με αποτέλεσμα να προκαλούνται αντιδράσεις από χιλιάδες ασθενείς καρκινοπαθείς. Καταδεικνύεται, λοιπόν, η ύπαρξη τραγικών εμποδίων που..
 αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά στην πρόσβασή τους στη φαρμακευτική θεραπεία. Ασφαλώς, υπήρξε κατάχρηση στην συνταγογράφηση και σε αυτό το πλαίσιο η περιστολή των φαρμακευτικών δαπανών ήταν επιβεβλημένη.
Δεν είναι δυνατόν, όμως, να υφίστανται οι καρκινοπαθείς όλη την ταλαιπωρία και να αναγκάζονται να καταβάλλουν οι ίδιοι μεγάλα ποσά για τα φάρμακά τους. Η αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου, οδηγεί σε απόγνωση κυρίως νέους καρκινοπαθείς, τα φάρμακα των οποίων δεν περιλαμβάνονται στα εγκεκριμένα με αποτέλεσμα το κόστος που επωμίζονται να ξεπερνά ακόμη και τα 5.000 ευρώ μηνιαίως. Δεν λαμβάνονται υπόψη ο νέοι ασθενείς και έτσι μένουν χωρίς θεραπεία. Με αυτόν τον τρόπο γυρίζουμε δεκαετίες πίσω όσον αφορά στη θεραπεία των καρκινοπαθών, χωρίς να υπάρχει πρόνοια και μέριμνα για τα άτομα αυτά.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να αναμορφώσει το πλαίσιο χορήγησης και κάλυψης των θεραπειών των καρκινοπαθών από τα Ταμεία, ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίστανται τα συγκεκριμένα άτομα;

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ