ΣΟΚ: Βιασμός μαθήτριας από συμμαθητή της μέσα σε σχολείο

ΣΟΚ: Βιασμός μαθήτριας από συμμαθητή της μέσα σε σχολείο
 
Σοκ στη κοινή γνώμη προκαλεί η είδηση του βιασμού μιας 15χρονης μαθήτριας στα Χανιά, από 16χρονο συμμαθητή της μέσα στο χώρο του σχολείου. Η υπόθεση διερευνάται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, που άρχισε προανάκριση για να διαπιστώσει τις καταγγελίες της κοπέλας ενώ διέταξε άμεσα τη διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης. Το πόρισμα του ιατροδικαστή Χανίων, Σταμάτη Μπελιβάνη δεν αναφέρεται σε μακροσκοπικά ευρήματα, αλλά επιβεβαιώνει ότι η μαθήτρια έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά και φέρει ίχνη βιασμού
" Τα μέχρι............. σήμερα στοιχεία συνηγορούν ότι πρόκειται για βιασμό," δήλωσε ο κ Μπελιβανης.
Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Όπως τόνισε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Απόστολος Κλεινάκης, "το γεγονός μας συγκλόνισε και μας προβλημάτισε, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να υπάρξει μια ηρεμία στο σχολείο, να καθησυχάσουμε και τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και την κοινωνία για ένα γεγονός που καταγράφεται ως τραγικό."
Η μαθήτρια της πρώτης τάξης Λυκείου εξομολογήθηκε στους γονείς της ότι το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, σε ώρα διαλείμματος, ένας 16χρονος μαθητής της τρίτης Γυμνασίου την οδήγησε δια της βίας στις ανδρικές τουαλέτες όπου την εξανάγκασε σε συνουσία. Το περιστατικό καταγγέλθηκε την Πέμπτη από τους γονείς του κοριτσιού στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας που προχώρησε στη σύλληψη του 16χρονου .
Αναφερόμενος στο περιστατικό ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων Παύλος Κοτσιφάκης, τόνισε την ανάγκη να υπάρχουν σε όλα τα σχολεία επιστάτες επισημαίνοντας ότι, " καθήκον της πολιτείας είναι να προλαβαίνει και όχι απλά να επιλαμβάνεται σε τέτοια γεγονότα."


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ