Μειώσεις αποδοχών στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.. Απούσα η ΕΣΗΕΜΘ!

Μειώσεις αποδοχών στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.. Απούσα η ΕΣΗΕΜΘ!

 

Το Ράδιο Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τις μετρήσεις ακροαματικότητας κατατάσσεται πρώτο μεταξύ των ραδιοφωνικών σταθμών της Θεσσαλονίκης. Αυτό σημαίνει ότι έχει και το μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα της διαφήμισης. Παρ’ όλα αυτά η διοίκηση του σταθμού, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφάσισε να προχωρήσει σε περικοπές ύψους 25% στους μισθούς ορισμένων δημοσιογράφων.
Οι δημοσιογράφοι για να μη χάσουν τη δουλειά τους αναγκάστηκαν να υπογράψουν τις νέες μειωμένες συμβάσεις. Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας Θράκης ήταν απούσα και δε........ συμπαραστάθηκε στα μέλη της που απλά τους ανακοινώθηκε από την εργοδοσία μείωση των αποδοχών τους. Αντίθετα η ΕΣΗΕΜΘ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους εργαζόμενους να μη δεχθούν τις μειωμένες συμβάσεις καθώς κάτι τέτοιο θα ενεργοποιούσε τη διαδικασία διαγραφής τους από τα μητρώα της Ένωσης. Όπως αναρτήθηκε στο ιστολόγιο του Ασύνταχτου Τύπου (παράταξη που εκπροσωπείται στο ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ) ο πέλεκυς για τους δημοσιογράφους που υπέγραψαν τις μειωμένες συμβάσεις έπειτα από απόφαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΜΘ θα είναι βαρύς.
Από τα παραπάνω διαπιστώνει κανείς ότι οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και υπέγραψαν συμβάσεις με μειωμένες αποδοχές, δέχτηκαν μία σφαλιάρα από την εργοδοσία και άλλη μία από το συνδικαλιστικό τους όργανο. Δεν έχουν κανέναν να τους προστατεύσει. Τουλάχιστον από αυτό το δημοσίευμα θα γνωρίσει ο κόσμος ότι δεν συγκατοικούν όλοι οι δημοσιογράφοι στο ρετιρέ του μισθολογίου και ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι δημοσιογραφικές ενώσεις δε δύνανται ή δε θέλουν να δείξουν την πυγμή που αρμόζει.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ