ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ( όπως ΝΔ ) Χριστουγεννιάτικο βοήθηµα...

Χριστουγεννιάτικο βοήθηµα...

 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Γιώργος Χρ. Παπαχρήστος
Οικονοµική ενίσχυση για 500.000 χαµηλοσυνταξιούχους εξήγγειλε ο Γιώργος
Χθες το βράδυ ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε µια προσπάθεια να αποδείξει ότι η κυβέρνηση στέκεται στο πλευρό εκείνων που επλήγησαν περισσότερο από τα µέτρα σκληρής λιτότητας που έλαβε µε βάση το Μνηµόνιο, την περασµένη άνοιξη.

Το ύψος του βοηθήµατος που θα. δοθεί στους δικαιούχους µαζί µε τη σύνταξη στο τέλος του χρόνου, θα ανακοινωθεί τις επόµενες ώρες – ίσως ......και σήµερα – από τον αρµόδιο υπουργό Οικονοµικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Η εξαγγελία Παπανδρέου που έρχεται σε συνέχεια της δέσµευσης που είχε αναλάβει τον Σεπτέµβριο κατά την οµιλία του στη ΔΕΘ, συνοδεύθηκε από αναφορές του είδους «αυτό αντέχουµε, αυτό µπορούµε να κάνουµε» και µε παραδοχές ότι «δεν λύνουµε το πρόβληµα των συνταξιούχων, αλλά δείχνουµε ότι δεν τους ξεχνάµε». Οι εξαγγελίες του Γιώργου Παπανδρέου για το βοήθηµα στους χαµηλοσυνταξιούχους έγινε στο Περιστέρι στη διάρκεια οµιλίας του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 7ης Νοεµβρίου και αποτελεί επιβεβαίωση της αποκάλυψης των «ΝΕΩΝ» του περασµένου Σαββατοκύριακου, που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει περίπου 100 εκατοµµύρια ευρώ για τη στήριξη των κοινωνικών οµάδων που επλήγησαν από τα µέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση.

Παρά τον σαφή κοινωνικό χαρακτήρα που έχουν οι χθεσινές παροχές, στις οποίες κατέφυγε ο κ. Παπανδρέου προκειµένου να ανακουφιστούν έστω και πρόσκαιρα οι χαµηλοσυνταξιούχοι, δεν διαφεύγει της προσοχής κανενός ότι οι εξαγγελίες αυτές γίνονται σχεδόν δύο εβδοµάδες πριν από τις κρίσιµες εκλογές της 7ης Νοεµβρίου. Αυτό ενισχύει τις εκτιµήσεις που υπάρχουν ότι οι υποψήφιοι του κυβερνώντος κόµµατος δέχονται ισχυρές πιέσεις από τους υποψηφίους της αντιπολίτευσης, µε πιο σηµαντικό παράδειγµα αυτό που συµβαίνει στην Αττική µε τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Σγουρό και τον ανεξάρτητο υποψήφιο Γιάννη Δηµαρά. Το παίρνει πάνω του
Η χθεσινή παρουσία του κ. Παπανδρέου στο Περιστέρι, το οποίο θεωρείται από τις πιο προβληµατικές για το ΠΑΣΟΚ περιοχές, που θα συνοδευτεί κατά τα φαινόµενα και από άλλη παρέµβασή του ώς τις εκλογές σε άλλη περιοχή της Δυτικής Αθήνας, έρχεται να ενισχύσει την πεποίθηση ότι ο κ. Παπανδρέου παίρνει πάνω του τις εκλογές του επόµενου µήνα, σε µια προσπάθεια να επανασυσπειρώσει την εκλογική βάση του Κινήµατος και παράλληλα να ενισχύσει την απήχηση των υποψηφίων του κόµµατος.

Παράλληλα, πληροφορίες από διάφορες πηγές συγκλίνουν στην άποψη ότι ενόψει των εκλογών της 7ης Νοεµβρίου, η κυβέρνηση αποσύρει πολιτικές αιχµής, οι οποίες θα µπορούσαν να προκαλέσουν κοινωνικές αντιδράσεις.

Αλλαγές µετά τις 15
Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι πλην του νοµοσχεδίου για την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, το οποίο πρόκειται να ψηφιστεί, η κυβέρνηση δεν θα επιχειρήσει καµιά διαρθρωτική αλλαγή πριν από τις 15 Νοεµβρίου, µε την ολοκλήρωση του β’ γύρου των εκλογών.

Στο πλαίσιο αυτό και η ανακοίνωση της Κοµισιόν ότι συνεχίζεται ο έλεγχος των οικονοµικών στοιχείων για το έλλειµµα του 2009 από την Εurostat, ο οποίος δεν θα ολοκληρωθεί πριν από τις 15 Νοεµβρίου, διευκολύνει κατά έναν τρόπο την κυβέρνηση αφού, όπως αναµένεται, τα αποτελέσµατα της έρευνας θα οδηγήσουν σε αναθεώρηση προς τα πάνω του ελλείµµατος.

Στο µεταξύ ο Πρωθυπουργός αποφάσισε αιφνιδιαστικά χθες, να παραχωρήσει τη Δευτέρα διακαναλική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε µια προσπάθεια να απαντήσει τόσο στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και ειδικά της Νέας Δηµοκρατίας περί µη αναγκαιότητας των µέτρων που λήφθηκαν την περασµένη άνοιξη, όσο και να διαβεβαιώσει ότι δεν πρόκειται να ληφθούν άλλα µέτρα «ό,τι και να γίνει» σχετικά µε το έλλειµµα. Η συνέντευξη Παπανδρέου θα αποτελέσει βήµα για την προβολή του διλήµµατος που θα θέσει το ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές, και το οποίο σχηµατικά θα αναφέρει «ή συνεχίζουµε στον ίδιο δρόµο ή επιστρέφουµε στον δρόµο της καταστροφής».

ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Πρωθυπουργός αποφάσισε αιφνιδιαστικά χθες να παραχωρήσει τη Δευτέρα διακαναλική συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης


Τέλη Δεκεµβρίου από 100 ώς 300 ευρώ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βούλα Κεχαγιά

ΜΕ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΑ κριτήρια θα χορηγηθεί το επίδοµα οικονοµικής ενίσχυσης στους 500.000 χαµηλοσυνταξιούχους το οποίο εξήγγειλε χθες ο Πρωθυπουργός και, όπως είχαν γράψει «ΤΑ ΝΕΑ», προγραµµατίζεται να δίνεται κάθε χρόνο ως αντιστάθµισµα των περικοπών που προβλέπει το Μνηµόνιο.

Σύµφωνα µε αρµόδιες πηγές, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να δώσει οικονοµική ενίσχυση ύψους 100, 200 ή 300 ευρώ ανάλογα µε τα εισοδήµατα των δικαιούχων. Για παράδειγµα, εάν ένας χαµηλοσυνταξιούχος των 700 ευρώ έχει και άλλες πηγές εσόδων (π.χ. εκµετάλλευση ακινήτων) ενδεχοµένως να µην πάρει το επίδοµα. Οµοίως δεν το δικαιούται κάποιος άλλος αν έχει µεγάλο οικογενειακό εισόδηµα λόγω εσόδων ή υψηλής σύνταξης της συζύγου. Ωστόσο το επίδοµα µπορεί να δοθεί δύο φορές σε ένα σπίτι σε περίπτωση που το ζευγάρι των συνταξιούχων παίρνει χαµηλή σύνταξη.

Το υπουργείο των Οικονοµικών έχει ήδη επεξεργαστεί τα στοιχεία των δικαιούχων και µέχρι αργά χθες το βράδυ γίνονταν οι απαραίτητες διασταυρώσεις ώστε να αποσοβηθούν αδικίες.

Το επίδοµα θα δοθεί ως ξεχωριστό ποσό στους χαµηλοσυνταξιούχους στο διάστηµα από 22 έως και 31 Δεκεµβρίου και δεν θα είναι ενσωµατωµένο στη σύνταξη.

Να σηµειωθεί ότι βάσει υπολογισµών ένας χαµηλοσυνταξιούχος των 600 ευρώ συγκριτικά µε το 2009 χάνει συνολικά λόγω της εφαρµογής των µέτρων του Μνηµονίου 200 ευρώ. Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση προτίθεται να δίνει την οικονοµική ενίσχυση ως µόνιµη παροχή.


«Γιώργο, προχώρα»

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ έχει µόλις τελειώσει την οµιλία του – νωρίτερα είχε αναφερθεί στην έκτακτη οικονοµική ενίσχυση που θα δώσει η κυβέρνηση τον Δεκέµβριο στους χαµηλοσυνταξιούχους. Κατευθυνόµενος προς την έξοδο, ο κόσµος τον πλησιάζει και του σφίγγει το χέρι. Μια γιαγιά όµως δεν αρκείται απλώς στη χειραψία:

«Γιώργο, προχώρα» του λέει. Και προσθέτει µε ενθουσιασµό: «Και τη σύνταξή µου όλη πάρε Γιώργο. Προχώρα».

Ο προηγούµενος που το είχε πει...

αγνοείται.

Το σάλτο του Πρωθυπουργού
Ο όρος stage diving είναι συναυλιακός. Είναι η βουτιά που κάνουν οι τραγουδιστές – συνήθως ροκ συγκροτηµάτων – από τη σκηνή προς το κοινό. Κάτι παρόµοιο έκανε χθες και ο Πρωθυπουργός. Εχει µόλις ολοκληρώσει την οµιλία του. Το κοινό στο «θέατρο πολιτών» τον χειροκροτεί. Και τότε ο Πρωθυπουργός, αντί να κατέβει από το πλάι της σκηνής, από τις σκάλες δηλαδή, επιλέγει να κάνει ένα µικρό σάλτο. Οχι, οι θεατές δεν έπαθαν τίποτα διότι υπήρχε µια µικρή απόσταση ανάµεσα στη σκηνή και στα καθίσµατα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ