Συνεχίζει ο όμιλος BP να πουλά περιουσία του

Συνεχίζει ο όμιλος BP να πουλά περιουσία του
 
Ο πετρελαϊκός όμιλος BP έχει συμφωνήσει να πουλήσει τέσσερα πετρελαϊκά κοιτάσματα, που διέθετε ως την εκμετάλλευσή τους στον Κόλπο του Μεξικού, στην τιμή των 650 εκατομμυρίων δολαρίων, με αγοραστή την ιαπωνική κοινοπραξία "Marubeni", σε μία προσπάθεια άντλησης εσόδων, ύστερα από τις πάρα πολύ μεγάλες δαπάνες για τον όμιλο στη σκιά του δυστυχήματος στην πλωτή εξέδρα του "Deepwater horizon" στις 20 Απριλίου φέτος.
Υπενθυμίζεται ότι στον Κόλπο του Μεξικού υπάρχουν ενεργειακά κοιτάσματα, τόσο φυσικού αερίου, όσο και πετρελαίου, που τα εκμεταλλεύoνταν οι κυβερνήσεις του Μεξικού, της Βραζιλίας και του Αζερμπαϊτζάν, από τις οποίες ο όμιλος στη χρονική περίοδο πριν από το εν λόγω δυστύχημα (με πολύ μεγάλη θαλάσσια ρύπανση, αλλά και 11 νεκρούς) είχε αγοράσει δικαιώματα εκμετάλλευσής τους. Τα τέσσερα εν...... λόγω κοιτάσματα έχουν τις κωδικές ονομασίες 'Merganser', 'Zia', 'Nansen' και, τέλος, 'Magnolia'. Ολα μαζί, μπορούν να παράσχουν 15 χιλιάδες βαρέλια αργού πετρελαίου σε ημερήσια βάση, από τα περίπου 400 χιλιάδες βαρέλια 'αργού', που ο όμιλος μπορούσε ως τώρα να παράγει ημερήσια στην περιοχή του Κόλπου. Ο όμιλος BP ανακοίνωσε ότι πέραν των τεσσάρων αυτών κοιτασμάτων, "άλλα συμφέροντά του στην ίδια περιοχή δεν θίγονται".
Όμως, ο ανωτέρω όμιλος στη σκιά τεράστιων δαπανών του μετά το δυστύχημα στην πλωτή του εξέδρα στον Κόλπο αναγκάστηκε να βάλει ήδη 'πωλητήρια' σε εγκαταστάσεις του στην Αλάσκα, τη Βενεζουέλα, την Κολομβία και το Βιετνάμ, ενισχυμένος σύμφωνα με έγκυρες εκτιμήσεις με συνολικά 11 δισ.λίρες.
Υπάρχουν κι άλλα "πωλητήρια", από τον όμιλο, ενόψει. Διαρρέει ότι ο στόχος είναι για "έκτακτα έσοδα της τάξης των περίπου 30 δισ.δολαρίων ΗΠΑ".


 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το φρικτό μυστικό του Σελλιανάκη

Καταγγελεια Samsung Service & service one

ΟΙ ΠΙΟ '' ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΙ '' ΤΙΤΛΟΙ ΕΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ