ΠΕΙΝΑ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ



ΠΕΙΝΑ: Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ

 

Γράφει η Έλενα Ράλλη 
Πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ παρουσίασε τα στοιχεία που αφορούν την πείνα παγκοσμίως. Και παρόλο που τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια μικρή μείωση των υποσιτισμένων πληθυσμών, τα νούμερα δυστυχώς παραμένουν ανησυχητικά υψηλά καθότι σε πολλές χώρες περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν απο πείνα παρά απο σοβαρές ασθένειες όπως το AIDS και η φυματίωση...

Όπως δείχνουν τα στοιχεία 925 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως υποφέρουν είτε απο χρόνια πείνα είτε δυσκολεύονται να βρουν αρκετή τροφή καθημερινά με αποτέλεσμα να μην.....
καταναλώνουν τις απαραίτητες για τον οργανισμό θερμίδες ημερισίως.
Οι αιτίες γι αυτή την κατάσταση είναι πολλές: φυσικές καταστροφές, πόλεμοι, φτώχεια, η παγκόσμια κρίση κοκ. Οι περιοχές που πλήττονται κυρίως απο αυτό το φαινόμενο είναι οι περισσότερες Αφρικανικές χώρες, καθώς και χώρες της Ασίας (με μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζουν η Ινδία και το Πακιστάν) και της Λατινικής Αμερικής.
Ένας λοιπόν στους 7 ανθρώπους δεν μπορεί να εξασφαλίσει το καθημερινό του φαγητό κι όσο κι αν μοιάζουν μακρινά όλα αυτά τα στατιστικά, η ανάγκη για διεθνή κινητοποίηση είναι επιτακτική. Απ’οτι φαίνεται μάλιστα, η παγκόσμια κρίση αναμένεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο το έργο του ΟΗΕ καθότι έρχεται κύμα ανατιμήσεων στα τρόφιμα που θα οδηγήσει στην αύξηση του κόστους των προϊόντων. 
Η λύση στο επισιτιστικό πρόβλημα , όπως τονίζουν οι ειδικοί, είναι οι περισσότερες επενδύσεις στη γεωργία με απώτερο σκοπό την ανάπτυξη της και κατ’ επέκταση την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών ζωής για τους κατοίκους των υποσιτισμένων περιοχών. Και αυτό το σχέδιο δεν μπορεί να υλοποιηθεί παρά με την αρωγή των ανεπτυγμένων χωρών.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ